Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2431.65
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ALANYA-MARDİN Kardeşlik Köprüsü

Antalya''nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Alanya Dayanışma Platformu tarafından organize edilen gezi programı kapsamında lise öğrencileri Mardin’i tanıma fırsatı buldu.
ALANYA-MARDİN Kardeşlik Köprüsü
21 Kasım 2019 15:11:00
Antalya''nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Alanya Dayanışma Platformu tarafından organize edilen gezi programı kapsamında lise öğrencileri Mardin’i tanıma fırsatı buldu.

ALANYA’dan Mardin’e Kardeşlik Köprüsü kuruldu. Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Alanya Dayanışma Platformu’nun organize ettiği gezi programı çerçevesinde lise öğrencileri Mardin’i gezme fırsatı buldu.

45 öğrenci katıldı

Öğretmen Burak Tekiner’in öncülüğünde Alanya Dayanışma Platformu (ALDAP) tarafından organize edilen gezi programı kapsamında 45 lise öğrencisi, Mardin’i gezdi, gördü ve yöre insanlarıyla tanıştı. Kızıltepe ilçesini gezen öğrenciler burada Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İlçe Başkanı Sait Arslanhan ile beraber Molla Burhan Hedbi’nin medresesini de ziyaret etti.

Alanya’dan 45 lise öğrencisi, Alanya Dayanışma Platformu’nun organize ettiği gezi sayesinde Mardin’i gezdi. Gezi sırasında Mola Burhan Hedbi’nin hocalık yaptığı medreseyi de gezdi.

Gezi programına katılan öğrenciler, medrese ortamında kahvaltı yapmanın ayrıcalığını yaşadı.

Medrese eğitimiyle tanışma

Molla Burhan Hedbi'yle beraber kahvaltıda bir araya gelen öğrenciler, kahvaltı sonrası burada medrese eğitim sistemi ve tarihçesi üzerine hasbihal etti. Kızıltepe’deki medrese ziyaretinin ardından Yukarı Mardin ve Dara’ya götürülen öğrenciler buradaki tarihi yerleri gördü. Kasımiye Medresesi ve Zinciriye Medresesi gibi tarihi mekanları ziyaret etti.

Gönüllere dokunuyoruz

Öğretmen Burak Tekiner, geziyle ilgili şunları söyledi: "İnsan bilmediğinin cahili, tanımadığının düşmanıdır. Tanış olmaya, kalplere dokunmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu şu günlerde, bu ziyaretlerin ehemmiyeti ortadadır. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla birbirimizi tanıdıkça birbirimize daha sıkı sarılıyoruz. Biz sarıldıkça, İslam’ın güzelliğini daha çok hissediyoruz” dedi.