Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Batı gerçeği bildiği halde saklıyor

Terör örgütü PKK/PYD'nin yaptığı kara propagandaların yalan olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "PKK'nın terör örgütü olduğunu Batı da biliyor ama saklıyorlar. PKK tarafından köylerin bombalandığının, çocukların hedef alındığının da farkındalar fakat sessiz kalıyorlar" dedi.
Batı gerçeği bildiği halde saklıyor
15 Ekim 2019 00:01:00
Terör örgütü PKK/PYD'nin yaptığı kara propagandaların yalan olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "PKK'nın terör örgütü olduğunu Batı da biliyor ama saklıyorlar. PKK tarafından köylerin bombalandığının, çocukların hedef alındığının da farkındalar fakat sessiz kalıyorlar" dedi.

SÖYLEŞİ: ÖZLEM DOĞAN

Türkiye’nin güney sınırındaki PKK/YPG tehdidini somut olarak hisseden illerin başında gelen Şanlıurfa, Suriye’deki terör ve karmaşadan kaçan 428 bin mülteciye de ev sahipliği yapıyor. Teröristlerin Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine attığı havan mermilerinin karşısında dahi korkuya kapılmayıp günlük hayatına devam eden Şanlıurfa halkı ise evlerine astığı Türk bayrakları ile Barış Pınarı Harekâtı’na destek veriyor. Barış Pınarı Harekâtı’nın Şanlıurfa’daki yansımalarını konuştuğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa halkı davamızda haklı olduğumuzu biliyor, bu yüzden pek çok kimse sınır hattına inip Mehmetçikle birlikte teröristlere karşı omuz omuza savaşmak dahi istiyor” dedi. Beyazgül, batının PKK/PYD’nin kara propagandası karşısındaki tavrını ise şu sözlerle anlatıyor: Teröristlerin sivillere saldırdığını, köyleri bombaladığını hepsi biliyor ama bu işlerine gelmiyor. Bunun için hakikati görenler bu mücadelede Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duruyor.

Mülteciler yurtlarına dönecekler

Barış Pınarı Harekâtı sınır bölgesi Şanlıurfa’ya nasıl yansıyor?

Bizim tarihten bu yana yaptığımız her harekât insanlık içindir. Şanlıurfa 428 bin mülteciyi ağırlıyor. Avrupa’da mülteciler için ‘defol yabancı’ denilirken burada biz kendilerine ‘Merhaba’ diyoruz. Tabii hiç kimse kendi yurdundan ayrılıp da mutlu olamaz. Bu insanlar da bu anlamda mutlu değiller. Bunların arasında çocuk, yaşlı, kadın, genç var. Bu çocuk belki babasını kaybederek gelmiş. Sokakta oyun arkadaşı yok. Bir çocuğu sınıfından ayırdığınızda bile o çocuk üzülürken, bu insanların yurdundan ayrılıp da mutlu olmaları mümkün değil. Üstelik buraya daha yüksek refah düzeyi için değil, hayatlarını kurtarmak için geldiler. Maalesef mültecilere Türkiye dışında bütün dünya sırt çeviriyor ve bu trajediye sessiz kalıyor. Barış harekâtını işte bu insanların kendi öz yurtlarına dönmesi ve oradaki işgalci örgütlerin oradan temizlenmesi için düzenliyoruz.

Harekâta Şanlıurfa halkının yaklaşımı nasıl?

Halkın arasından harekâta katılmak isteyenler var. Sınır bölgesinde insanlar havan toplarına rağmen yemeklerini yiyor, sokaklarda dolaşıyor. Çok umursamıyorlar çünkü biliyorlar ki biz davamızda haklıyız ve ölürsek şehit olacağız. Bu yüzden pek çok kimse sınıra kadar inip savaşmak istiyor. Milli duygularımız böyle zamanlarda daha fazla ortaya çıkıyor. İnsanlar bizden dükkânlarına, evlerine asmak için bayrak istiyor. Zira her biri ‘bu haklı dava uğruna ben de mücadele ettim, ben de katkı sağladım’ diyebilmek ve bunu ileride torunlarına anlatmak istiyor.

Ekran Alıntısı_38db7e0870ee50f027e79eb64a3ced96.PNG

Batı da gerçeği biliyor ama saklıyor

Türkiye sivilleri öldürüyor algısı oluşturmaya çalışan PKK’nın kendisi sivilleri katlediyor. Fakat katliamlarını Batı dünyası görmüyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Bu kara propagandayı yapanlar gerçeği biliyorlar ama saklıyorlar. Köylerin bombalandığının, çocukların hedef alındığının farkındalar fakat sessiz kalıyorlar. Buraya gelip hakikati gören herkes yaşanan zulmü görüyor ve tabii ki bu mücadelede Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duruyor.

İçimizden gibi görünen İzmir Barosu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Barış Pınarı Harekâtı’na karşı çıkıyor, sizce neden?

Köy basılıp iki yaşındaki çocuk kurşunlanırken neredeydiler? Öğretmenlerimiz, askerlerimiz öldürülürken ne konuştular? Buradan onların adalet terazisinin nasıl işlediğini görebiliriz. Diyarbakır’daki annelerin seslerini duysunlar. Bu insanlar birtakım kişilere yaranmak için bu zulmü alkışlıyor ama o yaranmaya çalıştıkları kesimin sevgisini kazanmalarının hiçbir kıymeti olmadığını görecekler.

Teröristlerin Suriye’de temsili yok

Türkiye bu harekâtla hem güvenli bölge oluşturacak hem de yanı başımızda terör devletinin kurulmasının önüne geçecek. Bu noktada Şanlıurfa da artık terör örgütünün taciz atışlarına maruz kalmayacak diyebilir miyiz?

Biz artık bu işin birkaç gün içinde biteceğini düşünüyoruz. Terör örgütlerinin mevzileri vuruldu. ABD askerleri geri çekildi. Burada kalan bir avuç teröristin, çok da etkili olmayan birkaç atışı var yalnızca. Teröristlerin Suriye’de temsili yok. Boşuna direnç gösteriyorlar zira Suriyeliler er ya da geç kendi topraklarına dönecekler, başka çare yok. Bunu yapması gereken aslında BM ve gelişmiş devletler olması gerekirken, yine iş mültecilere kucak açan Türkiye’ye kaldı.

Şanlıurfa insanlık tarihine sahip

Sınıra yakınlığı dolayısıyla Şanlıurfa bu sıralar harekâtla öne çıksa da Göbeklitepe de son iki yıldır büyük bir turizm kaynağı oldu. Şanlıurfa şu an turizm açısından ne noktada?

Cumhurbaşkanımız 2019’u Göbeklitepe yılı ilan etti. Göbeklitepe insanlığının atalarının nasıl yaşadığının yeniden ele alınmasını gerektirecek kadar önemli bir buluş. İnsanlar yerleşik hayata geçmek üzereyken neler yaşamışlar bunları öğrenmek ve yerinde görmek için mutlaka ziyaret edilmeli. Avcılık döneminde insanların ibadet yapmadığı, mabet yapmadığı sanılıyordu ama işin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı. 12 bin yıl önce insanların böyle düzenli biçimde ibadet yeri yapması çok dikkat çekici. Bunun Şanlıurfa’da olması bizim açımızdan çok önemli. İlimiz insanlık tarihinin bütün belgelerini içeren bir tarihi hazineye sahip.

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?----------------------------------------------------------------------------------------

1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1985-1996 yılları arasında Avukatlık görevine başlayarak 1985 yılında Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptı. 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 2015-2018 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini başarıyla icra eden Beyazgül, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Beyazgül, evli olup 3 çocuk babasıdır.Batı gerçeği bildiği halde saklıyor