Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2290.47
BIST 100
8976.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakırköy’ün bîtab düşmüş makus talihi değişecek

15 yıl CHP’li belediye yönetimlerinin elinde karanlığa gömülen, bir dönemin cazibe merkezi Bakırköy’ün yitirilen hafızasını geleceğe taşıyacak olan bir aday olan AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Mehmet Umur, 30 yıldır Bakırköy’de ticaret yapıyor, ikamet ediyor ve tüm sorunlarını iyi biliyor. Yerli bir aday olan Mehmet Umur, “vatandaşlarım, kardeşlerim ideolijiye değil hizmete oy verin” diyerek Bakırköylülere seslendi.
Bakırköy’ün bîtab düşmüş makus talihi değişecek
19 Şubat 2019 11:06:00
15 yıl CHP’li belediye yönetimlerinin elinde karanlığa gömülen, bir dönemin cazibe merkezi Bakırköy’ün yitirilen hafızasını geleceğe taşıyacak olan bir aday olan AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Mehmet Umur, 30 yıldır Bakırköy’de ticaret yapıyor, ikamet ediyor ve tüm sorunlarını iyi biliyor. Yerli bir aday olan Mehmet Umur, “vatandaşlarım, kardeşlerim ideolijiye değil hizmete oy verin” diyerek Bakırköylülere seslendi.

MÜLAKAT: FIRAT İPEK

Bir dönem İstanbul’un sur dışındaki en önemli ilçelerinden olan Bakırköy, her kesimden insanın haftasonları vakit geçirmek için gittiği şehir içinde bir şehir idi.

Sahili, ormanlık alanları, sakin, dingin sokakları ve mağazalarıyla cazibe merkezi olan Bakırköy, gelişen ve dönüşen İstanbul’a ayak uyduramadı.

Özellikle son 15 yılda CHP’li Belediye başkanlarının yönettiği ilçe, hafızasını yitirdi ve bırakın ilerlemeyi, gerileyerek giderek atıllaştı.

Ekonomiden siyasete, eğitimden kültür sanata, alışverişten yemeğe İstanbul’un her ilçesinden insanların büyük bir teveccühle muhakkak ziyaret ettiği ilçe, yanlış yöneticilerin elinde bîtab düştü.

Bakırköy’ün makus talihinin değişmesi için yeni bir fırsat doğdu. Önümüzde 31 Mart’ta yerel seçimleri var.

AK Parti doğru bir hamle yaptı ve Bakırköy’e 30 yılını vermiş, ticaret yapmış, ikamet etmiş, sorunlarını en iyi bilen başarılı iş adamı ve siyasetçi Mehmet Umur’u belediye başkan adayı gösterdi.

Ürettiği ekmekle tüm Türkiye’nin sofralarına misafir olan Mehmet Umur tam bir gönül insanı, proje adamı.

Bizleri tüm samimiyetiyle ve heyecanıyla karşılan AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Mehmet Umur, tüm Bakırköylülere diyor ki; ilçemiz için, geleceğimiz için bir kez olsun ideolojiden sıyrılalım ve projelere, hizmete oy verelim.

Değerli okuyucularımızı ve Bakırköylüleri Mehmet Umur’la gerçekleştirdiğimiz mülakatla baş başa bırakıyoruz. Şimdiden iyi okumalar.

Bakırköy’de nasıl bir siyaset yürüteceksiniz?

Bizim düşüncemiz; Bakırköy halkıyla hem hal olan, Bakırköy halkını kucaklayan bir siyasetle farkındalık oluşturmak.

Son 15 yıldır Bakırköy’ü yöneten CHP’li Başkanlar halkı kucaklayamamış mı?

Son 15 yıldır idareci bir siyaset yapılmış. Bakırköy’de hizmet de yok. Fakat tüm bunlara rağmen oy tahvili AK Parti’nin aleyhine olmuş.

Bu durumu AK Parti’nin lehine çevirecek misiniz?

Tabi ki. Bundan sonra her daim vatandaşımızla birlikte olacağız. Biz projelerimizle geliyoruz. Ancak ‘Siz Bakırköy Belediyesi’nden ne bekliyorsunuz. Bakırköy Belediyesi bugüne kadar size ne verdi. Biz size daha fazla şey vaat ediyoruz’ diyeceğiz.

Yani ilçenin sorunlarını çözecek, hizmet kalitesini artıracaksınız.

Bakırköy’ün sorunlarının hepsini biliyoruz. Bakırköy sorunlarını yaparsa kim yapar AK Parti.

AK Parti olarak Bakırköy Belediyesini aldığımız gün AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümet ile 3’lü saç ayağını bir araya getireceğiz. Böylece hizmet kalitesi artacak.

Diyorsunuz ki Bakırköy’e, ayakları yere sağlam basan bir hizmet anlayışı getireceğiz.

Mantığımız bu aslında, ayaklarımız yere basarak, sağlam, hayalci olmadan samimi bir şekilde çalışacak, vatandaşla hem hal olacağız.

Bizim bu seçimdeki ana temamız ne; gönül belediyeciliği. Zaten gönül belediyeciliği eşittir Mehmet Umur demek.

BAKIRKÖY’Ü KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ

CHP’li belediye yönetimindeki Bakırköy’ü nasıl görüyorsunuz?

Bu konuda bir sıkıntı yok. Esas yapacağımız şey farkındalık yaratmak. 92 yılında Bakırköy’den ayrılan 3 tane ilçemiz var. Bahçelievler, Bağcılar, Esenler. Bunlar şehir olmuş. Bizim Bakırköy, 15 yılda karanlık kalarak köye dönmüş. Bizim bunu aydınlatacak projelerimiz olur mu? Olur. O zihniyet var mı bizde? Var.

Biz Bakırköy’de vizyoner Belediyeciliği sağlamak istiyoruz.

Nasıl?

Önümüzde ciddi bir süreç var. Bu süreç içerisinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Gönül belediyeciliğinin yanında, insanların dertlerini dinleyeceğiz, projelerimizi anlatacağız. Ve olmayacak işler yapıp Bakırköy’ü alacağız. İddialıyız.

VATANDAŞLAR CHP’DEN BIKMIŞ

Vatandaşlarla hem hal olmaya başladınız. Sizi nasıl karşılıyorlar?

Muazzam bir teveccüh var. Bir bıkkınlık var insanlarda. İdeoloji uğruna oyunu vermiş, hizmet alamamış. Projelere bakıyorsunuz, bugüne kadar söylenen hiç bir proje uygulanmamış.

Mehmet Umur zaten Bakırköylü.

Öncelikle yerli bir aday. Bakırköy’de 30 yıla aşkın ticaret hayatım var benim. Burda oturan, Bakırköy’ün sorunlarını bilen, Bakırköy’ü yaşayan bir kişi olarak, sahada muazzam bir teveccüh var. Vatandaş diyor ki; başkanımın kapısını çaldığımda rahat rahat girebileceğim.

CHP’li seçmen mevcut başkan Bülent Kerimoğlu’nu istemiyor. Büyük bir çoğunluk tekrar aday gösterilirse oy vermem diyor

Biz kendimizle ilgileniyoruz. CHP’nin adayı kim olursa olsun, saygı duyarak biz sahada çalışacağız. AK Parti olarak biz düne bakmadan, yapıldı yapılmadı. Geçmişi karalama kampanyası yapmayacağız. Bundan sonra Bakırköy’e hizmetkar olarak neler verebiliriz. Ne gibi bir farkındalık oluşturabiliriz. Biz dün de değiliz. Bundan önce Bakırköy’e belediye başkanlığı yapanlara hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim.

İLK İŞİMİZ BELEDİYENİN 800 MİLYON BORCUNU ÖDEMEK

Lafla değil icraatla geliyorsunuz?

Bol vaadle gelen bir Belediye Başkan adayı değilim. Elzem yapılacak işlerin hepsini yapacaksa AK Parti yapar. Şunu yaptık, şunu ettik gibi laflarla sadece insanları kandırırsınız.

Nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bu ilçenin neye ihtiyacı varsa bir yol haritası alacağız önümüze, sıralamayı yapacağız. Elzem olanların ilki hangisiyse yaparak Bakırköy’ü yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz. Ekibimiz hazır, projelerimz hazır.

En elzem yapmanız gerekeni tespit etmişsinizdir.

Ne derece doğru detaylandırmak lazım. 800 milyon borcun olduğu biliniyor. Bakırköy şu anda borçlu. Önce bu borcu ödeyeceğiz. Sonrasında öncelik sırasına göre ne yapılması gerekiyorsa, Bakırköy’de yaşayan insanların kalitesini artırmak için sırasıyla yapacağız.

BAKIRKÖY’Ü CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Peki, Bakırköy’de çok farklı etnik yapılar mevcut. Ekibinizi hazırlarken bunlara dikkat edecek misiniz?

Her kesimden demografik yapıya dikkat ederek, iş dünyası, emekli, sorunları olan, mahalle ve gayrimüslim gibi Bakırköy’de yaşayan her kesime dokunacak bir ekiple çalışacağız. İlla şu olacak diye bir şey yok. Kim layıksa, tüm dengeleri gözeterek, çok güzel bir liste hazırlayacağız. Bakırköylülerin hizmetine sunacağız.

Bakırköy’ün sorunları saymakla bitmez. Fakat CHP’lilerin her zaman övündüğü kültür sanat, ilçede dipte.

Biz Bakırköy’ü cazibe merkezi haline getireceğiz. Öyle projelerimiz var ki, örneğin ‘Dijital Sanat Merkezi’ yapacağız. Dünyada sadece Tokyo ve Paris’te var. Üçüncüyü inşaallah Bakırköy’e kazandıracağız.

Diğer projelerinizden de bahseder misiniz?

Mega projelerimizi önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım beyin katılımıyla gerçekleştireceğimiz ‘Aday Tanıtım Programı’nda manifestomuzu yapacağız. Sonrasında da 31 Mart’a kadar her gün bir projemizi açıklayacağız.

ARTIK, BAKIRKÖY İÇİN İCRAAT ZAMANI

Bakırköylü vatandaşlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin, komşularımızın ideolojik bir oydan ziyade hizmete oy vermesini istiyoruz. En büyük isteğimiz bu. Bizim projelerimiz Bakırköy’ü şahlandıracak. Bunu yapmak için ne yapacağız, ideolojik söylemleri bir kenara bırakıp, artık icraat zamanı diyeceğiz.

Bakırköy 3 dönem iktidar partisinden uzak bir dönem yaşadı. Biz 2019’da projelerimizle, çalışkanlığımızla, ekibimizle Bakırköy’ü eski şaşaalı günlerine kavuşturmaya vatandaşımıza söz veriyoruz. Canla başla çalışacağız. Bunda da başarılı olacağımıza inancım sonsuz.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz ve Başkanlık yarışında başarılar dileriz

Biz teşekkür ederiz. İnşallah Bakırköy için en hayırlısı olur.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan