Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2436.62
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Artık barış ve uzlaşma mesajları etkili

Başbakan Erdoğan, artık bir kriz bölgesine askerlerin değil, barış mesajlarının, uzlaştırma çabalarının ne kadar hızlı ulaştığının anlam ifade ettiğini söyledi.
Artık barış ve uzlaşma mesajları etkili
14 Nisan 2013 15:16:00
Başbakan Erdoğan, artık bir kriz bölgesine askerlerin değil, barış mesajlarının, uzlaştırma çabalarının ne kadar hızlı ulaştığının anlam ifade ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, 21. yüzyılda güçlü, büyük, iddia ve etki sahibi devlet olmanın kriterlerinin değiştiğini belirterek şöyle dedi:

"Gücünüz barışa olan katkılarınızla ölçülüyor, gücünüz eğitime kültüre, dayanışmaya, paylaşmaya olan katkılarınızla ölçülüyor, dünya üzerindeki eşitsizliklere, adaletsizliklere müdahale kapasiteniz, yanlışı düzeltme iradeniz, yumruğun ağırlığı değil sözün, fikrin, tezin ağırlığı dünyada her şeyden daha fazla etkili oluyor."

Barış mesajı

Erdoğan, "Geçmişte bir kriz bölgesine sizin askerleriniz, ordunuz ne kadar hızlı ulaşıyorsa o kadar etkiliydiniz şimdi ise askerden önce, ordudan önce sizin barış mesajlarınızın, uzlaşma ve uzlaştırma çabalarınızın, dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerinizin ne kadar hızlı, ne kadar önce ulaştığı anlam ifade ediyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bugünün dünyasında ülkeler ekonomileriyle ordularıyla olduğu kadar üniversiteleriyle ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetleriyle dernek ve vakıflarıyla yardım kuruluşlarıyla fikir ve tezlerini anlatan kitle iletişim araçlarıyla öne çıkıyor" dedi.

Kızılay'a övgü

Görev şehitleri ve hayatını kaybeden Kızılay mensuplarını minnetle yad eden Erdoğan, Türk Kızılayı'nın tüm faaliyetleriyle takdiri, tebriği, teşekkürü hak ettiğini vurguladı.

"Kızılay, 145 yıl boyunca sadece ve sadece görevine odaklanan, sadece işini yapan bunu da sessiz sedasız gerçekleştiren bir kurum oldu" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, Türk Kızılayının 'sağ elin verdiğini sol el hissetmeyecek, görmeyecek' düsturunu 145 yıl boyunca başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Dünyadaki bazı örneklerinin tersine Kızılay, hiçbir zaman gizli gündemle ortada bulunmadı. Derinden ilerledi, sessiz çalıştı, propagandaya hiç tenezzül etmedi.

Gerek yurt içinde gerek yurt dışında Türkiye insanının yardımseverliğini, alicenaplığını, cömertliğini, misafirperverliğini layıkıyla göstermenin dışında hiçbir niyet taşımadı."