Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2497.44
BIST 100
9446.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Baskıcı hiçbir yönetimi savunmadık

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Biz CHP olarak, hiçbir zaman hiçbir ortamda Esed'ı da savunmadık. Bırakın Esed'ı savunmayı, baskıcı hiçbir yönetimi savunmadık' dedi.
Baskıcı hiçbir yönetimi savunmadık
16 May 2013 19:47:00
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Biz CHP olarak, hiçbir zaman hiçbir ortamda Esed'ı da savunmadık. Bırakın Esed'ı savunmayı, baskıcı hiçbir yönetimi savunmadık' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'deki temaslarının ardından tarifeli uçakla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, Brüksel'deki temaslarını değerlendirdi.

Orada, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'nun toplantısına katıldığını, toplantının basına kapalı bölümünde milletvekillerinden gelen soruları yanıtladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, yöneltilen soruların ana konusunu, Türkiye'de demokrasi, tutuklu gazeteciler ve milletvekilleri, kadın hakları, kadın-erkek eşitliği, anayasa çalışmaları, Türkiye'nin Suriye politikası, Kürt sorunu, Kıbrıs sorunu ve insan hakları ihlallerinin oluşturduğunu belirtti.

Brüksel'de eleştirilen sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Brüksel'de kullandığım, 'Esed'le Erdoğan arasında fark yoktur, ton farkları vardır' cümlesini bir gün önce ben, CHP grubunda yaptığım konuşmada kullanmıştım. Basın toplantısı sırasında bana, Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirileri hatırlatılarak, 'Siz Esed'ı destekliyorsunuz' eleştirisini yönelttiler. Ben de yanıtını verdim. 'İkisinin arasında ton farkı hariç hiçbir fark yoktur' dedim. Esed'a ben 'kardeşim' demedim. Eşiyle hiç tanışmam. Hiçbir zaman tokalaşmadım. Beraber tatil yapmadık. Esed'e 'kardeşim' diyen adam bir gecede 'Esed'e düşmanım' demeye başladı. Tatil yapan adam, eşini, ailesini, bütün Suriye'yi düşman belledi. Bu anlayışı kabul etmediğimizi söyledim. Biz CHP olarak, hiçbir zaman hiçbir ortamda Esed'i da savunmadık. Bırakın Esed'i savunmayı, baskıcı hiçbir yönetimi savunmadık. İnsan hakları ihlallerinin olduğu hiçbir yönetimi savunmadım. Kim insan haklarını ihlal ediyorsa, özgürlükleri sınırlıyorsa karşısında CHP'yi bulur. Herkesin bunu böyle bilmesini isterim."

AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda'nın, "Burada böyle bir tanımlama yapamazsınız" şeklindeki sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Düşünceyi açıklama özgürlüğünü kabul etmeyen hiçbir kişiyle görüşmem ve görüşmedim. Orada da reddettim görüşmeyi" diye konuştu.