Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.99
BIST 100
9074.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARABADA KAPORTA ALTI NASIL TEMİZLENİR?

​Arabada kaporta altı nasıl temizlenir? sorusu en az iç mekan temizliği kadar merak edilen bir konudur. Kaput altı temizlemek çoğu kişi tarafından göz ardı edilse de aracın daha uzun süre kullanımına etki eden bir yöntemdir.
ARABADA KAPORTA  ALTI NASIL TEMİZLENİR?
01 Haziran 2023 13:55:21
​Arabada kaporta altı nasıl temizlenir? sorusu en az iç mekan temizliği kadar merak edilen bir konudur. Kaput altı temizlemek çoğu kişi tarafından göz ardı edilse de aracın daha uzun süre kullanımına etki eden bir yöntemdir.

Arabada kaporta altı nasıl temizlenir? sorusu en az iç mekan temizliği kadar merak edilen bir konudur. Kaput altı temizlemek çoğu kişi tarafından göz ardı edilse de aracın daha uzun süre kullanımına etki eden bir yöntemdir.

Araba temizliği ve bakımı herkes tarafından farklı şekillerde yapılır. Ancak bu durum genel olarak aracın performansına direkt etki eder. Birçok sürücü aracın iç ve dış temizliğine önem verse de kaporta altını temizlemeyi es geçer. Araba kaput altının temizlenmesi sanılanın üzerinde bir performans elde etmeyi sağlayabilir. Kaporta altı aracın doğru şekilde çalışmasını sağlayan aksanların bulunduğu alan olarak ön plana çıkar. Dolayısıyla bu alanın toz ve kir ile kaplanması zaman içinde motorun da performansına olumsuz yönde etki edebilir. Temel olarak bakıldığında kaput altının temizlenmesi motorun ömrünü uzatabileceği gibi elektronik ya da mekanik sorunların da meydana gelmesini önleyebilir.

araba kaputu_b35ef91996b87b3a2384d9255e1d52e7.jpg

BİR ARABANIN KAPUT ALTI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Bir arabanın kaput altı temizliği nasıl yapılır? sorusu daha çok araç temizliği konusunda hassas olanlar tarafından merak edilir. Kaput altı her sürücü tarafından temizlenen bir bölüm değildir. ancak bazı otomobil tutkunları aracın her alanını temizlemekten büyük keyif alır. Motorun bulunduğu alan aracın mekanik ve elektronik aksanlarının yer aldığı alandır. bu yüzden o bölgenin diğer alanlara göre daha fazla bakıma ihtiyacı vardır. Fakat birçok sürücü bu alanı temizlemeyi akıl etmez ya da bu alanı temizlemeye üşenir. Oysa temizlenmiş bir motorun sunacağı performans kirli ve tozlu bir motora oranla çok daha ileri seviyededir. Kaput altında bulunana kablo ve benzeri aksanlar genel olarak yağlı yüzeyde bulunmaktan hoşlanmazlar. Bu durum zaman içinde kablo yüzeylerinde çürümeler ya da yıpranmalar meydana gelmesine yol açabilir. Gres yağı, birikmiş toz ve kir gibi diğer yağlar kablo ve hortumlarda yalıtımın bozulması gibi sorunlar doğurabilir. Kaput altı temizliği yaparken öncelikle motorun alt kısmına emici bir bez koymayı ihmal etmeyin. Temizliğe başlamadan önce motorun iyice soğuduğundan emin olun. Sıcak motora müdahale etmek tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ayrıca motor sıcakken uygulanan yöntemler motor parçalarının kırılmasına neden olabilir. Motor temizleyici kullanmak bu noktada yardımcı olacaktır. Ancak motor temizleyiciyi kullanırken mutlaka kullanım talimatlarına uyarak hareket edin. Temizlik için uygun ürünleri tercih ettikten sonra kirleri arındırmak için sert kıllı bir fırça ile kirden ve tozdan arındırın. Ayrıca temizlenen yüzeyleri nemli bırakmamaya özen gösterin.

kaporta_b56297e71eca2c7ed149d4f91a8b57d7.jpg

KAPUT ALTI YIKANIRKEN HANGİ PARÇALAR KORUNMALIDIR?

Kaput altı yıkanırken bazı parçaların korunması gerekir. Su ile temas etmesi durumunda zarar görecek parçaların iyi şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Peki kaput altı temizlenirken hangi parçalar korunmalıdır? İşte korunması gereken parçalar:

  • Sigorta kutusu,
  • Sensörler,
  • Motor kontrol ünitesi,
  • Distribütör kapağı,
  • Hava girişi,
  • Elektrik bağlantıları,
  • Buji delikleri,
  • Akü,
  • Sudan zarar görebileceğini düşündüğünüz diğer tüm parçalar,

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan