Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa Parlamentosu'nun alacağı kararı tanımıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili alacağı kararı tanımadığını bildirdi.
Avrupa Parlamentosu'nun alacağı kararı tanımıyorum
13 Haziran 2013 17:32:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili alacağı kararı tanımadığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantının Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bir araya gelen tüm belediye başkanlarına yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, iki haftayı aşkın süredir Taksim'de başlayıp ülke genelinde bazı noktalarda devam eden gösterilerin halkı ciddi şekilde rahatsız ettiğini söyledi. Sessiz yığınların ibretlik ve son derece anlamlı bir sükut, sabır ve itidal içerisinde gelişmeleri takip etmeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan, yarın yapılacak AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gösteriler yoluyla Türkiye'de nasıl bir oyun oynanmak istendiğini bütün boyutları ile milletle paylaşılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Türkiye'deki bir kısım medya, onlarla birlikte bazı uluslararası medya kuruluşları, gösterileri bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içerisindeler" ifadesini kullandı.

Avrupa'nın haddine mi?

Avrupa'nın Türkiye'ye yaklaşımını eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün Avrupa Birliği Parlamentosunda birileri çıkmış birşeyler söylemişler. Bakın ben buradan bugün cevabını veriyorum. İlgili bakanlarım da zaten gerekli görüşmeleri kendileriyle yaparlar. Avrupa Birliği Parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum.

Bu kararı alanlar, önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polisin karşı karşıya geldiğinde acaba AB'nin yetkilileri, hatta eurozone, onlara para vermekten başka ne yaptı? 100 milyar avroyu aşkın para verdi onlara, destek verdi ve onlar bütün o gösterilerini, yürüyüşlerini niye yaptı? İşsizlik için yaptı. Açız diye yaptı. Sendikalılarla ilgili olarak yaptı, şundan dolayı, bundan dolayı yaptı.

Daha dün, evvelki gün İngiltere'de, G-8 ile ilgili yapılan gösterilerde 30'u aşkın gösterici gözaltına alındı. Yerlerde sürüklüyorlardı, fotoğraflarda var ama Türkiye'deki bu gösterilerde, yandaş olan medya bile bunları göstermedi. AB Parlamentosu acaba İngiltere'ye yönelik ne söyledi, kendi üyesi? Şu anda Türkiye AB'nin üyesi değil, müzakereci. Sen nasıl oluyor da benimle ilgili böyle bir karar alabiliyorsun? Senin haddine mi?"

Gezi Parkı'nın sahibi tüm İstanbul halkıdır

Erdoğan, "Ben, o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz, oradan (Gezi Parkı) çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı'nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul'dur. İstanbul halkıdır, oraya gelen turistlerdir" diye konuştu.

Türkiye'de sokakta hesap görme dönemi kapanmıştır

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de sokakta hesap görme dönemi tamamen kapanmıştır. Milletin iradesini sokakta gasp etme dönemi kapanmıştır. Milleti sindirme, milleti korkutma, ürkütme dönemi tamamen kapanmıştır" dedi.

Bizim derdimiz partizanlık değildir

Türkiye genelindeki 2 bin 950 belediyeden bin 637'sinde bu dönüşümü gerçekleştirdiklerini, bu değişimi gerçekleştirirken de muhalefet tarafından her zamanki gibi çok ağır eleştiri, hakaret, iddia ve iftiralara maruz kaldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Partizanlık yaptığımızı iddia etmekten tutun, Türkiye'yi bölmeye kadar her türlü yakışıksız ifadeyi bu süreç içerisinde kullandılar. Ancak kapatılacak belde belediyelerinin parti dağılımı bizim bu yasada ne kadar samimi olduğumuzu, ne kadar gerçekçi olduğumuzun ispatıdır. AK Partili belediyelerin sayısı nedir? Bin 637'nin içinde 928 tane AK Partili belediye var. Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, bizim derdimiz hizmetkarlık. Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz, partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmayız, olmadık ve olamayız. Bizim için her zaman esas olan milletimize ulaştırdığımız hizmettir, bu hizmetin kalitesidir, yaygınlığıdır. Bu en ideal, en güzel şekliyle nasıl verilebilir, biz buna bakıyoruz."

AK Parti'den önce siyaset haritalar üzerinden yapılırdı

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de AK Parti'den önce siyasetin hep kağıtlar, haritalar üzerinden yapıldığını ifade ederek, "Seçim sandıkları kapatıldığında iktidar partileri önlerine haritayı açtılar, nereden oy aldıklarını, ne kadar oy aldıklarını, ne kadar oy almadıklarını renkli kalemleriyle işaretlediler. Oy aldıkları köylere, beldelere, ilçe ve illere hizmet taşırken, oy almadıkları yerleri adeta cezalandırdılar. Biz, AK Parti olarak böyle bir siyaseti ve siyasetle hizmet anlayışını elimizin tersiyle ittik" diye konuştu.

Muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir

Türkiye'de muhalefetin, mezhebi bir kaşımanın gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son Hatay 53 şehidimizin maalesef incelenmesinde, oradaki çalışmaların içerisinde, bu işin ne yazık ki tahrikçilerinin ana muhafelet partisi mensupları olduğu artık çok açık, net ortaya çıkmaya başlamıştır. Şimdi bir numaralı, bu işin başını çeken kişi de yakalandı. Şimdi herşey dökülüyor artık. Biz sabırla şu anda süreci izliyoruz, takip ediyoruz. Ama bu işin içerisindeki aktörlerin özellikle Türkiye'den Suriye'ye gidip gelenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz, bunları söylememe gerek yok. CHP milletvekillerinin oraya gitmek suretiyle, böyle bir ortam içerisinde herhalde oradan kalkıp da bize neler taşıdıkları ve bunların hangi milletvekilleri oldukları, hepsi ortada. Bunları getirip götürenlerin kim olduğu ortada. Bunların hepsi gazetelerde, bütün bu görüşmeler esnasında yayınladı."

Topçu Kışlası için plebisit önerisinde bulundum

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda dün görüştüğü heyete parkın geleceğine ilişkin "plebisit yapalım" önerisi sunduğunu belirterek, "Referandum sadece Anayasa değişikliklerinde uygulanabilir yasalarımıza göre ama plebisit o ildeki belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu ile olan bir iş değil. Öyle bir durum da yok. Yerel Yönetimler Yasası ile alakalı olarak 15'inci maddede belirlenmiş bir şey" dedi.

Yargının üzerine düşeni yapmasını bekliyorum

"Ben yargından da üzerine düşeni yapmasını bekliyorum" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu kadar açık konuşuyorum, bu mesajın nereye gittiği bellidir. Çünkü, molotofkokteyli kullanmak suçtur, yakıp-yıkmak, kamu düzenini bozmak suçtur, bunların hemen hemen tamamı kamu düzenini bozmaya yönelik girişimler içindedir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Orada her şey ücretsiz biliyorsunuz. O ücretlerin de tabi kaynağı enteresan. Her durum orada onlara göre meşru, böyle bir tablo var, bunu da güya çevrecilik adına yapıyorlar" dedi.

Biber gazı kullanımı

Biber gazının güvenlik güçlerince kullanımı ile ilgili olarak da Erdoğan, "Biber gazını güvenlik güçlerimiz kullanabilir mi? Evet, gerek AB müktesebatı, gerek ileri demokraside, Amerika dahil hepsinde biber gazı kullanılır. Bu suydu, hatta boyalı suydu, ardından aynı şekilde biber gazını yeri geldiğinde güvenlik gücü kullanır, bu onun en doğal, tabii, hukuki bir hakkıdır, yetkisidir. Bunu kimse saptırmasın" diye konuştu.

Terör estirilmesine müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan, "Çok açık söylüyorum, şehirlerde terör estirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Sokakta, mahallede, şehirde huzur bozanlara biz eyvallah etmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'dan gençlere çağrı

Başbakan Erdoğan, "Ben tekrar Gezi Meydanı'ndaki veya Gezi Parkı'ndaki kardeşlerime, genç yavrularımıza sesleniyorum, burada sizler samimi olarak talebinizi ortaya koydunuz. Artık lütfen çevreyle ilgili, yeşille ilgili bu samimiyetin dışında orada illegal örgütlerin uzantıları var, samimiyetsiz olanlar var. Bunların oyununa gelmeyin ve bu işgale siz aracı olmayın" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Siz oradan çekilin ve bizi bu illegal örgütlerle karşı karşıya bırakın, onların hakkından biz geliriz. Biz bu sabrımızı şu ana kadar devam ettirdik ama artık sabrın sonuna geldik, ben bu uyarımı son bir defa daha yapıyorum ve diyorum ki 'Anneler, babalar lütfen yavrularınıza sahip çıkın, bu yavrular artık oradan çekilsinler. Bizi buraya getiren millettir, millet 'dur' derse otururuz, dururuz, 'kal' derse kalırız, başka da hiç kimsenin dayatmasına kulak asmayız."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan