Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2508.07
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Pekyatırmacı'dan yoğun Ramazan temposu

Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ramazan ayını hem merkez hem de dış mahallerde düzenlenen programlar ile dolu dolu geçiriyor. Başkan Pekyatırmacı, teravih buluşmaları, iftar programları ile Ramazanın bereketini ilçe sakinleriyle birlikte yaşıyor.
Başkan Pekyatırmacı'dan yoğun Ramazan temposu
22 Nisan 2022 00:00:00
Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ramazan ayını hem merkez hem de dış mahallerde düzenlenen programlar ile dolu dolu geçiriyor. Başkan Pekyatırmacı, teravih buluşmaları, iftar programları ile Ramazanın bereketini ilçe sakinleriyle birlikte yaşıyor.

Selçuklu Belediyesi, Ramazan ayında düzenlediği dolu dolu programları ile Ramazan Geleneklerini yaşatıyor. Ramazan ayı içerisinde kültürümüzde yer alan teravih sonrası eğlenceleri, Hacivat – Karagöz oyunu, Meddah gibi kültürel etkinliklerin yer aldığı Selçuklu’da, Ramazan Akşamları programıyla da çocuklar ve aileleri doyasıya eğlenirken, katılımcılara geleneksel Ramazan ayı da yaşatılıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ramazan ayını yoğun bir program ile geçiriyor. Selçuklu’nun dış mahallerine ziyaretler gerçekleştiren Başkan Pekyatırmacı, Ramazan akşamlarında da iftar ve teravih buluşmaları ile vatandaşlarla bir araya geliyor. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşların da iftar sofralarına konuk olan Pekyatırmacı, belediye ekipleri ile de sahur sofrasında buluştu.

Dış mahalle ziyaretleri devam ediyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, dış mahalle ziyaretleri kapsamında Tatköy, Sulutas, Sarayköy Mahallelerinin ardından Ardıçlı, Bilecik, Bağrıkurt, Sızma ve Dokuz Mahallerini ziyaret ederek muhtarlar ve mahalle sakinleriyle görüştü. Vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinleyen Başkan Pekyatırmacı Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri de yerinde anlattı. Çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Pekyatırmacı, onları çeşitli hediyelerle de mutlu etti.

4_7deeeaa12ede3b539c1ba322e74b16b4.JPG

Öğrenciler ve vatandaşlarla iftarda buluşuyor

Başkan Pekyatırmacı, ilçenin farklı mahallerinde sürpriz ev ziyaretleri gerçekleştirerek öğrencilerin yanı sıra engelli, ihtiyaç sahibi ve yalnız yaşayan vatandaşların da iftar sofralarına konuk oluyor. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhuna uygun olarak açılan oruçların ardından sıcak çay sohbetleriyle yapılan gönülden muhabbetler memnuniyet oluşturuyor.

Selçuklu'da teravih buluşmaları devam ediyor

Pandemi sonrasında özlenen Ramazan coşkusu Selçuklu’da teravih buluşmalarıyla ilçe sakinleriyle yaşanmaya devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, teravih buluşmaları kapsamında da her gün farklı bir camide vatandaşlarla bir araya geliyor. Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi’nin bir geleneği haline gelen ve ilçe sakinleriyle bir araya gelmeye vesile olan teravih buluşmaları kapsamında Sancak Mahallesi MTA Katip Çelebi Camii, Yazır Mahallesi Ecdat Camii ve Feritpaşa Mahallesi İmamoğlu Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Namaz sonrası vatandaşlar ile görüşen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı çocuklar ile beraber teravih buluşmaları kapsamında düzenlenen Hacivat - Karagöz gölge oyununu izledi.

Gece çalışan belediye personeli ile sahur yaptı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, gece mesaisi yapan belediye personeli ile sahur bereketini birlikte yaşayarak aynı sofrada buluştu. Mümkün olan her fırsatta personeliyle bir araya gelmeye önem veren Başkan Pekyatırmacı, hizmetleri dolayısıyla personele teşekkür etti.

1_4d8d8280ed9aad6a80f3dcf32390b50d.JPG

SELÇUKLU'DA İKİ AÇILIŞ

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği düzenlenen törenle açıldı. Ayrıca programda Selçuklu Belediyesi tarafından polis teşkilatına tahsis edilen iki aracın da anahtar teslimi gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda modern ve konforlu tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yazır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Emniyet Teşkilatına tahsis edilen Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği binası düzenlenen törenle açıldı. Merkezin açılışının Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıldönümünde yapılması da açılışa ayrı bir anlam kattı. Programda Selçuklu Belediyesi tarafından emniyet teşkilatına tahsis edilen 2 aracın da anahtar teslimi yapıldı.

“Önemli bir ihtiyacı kısa sürede karşıladık”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak; altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan eğitime, spordan sağlığa birçok alanda ilçemizin yaşam kalitesini artıran projeler üretmeye, hizmetler sunmaya devam ediyoruz. İlçemizin en fazla nüfus oranına sahip olan Yazır Mahallemize kazandırmış olduğumuz polis merkezi binası da bu hizmetlerimizden bir tanesi. Mahallemizin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı, hamdolsun bu ihtiyacı kısa sürede çözüme kavuşturduk. 2 bin 60 metrekare alan üzerine kurulu olan polis merkezimizin belediyemize maliyeti toplam 6 milyon 452 bin Türk Lirası oldu. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkez Amirliği’nin Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ise, “Huzur ve güven şehri Konya’mızın Selçuklu ilçesinde, vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için Selçuklu Belediyesi tarafından böyle güzel bir hizmet binasının yapılmasını sağlayan ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze 2 araç kazandıran Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Altay: Konya modeli belediyeciliğin güzel örneklerini görüyoruz

Konya’nın kadim bir başkent olduğunu ve aynı zamanda birçok açıdan da öne çıkmış bir şehir olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Özelliklerinden birisi de bir huzur şehri olması. Ölçeğindeki büyük şehirlere göre suç oranlarının çok az olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bunda emniyet teşkilatımızın, güvenlik güçlerimizin çok büyük katkısı var. Konya Modeli diye tabir ettiğimiz bir belediyecilik var. Bunu son günlerde daha sık kullanıyoruz. Bu aslında laftan ibaret bir cümle değil. Bir koordinasyonun işareti. Bugünde gördüğünüz gibi hem karakolun yapımı hem arka tarafta okulun yapımı vesilesiyle belediyelerimiz ihtiyaç duyulan her yerde görev almaya devam ediyorlar. Bu tesisin Polis teşkilatımıza hayırlı olmasını diler, Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmac’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm kurumlarımız nasıl daha iyi hizmet ederizin derdindeler”

Açılışta konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Şehrimizde gerçekten güzel bir dayanışmayla güvenlik kamu hizmetini güzel bir şekilde icra etmek üzere hem emniyet teşkilatımız hem de belediyelerimiz el birliğiyle çalışıyor. Türk Polis Teşkilatı'nın kabiliyetini artırma ve vatandaşa daha iyi hizmet etmek için hangi katkıyı sunabilirizin yarışı içindeler. Yapılan çalışmalardan dolayı Selçuklu Belediyemize, Büyükşehir Belediyemize diğer ilçe belediyelerimiz Karatay ve Meram belediyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği dualarla açıldı. Protokol açılışın ardından binayı gezerek incelemelerde bulundu.

Bodrum, zemin ve üzerinde iki kattan oluşan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde 4 adet nezarethane, teknik alanlar, bürolar, toplantı odası, mutfak, çok amaçlı salon, yemek salonu, çalışma odası, aktivite ve kondisyon odası, soyunma odası, duşlar ve 475 metrekarelik yeşil alanın yanı sıra 36 araçlık otopark yer alıyor. Karakol Binası olarak planlanan daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen bina 6 milyon 452 bin TL'ye mal oldu.

2_9acc9cd434cca18e93d64a5b5bf4c0f8.JPG

“BOSNA İLE KARDEŞLİK BAĞIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRİYORUZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bir dizi ziyaret ve etkinlik için Bosna Hersek’e ziyarette bulundu. Başkan Pekyatırmacı ziyaret kapsamında kardeş belediye Stari Grad ve Novi Grad Belediye’lerinin ev sahipliğindeki programlara katıldı.

Balkan topraklarındaki ecdat yadigarı Bosna Hersek’le her platformda iş birliği ve kardeşlik bağını kuvvetlendiren Selçuklu Belediyesi bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bu çalışmalar kapsamında bir dizi etkinlik ve temas için ziyarette bulundu.

Başkan Pekyatırmacı Bosna ziyaretinde Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyesi Novi Grad Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Semir Efendic’le istişare toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra Kurtuluş Günü sebebiyle Saraybosna’ya geçen Başkan Pekyatırmacı, kardeş belediye Stari Grad Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı İbrahim Hadzibayric’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette iş birliği kapsamında istişareler gerçekleştirildi. Stari Grad’daki temaslar kapsamında ise Türkiye Maarif Vakfı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Saraybosna Büyükşehir ve Stari Grad Belediyeleri ile ortaklaşa kurulan Meslek Edindirme Kursları’nın sergi açılışı Gazi Hüsrev Bey Medresesi Hanikah’ında yapıldı.

Bosna ile gönül bağımız her geçen gün daha da güçleniyor

Bosna Hersek’in ev sahipliğinden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi’nin Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel bağları her geçen gün daha da kuvvetleniyor. Biz bu topraklara her gelişimizde kardeş özlemimizi gideriyoruz ve ecdadımızı birlikte yad ediyoruz. Bu ziyaretimizde Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Novi Grad Belediyesi, Kardeş Belediyemiz Stari Grad Belediyelerimize yaptığımız görüşmelerle gerçekleştirdiğimiz iş birliği toplantılarımızla kardeşlik bağlarımız daha da kuvvetleniyor. Temaslarımız kapsamında önemli çalışmalara imza atılan ve meslek edinme anlamında ciddi bir misyon üstlenen, Türkiye Maarif Vakfı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Saraybosna Büyükşehir ve Stari Grad Belediyeleri ile ortaklaşa kurulan Meslek Edindirme Kursları’nın sergi açılışını da gerçekleştirmiş olduk. Ben tüm ziyaretimiz boyunca bize yakın ilgi gösteren Novi Grad Belediye Başkanımız Semir Efendic’e, kardeş belediyemiz Stari Grad Belediye Başkanımız İbrahim Hadzibayric’e ve tüm Bosnalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

3_4be25d15f7bd5b0aea65d124c2551b60.JPG

‘YAŞAYAN MİRAS’ GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZE YANSITACAK

Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği ‘Yaşayan Miras’ çini yarışmasını bu yıl ikinci kez düzenliyor. Başvuruları başlayan yarışmaya katılımcılar 26 Ağustos’a kadar eserlerini gönderebilecekler.

Selçuklu Belediyesi tarihi gelenekleri canlandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği ‘Yaşayan Miras’ isimli çini yarışmasını bu yıl ikinci kez düzenliyor. 10 Nisan tarihi itibari başvuruları başlayan yarışmaya katılmak isteyenler gerekli belgeler ve eserlerini 26 Ağustos’a kadar gönderebilecek.

Yarışmacılar üretim aşamasında istedikleri tüm teknikleri kullanarak Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu dönemini yansıtan özgün eserler ortaya çıkaracak. Kaşi, Evani ve Seramik kategorilerinde düzenlenen yarışmaya katılımcılar bu üç kategoriden sadece birine eser gönderebilecekler. Yarışma kapsamında her kategoride birincilere 15 bin, ikincilere 10 bin, üçüncülere 7 bin TL ödül verilecek. Her kategoride sıralamaya giren ikişer kişiye ise mansiyon ödülü 4 bin, sergilenecek eserlere ise 2’şer bin TL ödül verilecek.

“Çini’nin tarihimizde önemli bir yeri var”

Kadim çini geleneğine verdikleri öneme dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak kültürel varlığımıza ve sanata dair çalışmalara her zaman en büyük değeri ve önemi vermeye çalışıyoruz. Türk sanat tarihinde seramik sanatının özel bir yeri vardır. Tarihsel sürece bakıldığında seramik üretimi yapan ilk toplumlardan biriyiz. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak bu sanatın değerini biliyor yaşatmak için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz yarışmada çok güzel eserler yarışmaya katılmıştı. İnşallah bu yıl da daha güzel eserlerin yarışmamıza katılarak jüri üyelerimizi biraz zorlamalarını temenni ediyorum. Yarışmamıza katkı veren jüri üyelerimize, belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.