Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı' ekrana kilitledi

TRT 1'in iddialı projeleri seyirciyle buluşmaya devam diyor. İlk bölümü yayınlanan "Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı" izleyiciyle buluşurken dizinin oyuncularının da katıldığı gala Deniz Müzesi'nde gerçekleşti.
'Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı' ekrana kilitledi
17 Eylül 2021 12:21:32
TRT 1'in iddialı projeleri seyirciyle buluşmaya devam diyor. İlk bölümü yayınlanan "Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı" izleyiciyle buluşurken dizinin oyuncularının da katıldığı gala Deniz Müzesi'nde gerçekleşti.

Sipahi Yakup Ağa'nın oğulları İshak, Oruç, Hızır ve İlyas'ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatan TRT1’nin reyting rekorları kırmaya aday dizisi "Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı" izleyiciyle buluştu. Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca'nın üstlendiği, senaryosunu Mustafa Burak Doğu ve Ethem Arslan'ın yazdığı, oyuncular Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Yiğit Özşener, Yetkin Dikinciler, Pelin Akil Altan, Caner Topçu, İsmail Filiz, Gülcan Arslan, Devrim Evin, Melis Babadağ ve Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yer aldığı dizinin gala gösterimi de İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleşti. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ın yanı sıra dizinin oyuncuları katıldığı programda Sobacı ile oyuncular, gösterim öncesinde müzeyi gezerek, Barbaros Hayrettin Paşa'nın sancağını inceledi.

g1_71a3f39e6d13cd854c86cd4b12802c20.JPG

TRT’nin tarihi dizilerdeki büyük başarısı

"Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı"nın henüz ekrana girmeden üzerine en çok konuşulan dizilerden biri olduğunu ifade eden TRT Genel Müdürü Sobacı, "TRT'nin özellikle tarihi dizilerde, dönem dizilerinde elde ettiği başarı elbette ki bu dizimizin de konuşulmasında en önemli etkenlerden biriydi. Biz TRT olarak, kamu yayıncılığının gereklerini de gözeterek özel kanalların odaklanamadığı, yapmakta zorlanacağı projelere veya alanlara kamu yararı doğrultusunda yönelmeye ve odaklanmaya çalışıyoruz.” dedi.

‘Mavi Vatan’ı daha iyi anlamak için

Karadeniz'deki doğal gaz keşfi, Doğu Akdeniz'de yaşanan siyasi gelişmeler ve Ege Denizi'nde yaşanan sorunların denizler ile "Mavi Vatan" konseptinin önemine vurgu yapan Sobacı, diziyle Mavi Vatan konseptine ilişkin bir farkındalığın ortaya çıkmasını umut ettiklerini belirtti. Türkiye dizi tarihinde ilk deniz dizisini yaptıklarına dikkati çeken Sobacı, şöyle devam etti: "Türk dizi tarihinin ilk deniz dizisi, bunu özellikle vurgulamak, altını çizmek istiyorum. İlk defa Türkiye'nin denizcilik tarihine ilişkin bu derece büyük bir proje yaşama geçiriliyor. Bu anlamda aslında biz TRT olarak Akdeniz'i Türk gölü haline getiren Barbaros kardeşlerin hikayesini anlatmaktan, ecdadımızın denizlerdeki başarısını hikayeleştirmekten ve uluslararası kamuoyuna, ulusal kamuoyuna aktarmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz."

g3_332108e4ea38685c1290c1d3ae555467.png

İşin değerini seyirci belirleyecek

Barbaroslar dizisinde Oruç Reis’i canlandıran Oyuncu Engin Altan Düzyatan, dizinin çok özel bir proje olduğunu kaydederek, "Bu hikayeyi ekip olarak yansıtabildiğimiz inancındayım. Bu akşam hep beraber izleyeceğiz ve sonunu birlikte göreceğiz. Bu işin değerini seyirci belirleyecek. Umarım seyirci de bizim kadar beğenir." ifadelerini kullandıulaş_134d2a2780d3b4c38847c9be8f1406fe.JPG
Ulaş Tuna Astepe

Müthiş bir sorumluluk

Tarihe isimlerini yazdıran kahraman denizcilerin hayat hikayesini anlattıklarını söyleyen ve dizide Hızır Reis’i canlandıran Oyuncu Ulaş Tuna Astepe, “Onların bıraktıkları izlerin bulunduğu Deniz Müzesi’ndeyiz. Yanıbaşımızda Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesi yer alıyor. Ruhları şad olsun. Onların hayatlarını canlandırabilmek büyük gurur ve müthiş bir sorumluluk. Umarım seyircinin beğenisini kazanırız.” diye konuştu.

Haber: Özlem Doğan