Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2422.01
BIST 100
9717.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​BEYAZ RENK ARABAYI TEMİZ TUTMAK ZOR MUDUR?

Araç almayı düşünen birçok kişinin aklına gelen ilk konu beyaz renk arabayı temiz tutmak zor mudur? sorusudur. Beyaz renk araba, en kolay temizlenenler arasındadır.
​BEYAZ RENK ARABAYI TEMİZ TUTMAK ZOR MUDUR?
01 Haziran 2023 12:33:52
Araç almayı düşünen birçok kişinin aklına gelen ilk konu beyaz renk arabayı temiz tutmak zor mudur? sorusudur. Beyaz renk araba, en kolay temizlenenler arasındadır.

Araç almayı düşünen birçok kişinin aklına gelen ilk konu beyaz renk arabayı temiz tutmak zor mudur? sorusudur. Beyaz renk araba, en kolay temizlenenler arasındadır.

Özellikle ilk kez araç sahibi olacak kişilerin tereddütle yaklaştığı konulardan biri aracın sahip olduğu renktir. Hatta araç modeli seçerken dahi ilk olarak rengine bakılır. Bu durum bazıları için gereksiz gelse de aslında aracın rengi çok önemlidir. Kullanım üzerinde etkisi olan renk seçenekleri aracın görüntüsünün de daha ferah ya da olduğundan küçük görünmesini sağlar. Ayrıca bakım noktasında da renk önemli bir faktördür. Bu açıdan otomobil tutkunları araç alırken rengine önem verirler. Tüm araç tiplerinde beyaz renk arabaya rastlamak mümkün. Bunun nedeni beyaz rengin etrafa yaydığı o ferah ve göz alıcı görüntüdür. Peki beyaz renk bir aracın temizliği nasıl olur? Beyaz renk bir araç ne kadar süre temiz tutulabilir?

beyaz arabalar_fd297911345c87b2513a3d8b4c6d022b.jpg

BEYAZ RENK ARABA ÇABUK KİRLENİR Mİ?

Araç sahipleri beyaz renk araba çabuk kirlenir mi? sorusuna tereddütle yanıt arasa da durum sanılanın aksidir. Beyaz renk herkes tarafından temizlik ve hijyen olarak algılanır. Ancak rengin açık ve canlı olması aynı zamanda çabuk kirlenebileceği algısı da doğurur. Bu yüzden beyaz renk araçların tozu ve kiri çok belli edeceği düşünülür. Ancak aslında durum tam tersidir. Beyaz renk yansıtma özelliğine sahip olduğu için var olan tozu ve kiri kolay kolay belli etmez. Bu yüzden siyah, kırmızı, mavi ve yeşil gibi diğer araç renklerine göre beyaz renk aracın kullanımı çok daha rahattır. Toz ve kir beyaz araç üzerinde kolaylıkla ayırt edilemez. Bu yüzden beyaz araçların bakımı da oldukça kolay ve zahmetsizdir. Örneğin siyah renk bir aracı haftada bir yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Ancak beyaz renk araçlarda bu süre iki haftaya kadar bile uzadığında, durum can sıkıcı olmaz. Beyaz arabaların daha hızlı kirlendiğine dair halk arasında büyük bir yanılgı mevcuttur. Beyaz renk üzerine gelen kirleticilerin açık renk olması beyaz renk ile kamufle olması anlamına gelir. Böylece var olan kirler görüntünün kirli görünmesine yol açmaz. Ancak bu durum çamur gibi koyu renk kirleticiler için geçerli değildir. Beyaz renk açık renk tozları kamufle ederek gizlediği gibi koyu renk kirleri de ön plana çıkarır. Bu yüzden beyaz renk araçların nasıl bir alanda kullanılacağı da dikkate alınmalıdır. Çamurun ve kırmızı toprağın yoğun olduğu bölgelerde beyaz renk araç kullanımı biraz zahmetli olabilir. Ancak diğer durumlarda siyah, kırmızı ya da mavi gibi kirleri çabuk belli eden araçlara göre beyazın tercih edilmesi önerilir. Yine beyaz renginin aracı olduğundan daha ferah gösterme özelliği de göz ardı edilmemelidir.

beyaz araba_5e411b7aa2f75fd6588dacc8e4c26e38.jpg

BEYAZ ARABA NASIL PARLATILIR?

Beyaz araba nasıl parlatılır? sorusunun birden fazla yanıtı bulunur. Evde kullanılan doğal yöntemlerden işin uzmanının uygulayacağı yöntemlere kadar birçok beyaz araba parlatma yolu yöntemi vardır. Ancak bunlardan en sık önerilen beyaz sabundur. Bunun için ihtiyacınız olan şey beyaz sabun ve ılık sudur. Bir miktar beyaz sabunu ılık suya döktükten sonra aracın yüzeyini mikrofiber bez ya da havlu yardımıyla silin. Silme işlemi tamamlandıktan sonra aracınızı durulamayı ve kurulamayı ihmal etmeyin. Beyaz sabun araç üzerinde var olan kir ve lekeleri arındırırken aynı zamanda daha parlak bir görünüm kazanmasına da yardımcı olur. Yine arap sabunu, aracın kolay durulanmasını da sağlar.