Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aşkale Çimento zirvede

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında basamakları emin adımlarla çıkan Aşkale Çimento, 2012 rakamlarına göre "Anadolu'nun En Büyük 56'ıncı Şirketi", sektörel bazda ise listede "birinci" sırada yer aldı.
Aşkale Çimento zirvede
03 Ekim 2013 00:00:00
Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında basamakları emin adımlarla çıkan Aşkale Çimento, 2012 rakamlarına göre "Anadolu'nun En Büyük 56'ıncı Şirketi", sektörel bazda ise listede "birinci" sırada yer aldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan şirketler, İstanbul merkezli büyük holdinglerin Anadolu'daki şirketlerin, çoğunluk hissesi yabancı sermaye olan şirketlerin katılmadığı ve "Anadolu Kaplanları" olarak bilinen şirketler baz alınarak yapılan "Anadolu 500" araştırmasının sonuçları açıklandı. Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan araştırma sonuçlarına göre Aşkale Çimento Fabrikası, Anadolu'nun ilk 500 şirketi içinde 56'ıncı sırada yer aldığını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Çimento sektöründe birincilik kürsüsüne oturmuş olmamız da bizim için çok önemli. 20 yıl önce özelleştirme yoluyla satın alınan bir şirketin bu başarısı özellikle bölge insanını, ortaklarımızı ve çalışanlarımızı gururlandırıyor. Hayal gibi görünse de baştan beri ortaya koyduğumuz büyüme rakamlarını ve hedeflediğimiz konumu yakaladık" dedi.

SEKTÖRÜNDE BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

2011 rakamları ile Anadolu Kaplanları sıralamasında 62'inci sırada bulunan Aşkale Çimento'nun 2012 rakamlarıyla 6 basamak yükselerek 56'ıncı sıraya çıktığını hatırlatan Lütfü Yücelik, "Çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik bizim için vazgeçilmez. Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Ağrı, Giresun ve Rize'de bulunan yatırımlarımızla bizlere destek veren ve yüreklendiren insanları utandırmadık. Anadolu'nun en büyükleri arasında yıllar bazında yükseliş gösteren başarı grafiğimiz asla tesadüflere dayanmıyor. Kolektif çalışmanın, sabrın ve azmin sonucu bu noktalara geldik. Sektörel bazda Anadolu'nun en büyüğü olmak bize haz veriyor. Geçtiğimiz sektörel bazda 3'üncü sırada iken bu yıl ilk sıraya çıktık. " diye konuştu.

"ÇEVRE HASSASİYETİMİZ ÜST NOKTADA"

Aşkale Çimento'nun bölgede yatırımlarını büyütme ve yaygınlaştırma noktasındaki gayretlerinin devam ettiğini vurgulayan Yücelik, yapılan tüm yatırımlarda ve mevcut tesislerde çevreye yönelik hassasiyetlerinin ayrı bir yer tuttuğunu vurgulayarak şöyle konuştu,"Yenilenebilir enerji kaynakları noktasında arayışlarımız her zaman olduğu gibi devam etmektedir. Bu manada; stratejik planlar oluşturulmaya çalışıyoruz. Özellikle yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve doğaya karşı sorumlu davranılması çevresel sürdürülebilirliğin gereksinmelerini oluşturduğu inancındayız. Tüm tesislerimizde çevre hassasiyeti ilk gündem maddesidir. Bunun yansımalarını ve sonuçlarını önemli projelerle ortaya koyuyoruz. Çimentonun üretim süreçlerinden biri olan fırın soğutmasındaki atık sıcak gazdan enerji üretmeye başladık. Bu da Türkiye'de aslında bir ilktir."

"ZORLU BİR BÖLGEDE MÜCALE EDİYORUZ"

Yaşanan yoğun rekabet ortamında, serbest piyasa ekonomisinin gereği olarak ve rekabet şartlarına uyarak ürünlerini en üst kalite seviyesinde ürettiklerini söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Müşteri memnuniyetini sağlayarak, yaşanan ekonomik krizlere rağmen rekabet edebilirlik noktasında dinamizme sahip olduk. Rekabetin en üst noktada olduğu bir sektörde; bir çok anlamda öncülük etmekteyiz. Tesislerimizin bulunduğu zorlu coğrafyalar ve yaşanan iklimsel şartlar işimizi zorlaştırıyor, maliyetlerimizi artırıyor. Ancak; her şeye rağmen ticari alanda olduğu gibi insan ve çevreye yönelik hassasiyetlerimizi de çalışma kültürümüzün değerli bir parçası yaptık." şeklinde konuştu.

AŞKALE ÇİMENTO'NUN HİKAYESİ

Aşkale Çimento, kamu eliyle 1968 yılında kuruldu. 1971 yılında işletmeye geçti. 1993 yılında Erzurum ve bölge insanı tarafından kurulan, bin ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla satın alındı. Özelleştirme ile birlikte hem kapasite artırımı ve yatırımlara hem de pazar payının genişletilmesi noktasında düğmeye basıldı. Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Rize'de yatırımları bulunan Aşkale Çimento, projelerine hiç durmadan devam ederken, aynı zamanda ortaklarına da her yıl düzenli olarak kar dağıtıyor.