Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2512.56
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Anıt ile AKM'deki pankart ve flamalar kaldırıldı

Gezi Parkı'ndaki eylemlerin 15. gününde polis AKM ve Atatürk anıtı üzerindeki pakartları kaldırmak için Taksim Meydanı'na girdi.
Anıt ile AKM'deki pankart ve flamalar kaldırıldı
11 Haziran 2013 16:32:00
Gezi Parkı'ndaki eylemlerin 15. gününde polis AKM ve Atatürk anıtı üzerindeki pakartları kaldırmak için Taksim Meydanı'na girdi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin Çevik Kuvvet ekipleri, 07.30'da Gümüşsuyu'ndan Taksim Meydanı'na girdi.

Gümüşsuyu'nda toplanan çevik kuvvet ekipleri, Taksim'e doğru ilerlerken Gezi Parkı içinde eylemine devam eden gruba müdahale edilmeyeceği, sadece meydandaki pankartların kaldırılacağı yönünde anons yaptı.

Bu anonslara Gezi Parkı'ndaki göstericiler olumlu yanıt verip parktan çıkmamayı tercih ederken, bazı marjinal gruplar polise taş, molotofkokteyli ve bilye ile saldırmaya başladı.

Polis bu sırada "taş atmayın, su sıkmayalım, gaz atmayalım", "Hiç bir şekilde Gezi Parkı'na müdahale olmayacak, amacımız AKM ve Cumhuriyet Anıtı çevresindeki bayrak, pankart ve resimleri kaldırmak" şeklinde anonslarına devam etti.

Bu sırada küçük grupları dağıtmak için biber gazı kullanan polisin, "gazdan etkilenen arkadaşlardan özür dileriz" anosları dikkati çekti.

Bu arada Gezi Parkı'ndaki eylemlerine devam eden grup, polisin çağrısına olumlu yanıt verdi ve müzakere yolunu seçti. Bazı eylemciler de polise taş ve bilye atanları, sakin olmaları yönünde uyardı.

Bu sıralarda AKM ve anıt üzeri bayrak, flama ve fotoğraflardan temizlendi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin kimisi parkta dururken, kimisi de meydana doğru yürüyüşe geçti. Polis meydana yürüyen gruba "Parka geri dönün, polis hattına yaklaşmayın, parktaki faaliyetlerinize devam edin" şeklinde anons etti.

Bu arada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada, polisin Taksim Meydanı'na girmesinin sebebinin, Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi üzerindeki pankart ve resimleri kaldırmak olduğunu bildirdi.

Barikatlar kaldırılıyor

Gümüşsuyu Caddesi ile meydana çıkan bazı yollarda demir parçaları, kaldırım taşları, çöp konteynerlerinden oluşturulan barikatlar, iş makinelerince kaldırılıyor. Taksim'e çıkan yollar yeniden trafiğe uygun hale getiriliyor.