Dolar (USD)
32.61
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2495.63
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Berkay Erkök e-ticaret için tüyolar verdi

Pandemi sürecinde zarar gören işletmeler ve ticari hayata yeni atılacak girişimciler için E-Ticaret hakkında bilgi veren Dijital Pazarlama Uzmanı Berkay Erkök, kimsenin üzülmesine gerek olmadığını belirtti.
Berkay Erkök e-ticaret için tüyolar verdi
15 May 2021 20:05:31
Pandemi sürecinde zarar gören işletmeler ve ticari hayata yeni atılacak girişimciler için E-Ticaret hakkında bilgi veren Dijital Pazarlama Uzmanı Berkay Erkök, kimsenin üzülmesine gerek olmadığını belirtti.

E-ticarette başarılı olmanın önemli noktaları olduğunu belirten Berkay Erkök, tüketicinin kolay ve güvende alışveriş yapmaya odaklı olduğunu vurguladı. E- Ticaretin önemli detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Dijital Pazarlama Uzmanı Berkay Erkök, şunları kaydetti:

ALIŞVERİŞ DENEYİMİNİ KOLAYLAŞTIRIN

Sitenizde ki alışverişlerin en kısa zamanda gerçekleşmesini sağlayacak site tasarımı tercih edin. Sitenizi ziyaret eden müşterilerin inceledikleri, sepete ekledikleri ürün bilgilerini saklayarak, alışverişin yarıda kesilmesi durumunda geri gelindiğinde tekrar alışverişe devam edilebilsin. Hızlı ve pratik bir alışveriş tecrübesi tercih edilme sebeplerinden biridir. Sitenizi, tarafsız şekilde yorum yapıp, eksikleri söyleyebilecek kişilere yorumlatın.İnternete yabancı, bilgisayar ve mobil uygulama deneyimi az olan kişilerin sitenizle ilgili yorumlarını dikkate alın.

SEO DİKKAT EDİN

SEO önemli noktalardan biridir. SEO arama motorları tarafından bulunmanızı kolaylaştırır ve aynı zamanda sitenizi veya sanal mağazanızı ziyaret eden müşterilerin size kolayca ulaşmasını sağlar.

BOL GÖRSEL VE DETAY KULLANIN

Müşterilerin alacakları ürünü birebir inceleme şansları olmadığı için ürünlerinizi detaylı açıklamalar ve farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarla sunun. Müşteri alacağı ürünü ne kadar çok görüp tanırsa, satın almaya karar vermesi o kadar kolaylaşır.Ürünün orijinal fotoğrafı dışında paketinden çıkararak, çekilecek fotoğrafları da ayrıcalık oluşturur.

KAMPANYALAR ÖNEMLİ

Kısa süreli kampanyalar düzenleyin. Müşterilerin bir kampanyanın sona ereceğini, bir ürünün indirimli satıştan kalkacağını gördükleri zaman satın alma ihtimalleri artıyor.

ÜRÜN VE FİYATLARI KARŞILAŞTIRMA İMKANI SAĞLAYIN

İnternet sitenize gelen ziyaretçilere, inceledikleri ürünleri, fiyat ve özellik açısından kolayca karşılaştırma yada muadilini görme imkanı sunun.

PİYASADA AZ BULUNAN ÜRÜNLERİ SATIN

Satış yaptığınız sektörde az bulunan ürünleri tespit edin. Popüler ürünler haricinde, eksikliği hissedilen, temini zor olan ürünler sunulduğunda hem site trafiğiniz hem de kâr marjınız artar.

HIZLI GÖNDERİM VE EKSPRES TESLİMAT SEÇENEĞİ SUNUN

Müşteri memnuniyeti sağlama konusunda ise hızlı teslimat en önemli kriterler arasında. Teslimat sürenizi kısaltmak için alternatif çözümler üretin. Ek bir ücret karşılığında ürünü özel kuryeyle göndermek gibi ekspres teslimat seçenekleri sunabilirsiniz. Müşteriler satın alma işlemini tamamlayıp ödeme bilgilerini verme aşamasına gelmeden kargo ücreti bilgisini sunun. Bu konuda kesin ve doğru bilgiyi verin.

Müşterilere farklı kargo seçenekleri sunun ve kargo firmasını onların seçimine bırakın.Daha önce problem yaşadıkları kargo firmasından yeniden ürün gelmesini istemeyebilirler ve alışverişten vazgeçebilir.

PROMOSYO VERİN

Ürün haricinde, ücretsiz kargo, hediye çeki, indirim gibi ekstra promosyonlarda bulunun. Bu tarz şeyler psikolojik olarak alışveriş dürtüsünü etkiler. E-posta, mesaj, bildirim gibi seçeneklerle duyuruda bulunulduğunda fırsatları kaçırmamak için alışverişe yönelim olmakta.

KOLAY ŞEKİLDE ARAMA İMKANI SAĞLAYIN

Kolayca ulaşılır şekilde kategorilere ayrılan ve organize edilen online mağazalar daha çok tercih edilir. Aranılan ürüne rahatça ulaşılabilecek arama fonksiyonu, müşterinin mağazanızda harcadığı zamanı kısaltır ve müşteri memnuniyetini artırır. Bunun için ürünlerinizi tanıtan anahtar kelimeleri dikkatle seçmelisiniz.

AŞIŞVERİŞİN HER AŞAMASINDA DESTEK VERİN

Alışverişin her anında müşteri desteği sunun. Alışveriş öncesi ürünle ilgili soru sormak, bilgi almak, alışveriş sonrasında ise karşılaşılan sorunda ise doğrudan ilgili bir yetkiliyle görüşme gereği hissedilir. Bu dönüşlerde oldukça ilgili, çözüm odaklı ve güler yüzlü, anlayışlı olun. Her zaman ulaşılabilir ve çözüm odaklı olun.

İHTİYAÇ DAHİLİNDE EK ÜRÜN BİLGİSİ VERİN

Satışını yaptığınız bir ürünün kurulumu veya kullanımı için başka ürünlere ihtiyaç olduğu takdirde, müşteriyi bilgilendirin ve ek ürünleri sunun.

BİLGİ GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİNİZ OLSUN

Tüketiciler en çok bilgilerinin güvenliğine önem gösteriyor. SSL protokolü kullanmayan, kredi kartı bilgilerini saklamadan önce onay almayan veya kredi kartının arkasında yer alan güvenlik kodunu kullanmayan satıcılar yeterince güvenli gelmiyor. Dünya genelinde geçerli farklı ödeme seçeneklerini tercih edin.

Western Union, farklı bankaların kredi kartları, kapıda ödeme, havale / EFT gibi çok sayıda ödeme seçeneği sunun. Onlar için en kullanışlı ödeme biçimi hangisiyse onu seçmeleri için çok sayıda seçenek sunmanız, müşteri memnuniyetini arttıracaktır.

Bağlantıları Test Edin

Bağlantı ve linklerin doğru çalıştığından emin olun.Yanlış bir sayfaya yönlendirilen veya hata mesajıyla karşılaşan sayfalarda alışveriş olumlu sonuçlanmaz. Müşteri o mağazadan alışveriş yapmaktan vazgeçer.

ÖZEL HİSSETTİRİN

Müşterilerinizi hatırladığınızı göstererek, onların özel hissetmelerini sağlayın.Daha önce alışveriş yapmış bir müşterinizin doğum gününü kutlayabilir veya adıyla hitap edilen bildirimler gönderebilirsiniz. Bu kendilerini özel hissetmelerini sağlayarak, onlara değer gösterdiğinizi belirtin.

REKLAMLARLA BUNALTMAYIN

Mesajlarla veya e postalarla sürekli reklam bildirimlerinde bulunmayın. Bu durum bir süre sonra gönderinin içeriğine bakılmamasına neden olabilir.Özel indirimlerden, fırsatlardan, yeni ürünlerden veya çekilişlerden haberdar etmek, için belirli aralıklarla duyurular yapmak satış grafiğinizi yükseltebilir.

DÜRÜST OLUN

İnternet mecrasında özellikle e ticaret alanında güven çok önemlidir. Ödenmesi gereken ek ücretler, kargonun net tutarı, ürünün kaç günde teslim edileceği gibi konularda açık, net ve dürüst olun. Ürünle birebir temas etmeyen müşteri, güven duymadığı takdirde alışveriş yapmaz ve etrafında da bunu lanse eder.

berkayetcirat343_4280f690ddc3955ddbc410228f35e100.jpeg