Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? sorusu da hız kazandı. Asgari ücret Temmuz ayında zamlanacak.
ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN GELECEK?
29 Mart 2023 14:19:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? sorusu da hız kazandı. Asgari ücret Temmuz ayında zamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? sorusu da hız kazandı. Asgari ücret Temmuz ayında zamlanacak.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşı zam oranları ve bayram ikramiyeleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamaların ardından bir hamle de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. Emekli maaşı tutarlarının yetersiz olduğu görüşünü vatandaşlar ile paylaşan Vedat Bilgin, maaşlarda artış yapılabileceğini açıkladı. Emekli maaşı tutarının yukarı bantlara çıkarılması için bizzat çalışmalar yaptığının altını çizen Bakan Bilgin, maaşlarda iyileştirme olacağını vurguladı. Yapılan açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayınlarda emekli maaşı zammına yönelik açıklamalar yaptı. Açıklamasında emekli maaşı tutarında 2 bin lira artış olacağı müjdesini veren Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olarak güncelleneceğini haber verdi. Emekli maaşında yaşanan artıştan sonra vatandaşlar gözünü asgari ücret ek zam oranına çevirdi.Asgari ücret tutarında değişiklik olup olmayacağı merak konusu haline geldi. Arama motorları üzerinden asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı? sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, asgari ücrette ek artış var mı? merak ediyor.

zam_9bad94adee585e3a93a90493ee179ec2.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Asgari ücrete ara zam var mı? sorusunu merak edenler için gerekli açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret için herhangi bir ara zam yapılmayacağı konusu gündeme gelmişti. Ancak Bakanlık yaptığı açıklamalarla asgari ücrete ara zam olmayacağı konusuna yönelik çıkan haberlerin asılsız olduğunu duyurmuştu. Konuyla ilgili araştırmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için ara zam yapılacağı haberini verdi. Muhabirin kendisine yönelttiği ''Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?'' sorusuna ''Temmuz'u bekleyecekler, Temmuz'da var!'' yanıtını veren Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacağını söyledi. Erdoğan konuşmasını; ''Zamların hepsini yaptık, asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılacak.'' sözleri ile sonlandırdı.

para_1a306364d292b8ac2f52cf57f9ddd4a6.jpg

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret ne kadar? sorusu da sıklıkla gündeme gelen konular arasında. Emekli maaşı tutarının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselmesinden sonra vatandaşlarda asgari ücret beklentisi oluştu. Asgari ücret 11 bin tutarına çıkacak iddialarının yayılması ile birlikte birçok kişi asgari ücret net 11 bin lira mı olacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. Yayılan asgari ücret 11 bin seviyesine çıkacak iddiaları için ilgili kurumdan henüz net bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla asgari ücret tutarının hangi seviyelere ulaşacağı kesinleşmiş değil. ancak bu durum Temmuz ayında yapılacak zam oranı ile netlik kazanacak. 2022 yılında 5 bin 500 lira olan asgari ücret Temmuz ayında ara zam ile 8 bin 506 liraya yükseldi. Brüt asgari ücret tutarı 10 bin 8 lira olurken asgari ücret net 8 bin 506 lira olarak belirlendi. 2023 asgari ücret tutarı şu an 8 bin 506 lira olarak ödenmekte. Asgari ücretin ara zam ile ne kadar olacağı henüz bilinmiyor.