Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2496.62
BIST 100
9457.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ASBÜ'den yıldönümünde büyük iletişim atağı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), kuruluşunun 5.yılında büyük bir tanıtım atağına girişti.
ASBÜ'den yıldönümünde büyük iletişim atağı
03 Şubat 2018 16:57:00
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), kuruluşunun 5.yılında büyük bir tanıtım atağına girişti.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, "Gazetecilerimiz Türkiye'nin tanıtımı, ülkemiz aleyhindeki algı operasyonlarının etkisizleştirilmesi bakımından çok önemli bir noktada bulunuyorlar. Bizler bu kardeşlerimizin faaliyetlerine destek olmak amacıyla etkinliği kanıtlanmış 'İngilizce Eğitimi Programı'mızı istifadelerine sunuyoruz" dedi.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), 5.kuruluş yılını bir dizi etkinlikle kutladı. Pera Palas'ta gerçekleştirilen 5.Yıl Kutlama Programı'nda Üniversite'nin kuruluşuna ve çalışmalarına katkıda bulunan isimlerden bazılarına Rektör Prof. Dr. Mehmet Barca ve Rektör Yardımcısı Sevgi Kurtulmuş tarafından plaketler takdim edildi. "5.Kuruluş Yıl Dönümü" dolayısıyla bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Barca, özgün çalışmalarla bilgi üretiminin önemine dikkat çekerek, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin bu alandaki eksikliklerimizin idrakinde olan bir grup Yerli ve Milli akademisyen, siyaset adamı ve bürokratın katkılarıyla kurulduğunu ve kısa sürede büyük mesafeler aldığını söyledi.

5.YIL DOLAYISIYLA GAZETECİLERE DİL EĞİTİM

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, kuruluşunun 5.yılında, Türkiye'nin iletişim alanındaki etkinliğine katkıda bulunmak üzere medya mensupları için "İngilizce Eğitimi Programı" hazırladı. Önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak olan medya mensuplarına yönelik konuşma ve yazma ağırlıklı "İngilizce Eğitimi Programı"nın tanıtım toplantısında gazete ve televizyonların yöneticileriyle bir araya gelen ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, "Gazetecilerimiz Türkiye'nin tanıtımı, ülkemiz aleyhindeki algı operasyonlarının etkisizleştirilmesi bakımından çok önemli bir noktada bulunuyorlar. Bizler bu kardeşlerimizin faaliyetlerine destek olmak amacıyla etkinliği kanıtlanmış eğitim programımızı istifadelerine sunuyoruz" dedi.

PROGRAMA SADIK KALMAK ŞART

Medya mensuplarının geniş katılım gösterdiği "Medya Mensuplarına İngilizce Eğitimi Programı" dolayısıyla sunum yapan Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Nevfel Baytar Türkiye'de yabancı dil öğrenimi alanında büyük sıkıntıların yaşandığını, insanlarımızın büyük özverilerde bulunmalarına ve büyük kaynaklar harcamalarına rağmen İngilizce eğitiminde İngilizcelerini bir türlü arzu ettikleri noktalara taşıyamadıklarınıortaya koydu.Dünya'nın nüfusunun yaklaşık beşte birinin İngilizce konuştuğunu hatırlatan Baytar, Türkiye'nin dil öğretme kapasitesi noktasında 80 ülke arasından ancak 62.sırada yer alabildiğini belirtti. Gazetecilere yönelik "İngilizce EğitimiProgramı"nda öncelikli olarak konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi üzerinde durulacağına işaret eden Baytar; katılımcılardan ders devamı, ders dışı çalışma ve çalışma disiplini noktalarında hassas olmalarını beklediklerini ifade etti. Programa sadık kalınması durumunda 9 ay ile 18 ay arasındaki süreçlerde net sonuçlar alınabileceğini belirten Baytar, programlarından mezun olanlardan bir kısmının yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapabilecek durumlara gelebildiğini söyledi.