Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Balıkesir Şehir Hastanesi'nden felçli hastalara güzel haber!

Balıkesir Şehir Hastanesi'ndeki inme merkezinde Trombektomi yöntemi uygulanan felçli hasta sağlığına kavuştu.
Balıkesir Şehir Hastanesi'nden felçli hastalara güzel haber!
09 Eylül 2021 10:47:37
Balıkesir Şehir Hastanesi'ndeki inme merkezinde Trombektomi yöntemi uygulanan felçli hasta sağlığına kavuştu.

Balıkesir Şehir Hastanesi’ndeki inme merkezinde görevli doktorlar; konuşamaz, sol kol ve bacağını hareket ettiremez halde merkeze gelen Y.E isimli hastaya Trombektomi işlemi uyguladı. Hasta yürüyerek evine gitti.

Erken müdahale ile önlenebilir hastalıkların başında gelen felç (inme) hastalığının tedavisi için faaliyet gösteren İnme Merkezi'nde bugüne kadar birçok hastaya müdahale edildi. Pek çok hasta tedavi aracılığıyla sağlığına kavuşurken, en son merkeze müracaat eden Y.E isimli hastanın evine yürüyerek gitmesinin mutluluğu yaşandı.

Sol kol ve sağ bacağını kullanabilir hale geldi

İnme bulgularıyla hastaneye başvurarak tedavisi başarıyla tamamlanan Y.E isimli hastada beyin damar tıkanıklığı saptandı. Hastanın anjiyografi birimine nakli sağlanırken, veakut inmede uygulanan Trombektomi işlemi yapıldı. Sol kolunu ve bacağını kullanamaz halde olan hasta, Trombektomi işlemi işe sol kol, sol bacağı kullanabilir hale gelirken yeniden konuşmaya başladı.

İnmede ilk saatlere dikkat!

Balıkesir Şehir Hastanesi İnme Merkezi doktorları Dr. Özcan Kocatürk ve Dr. Mert Nazik yapılan tedaviyle ilgili şunları dile getirdi:

''Hastamızın inme gibi hayatını son derece kısıtlayıcı bir hastalığına şifa olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Hastalarımıza ilimizin tek İnme Merkezi olarak hizmet verdiğimizi ve ilimizin böyle bir merkeze sahip olmasının akut inme hastaları için büyük bir kazanç ve ne kadar hayati olduğunu halkımızın bilgilerine sunarız. Ayrıca halkımıza bu güzel hadise ile inmenin ilk birkaç saat içinde erken müdahale edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu hatırlatmak isteriz.''

Hastane başhekimi Doç. Dr. Volkan Yüksel ise, ''Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi sağlık hizmeti alanında ilin lider sağlık kuruluşu olmaya ve özellikli hizmetlerin sunumu açısından farkı oluşturmaya devam edecektir” diye konuştu.