Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Şimşek Çözüm Sürecini Anlattı

Maliye Bakanı Şimşek çözüm sürecinde çok önemli bir dönüm noktasında olduğumuzu belirterek "Sorun bizim sorunumuz, çözüm burada. Biz ortaya irade koyarsak, kendi öz değerlerimizle İslami değerlerle hareket edersek bu sorun zaten kökünden çözülür.' dedi.
Bakan Şimşek Çözüm Sürecini Anlattı
09 May 2013 00:00:00
Maliye Bakanı Şimşek çözüm sürecinde çok önemli bir dönüm noktasında olduğumuzu belirterek "Sorun bizim sorunumuz, çözüm burada. Biz ortaya irade koyarsak, kendi öz değerlerimizle İslami değerlerle hareket edersek bu sorun zaten kökünden çözülür.' dedi.

İSRAFİL BARAN - NEVŞEHİR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Merkezi tarafından Nevşehir'de düzenenlenen "Çözüm Süreci" konulu konferansta vatandaşlara çözüm sürecini anlattı.AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen "Çözüm Süreci" konulu konferansa katılmak ve bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Nevşehir Valiliği önünde Vali Abdurrahman SAVAŞ, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal FERALAN, Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER, Belediye Başkanı Hasan ÜNVER,Vali Yardımcıları ve Daire Müdürleri karşıladı. Valilik Şeref Defterini imzalayan Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK burada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadim bir şehir

Bakan Şimşek daha sonra Nevşehir Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Nevşehir'in köklü kültür ve medeniyetlere sahip kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Ünver, Nevşehir Kalesi ve çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan araştırma ve incelemeler ışığında 780 bin metrekarelik bir alanda 113 metre yüksekliğe sahip dünyanın en büyük yeraltı kentinin tespit edildiğini aktardı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'de, Nevşehir'in her şeyi ile uyumlu çalışma yönteminin oldukça başarılı bir şekilde ortaya konulduğunun şehrin genel dokusundan belli olduğunu belirterek kendilerini ilgilendiren projelerle ilgili olarak Nevşehir için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Geç kalındı, önemli bir adım

Bakan Şimşek ziyaretlerin ardından, partisinin il teşkilatı tarafından Kapadokya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çözüm Süreci" konulu konferansta çözüm sürecinde bugün bile çok geç kalınmadığını, önümüzde çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Desteğinize ihtiyacımız var

Çözüm sürecinde vatandaşların desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirten Şimşek; "Önümüzde çok önemli bir fırsat var. Bu anlamda hakikaten Türkiye büyük bir travma yaşadı. Şimdi bir rehabilitasyon döneminden, iyileşme döneminden geçirdik. Bu süreçle çok önemli bir dönüm noktasındayız. Burada hakikaten sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. O ülke, bu ülke ne der kaygılarını bir tarafa bırakalım. Sorun bizim sorunumuz, çözüm burada. Biz ortaya irade koyarsak, kendi öz değerlerimizle İslami değerlerle hareket edersek bu sorun zaten kökünden çözülür." diye konuştu.