Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2438.01
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Barışı inşa etme zamanı

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, çözüm sürecine ilişkin, 'Şimdi çözümü tartışmanın, barışı ve birlikte yaşamı inşa etmenin tam da zamanıdır' dedi.
Barışı inşa etme zamanı
07 Temmuz 2013 00:00:00
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, çözüm sürecine ilişkin, 'Şimdi çözümü tartışmanın, barışı ve birlikte yaşamı inşa etmenin tam da zamanıdır' dedi.

Partisinin Nizip ilçe teşkilatınca düzenlenen "Hükümet Adım At" konulu panelde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP'nin başlattığı panelle aynı adı taşıyan kampanyanın, başka etkinliklere benzemediğini söyledi.

En uygun koşullar mevcut

Geçmişten dersler çıkardıklarını çünkü yaşananların tekrarını istemediklerini belirten Ata, çözüm sürecinin başlangıcı ve şimdiye kadar gelinen sürece değindi. İçinde bulunan dönemin çözüm süreci için en uygun koşulları barındırdığını ifade eden Ata, "Bu nedenle şimdi çözümü tartışmanın, barışı ve birlikte yaşamı inşa etmenin tam da zamanıdır" diye konuştu.

"Hükümet adım at" paneli

Ata, Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarına da değinerek, heyeti ve heyette yer alan üyeleri zaman zaman eleştirdiklerini dile getirdi. Süreci bilmeyen insanların, konu hakkında tartışma yürütmesinin ve çözüm üretmesinin mümkün olmadığını savunan Ata, şöyle devam etti: "Belki bu konuda fikri ve görüşü olmayanlar, bu komisyonun içinde çalışarak 'Kürt sorunu nedir' kendileri gördüler ve anladılar ancak Akil İnsan Komisyonu'nun son bulan çalışması ile raporlarını deklare etmesiyle, Sayın Başbakan'ın onlarla yapmış olduğu toplantıda söyledikleri tabii ki tabanımızı kaygılandırdı ve bizi de bugün 'Hükümet Adım At' adı altında yürüttüğümüz kampanya kararını alma noktasına getirdi."

İntihar açıklaması saptırma

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, kışlalardaki asker ölümlerinin bütününü intihar olarak ele almanın saptırma olduğunu öne sürdü. Birtane, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'de askerlik yapan Adem Kalkan'ın 23 Haziran'da bir askeri aracın içinde çenesinin altından vurulmuş olarak bulunduğunu belirtti. Askeri yetkililerin Kalkan'ın intihar ettiğini öne sürdüğünü anlatan Birtane, bu yönde delil bulunmadığını ve ailenin buna ikna olmadığını, Kalkan'ın öldürüldüğüne dair kuvvetli şüphe bulunduğunu savundu. Mülkiye Birtane, Kalkan'ın ölümünün açıklığa kavuşturulmasını istedi.