Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2497.44
BIST 100
9446.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan ile görüşmemiz 36 günün izlenimi niteliğindeydi

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.
Başbakan ile görüşmemiz 36 günün izlenimi niteliğindeydi
10 May 2013 19:05:00
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la dün akşam yaptıkları görüşmenin 6,5 saat sürdüğünü ve bu süre boyunca herkesin tespitlerini, izlenimlerini paylaştığını söyledi.

"Sayın Başbakan, 6,5 saat boyunca bizleri çok dikkatli bir şekilde dinleyerek not aldı. Anlatılan bazı konuların biraz daha açılmasını isteyerek kısa sorular sordu" diyen Taşgetiren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlginç bir şekilde Öcalan ismi, doğuda ve batıda üzerinde odaklanan bir isim oluyor. Türkiye'nin hemen tamamında ortaya çıkan duygu yoğunlaşması, kanın durması, genç ölümlerinin evlere gelmemesi, bu noktada çekilmenin de başlamış olması ümitleri arttırıyor. 4 aydan beri cenaze gelmemesi çok pozitif bir algı olarak tespit edilmiş ve bu durum Sayın Başbakan'la görüşme ortamında ifade edildi. Görüşmemiz bir rapor niteliğinde değildi, daha çok bir ayın, 36 günün izlenimi niteliğindeydi. Rapor 2 aylık çalışmanın sonunda ortaya çıkacak."

Başbakan Öcalan ile Kürt sorunun konuşulmadığını söyledi

Heyet üyelerinin yaptıkları temaslarda anayasa konusunun konuşulduğunu ve toplantıda bu konunun değerlendirildiğini belirten Taşgetiren, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlar 'Anayasal açıdan bir söz verildi mi verilmedi mi?' gibi sorular yöneltiyordu. Bu konu Başbakan'a arz edildi. Sayın Başbakan, terör örgütü ve Öcalan ile Kürt sorununun konuşulmadığını, sadece silahlı yapının ülke dışına çıkması ve terör örgütünün silahları bırakması konusunun konuşulduğunu ifade etti"