Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2419.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Balıkesir Üniversitesi'nden istihdama destek

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), mezun öğrencilerine istihdam desteği sağlayarak, ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.
Balıkesir Üniversitesi'nden istihdama destek
13 Nisan 2022 18:32:27
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), mezun öğrencilerine istihdam desteği sağlayarak, ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Mezun istihdam çalışmaları çerçevesinde üniversite-sanayi iş birliklerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi’nin Şişecam Elyaf San. A.Ş. iş birliği ile düzenlediği “İstihdama Yönelik 6. Cam Uygulamaları Eğitim Programı” başarıyla tamamlandı. Programın sonunda, önceki dönemlerden katılımlarla birlikte Balıkesir Üniversitesinin 60 mezunu daha Şişecam Elyaf San. A.Ş. Balıkesir fabrikasında istihdam edildi.

balıkesir rektör_155b95b01491681c49d99f4af6fe715f.jpg

MEZUN İSTİHDAM OFİSİ

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş konu hakkında yaptığı açıklama ile istihdamı gerçekleşen mezunları tebrik ederken, Şişecam yetkililerine de teşekkür etti. Prof. Dr. İlter Kuş, Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğünü kurarak, mezunların istihdamları doğrultusunda köprü vazifesi üstlendiklerini dile getirdi.

190 GENCE İŞ İMKÂNI

Şişecam ile yaptıkları çalışma kapsamında daha önce 130 mezunun istihdamını gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Kuş, “6. Cam Uygulamaları Eğitim Programı sonunda 60 mezunumuzun daha Şişecam Elyaf Balıkesir fabrikasında işbaşı yapmasıyla birlikte toplam istihdam sayısı 190’a ulaştı. Sürdürülebilir bir iş birliğini ortaya koyarak üniversite-sanayi iş birlikleri adına da değerli bir örnek olan Şişecam yetkilileri ile üniversitemiz adına süreci takip eden akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü çatısı altında mezun istihdamı çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, üniversite olarak sektör temsilcilerinden gelecek tüm iş birlikleri taleplerine de açık olduklarını ifade etti.