Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.57
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, 40'tan fazla ülkede kurban kesecek

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Kurban Bayramı'nda 40'tan fazla ülkede vekalet yoluyla hayırseverlerin kurbanlarını kestirecek.
Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, 40'tan fazla ülkede kurban kesecek
16 Ağustos 2017 17:00:00
Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Kurban Bayramı'nda 40'tan fazla ülkede vekalet yoluyla hayırseverlerin kurbanlarını kestirecek.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan yapılana açıklamaya göre, vakıf "Kurban Yakınlıktır, Muhtaçlara Yaklaş ki Allah'a Yaklaşasın" çağrısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırsever vatandaşları dünyanın dört bir köşesindeki kurban heyecanına ortak olmaya davet ediyor.

Üsküdar'ın manevi sultanı Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı fakirlik ve cehaletle mücadele hizmetini devam ettirmek gayesiyle 1985 yılında Üsküdar'da kurulan vakıf, Türkiye dahil 40'tan fazla ülkede Hüdayi gönüldaşları aracılığıyla kurban kestirerek yoksullara dağıtacak. Vakıf, yurtdışı kurban bedelini 500 lira olarak belirledi. Bağış miktarları yurt içinde büyükbaş kurban bedeli olarak 1350, küçükbaş kurban için ise türüne göre 950, 1150 ve 1400 olmak üzere 3 farklı şekilde belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aziz Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, toplanan kurban bağışlarının yurt içinde ve yurt dışında mazlum, mağdur ve kimsesizlere dağıtılacağını belirtti.

Kurban coşkusunu, kurban kesme gücü olmayanlarla paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını kaydeden Eryılmaz, "Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak Asya, Afrika, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi bölgelerdeki 40'tan fazla ülkede kurban kesim organizasyonu gerçekleştireceğiz. Vakıf olarak iki ana başlığımız var. İnsani yardım ve dini eğitim. Amacımız yoksulluğu ve cehaleti gidermek. Bu doğrultuda gençlik merkezleri, Kur'an kursları gibi gençlere yönelik eğitimlerimiz mevcut. İstanbul'da kesilen kurbanların etleri aş evlerimize, öğrenci yurtlarımıza ve yerli ailelerle birlikte başta muhacir Suriyeli kardeşlerimize olmak üzere yaklaşık 6 bin yoksul aileye dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Eryılmaz, kurban bağışının nasıl yapılacağıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

"Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın yurt dışında kurban keseceği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Filipinler, Filistin, Fildişi Sahili, Irak, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda gibi birçok ülke bulunuyor. Yurt dışından ve yurt içinden bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, 'www.hudayivakfi.org' sitesinde yer alan online bağış bölümünden, anlaşmalı banka hesaplarına havale yolu ile veya Üsküdar ve Küçükçamlıca merkezlerinden bizzat makbuz karşılığı randevulu yurt içi kurban kayıtlarını ve yurt dışı kurban bağışlarını yapabilecekler."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan