Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.81
BIST 100
9084.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Büyük operasyon demişlerdi! Yemen'de savaş kızıştı

Arap Koalisyonu, Yemen'de İran destekli Husilere karşı geniş çaplı bir operasyon başlatacağını duyurmuştu. O açıklamanın ardından bölgeden büyük çaplı imha haberleri geliyor.
Büyük operasyon demişlerdi! Yemen'de savaş kızıştı
07 Aralık 2021 12:40:49
Arap Koalisyonu, Yemen'de İran destekli Husilere karşı geniş çaplı bir operasyon başlatacağını duyurmuştu. O açıklamanın ardından bölgeden büyük çaplı imha haberleri geliyor.

Yemen'de hükümet güçlerine destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Husilerin kontrolü altındaki başkent Sana'da balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) üretim tesislerinin imha edildiğini açıkladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, Sana'da Husilere ait askeri hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Sana'daki balistik füze ve İHA üretimi yapılan mevziler ve şehrin eteklerindeki mağaralar yok edildi." ifadelerine yer verildi.

HUSİ MEDYASI KOALİSYON SALDIRISINI DOĞRULADI

Husilerden konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı ancak Husilere ait El-Mesira televizyonunun Twitter hesabında yer alan haberde, (koalisyon güçlerine ait) uçakların Sana'ya 6 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

HUSİLER'DEN KARŞI SALDIRI AÇIKLAMASI

Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Savunma Bakanlığı binası ve Kral Halid Havaalanı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda noktayı 25 insansız hava aracı (İHA) ve balistik füzelerle hedef aldıklarını açıkladı.

Husilere ait "El-Mesira" televizyonunun haberine göre, Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Riyad, Cidde, Taif, Cizan, Necran ve Asir kentlerindeki bir dizi askeri mevziyi hedef alarak, geniş bir operasyon başlattıklarını ifade etti.

Operasyonda çok sayıda balistik füze ve 25 İHA'nın kullanıldığını aktaran Seri, "Riyad'daki Savunma Bakanlığı, Kral Halid Havaalanı başa olmak üzere bazı askeri mevzilerin hedef alınmasında 6 İHA ve çok sayıda füzenin kullanıldığını" aktardı.

YEMEN'DE DURUM

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan