Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2490.29
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Beyoğlu Belediyesi şehir içi uydu kuluçka merkezini hizmete açtı

Kültürün, sanatın ve turizmin kalbi olan Beyoğlu, artık genç girişimcilerin de uğrak yeri olacak. Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beyoğlu Uydu Kuluçka Merkezi Projesi Cube Beyoğlu, akademik/teknik destek ve eğitim imkanları sunucak.
Beyoğlu Belediyesi şehir içi uydu kuluçka merkezini hizmete açtı
10 Aralık 2022 00:00:00
Kültürün, sanatın ve turizmin kalbi olan Beyoğlu, artık genç girişimcilerin de uğrak yeri olacak. Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beyoğlu Uydu Kuluçka Merkezi Projesi Cube Beyoğlu, akademik/teknik destek ve eğitim imkanları sunucak.

Kadim İstanbul’un kadim ilçelerinden olan Beyoğlu, geçmişten günümüze bir çok ilke imza atmıştır. İstanbul’da ilk tiyatro burada sahnelenmiştir. İlk sinema salonu burada kurulmuştur. İlk elektrikli tramvay, ilk elektrikli asansör, ilk belediye binası, ilk cami de burada inşa edilmiştir ve daha bir çok ilkin hayata geçirildiği ilçede yine bir ilk yaşandı. Beyoğlu Belediyesi ve Teknopark İstanbul ortaklığında Türkiye’nin ilk şehir içi Uydu Kuluçka Merkezi Cube Beyoğlu hizmete açılıyor.

Projede 3 üniversite de yer aldı

Girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirecek olan Beyoğlu Uydu Kuluçka Merkezi Projesi’nde; İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin de içinde yer aldığı güçlü bir iş birliği yapısı oluşturuldu. Proje ile teknolojik bilgi üretilmesi, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirilmesi, verimliliğin arttırılması, teknolojik bilgilerin ticarileştirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunun sağlanması amaçlanıyor.

protokol_3eec8be7664bc8a252657877d144e316.PNG

Ulusal ve uluslararası destek

İmzalanan protokol kapsamında paydaş üniversiteler aracılığıyla girişimcilere ürün ve hizmetlerini geliştirme konularında akademik/teknik destek ve eğitim imkanları sunulacak. Girişimciler üniversitelerin özel çalışma alanlarından, laboratuvarlarından ve ekipmanlarından faydalanma imkanı bulacak. Üniversiteler özelinde yapılandırılmış mezun gruplarının dahil olduğu ağ aracılığı ile girişimcilerin farklı sektörel desteklere ve mentorlere erişimi kolaylaşacak; teknolojik iş birlikleri ulusal ve uluslararası destekler ile kolaylaşacak.

imkan_ca7927491f360c0b35553d05bea1617c.PNG

Birçok alanda imkan ve destek sağlanacak

Beyoğlu Uydu Kuluçka Merkezi Projesi; Yapay Zeka, Dijital Sanat, Oyun, Artırılmış Gerçeklik, VR ve Mobil Uygulama tematik alanlarını içeriyor. Merkezde özellikle genç girişimcilere; 7/24 Açık Modern Çalışma Alanları, Eğitim ve Etkinlikler, Mentorluk Desteği, Akademik ve Teknik Danışmanlık, Girişim Analizi ve Teknik Analizler, Ulusal ve Uluslararası Yatırımcı ve Firmalara Erişim, Veritabanlarına Erişim, TTO Destekleri, Teknopark Vergi ve Avantajları gibi birçok alanda imkan ve destek sağlayacak. Beyoğlu Uydu Kuluçka Merkezi’nin 2023 Ocak ayında hizmete açılması planlanıyor.

bina_7df6ab8532853e9f5f52a0530ef7a3bf.PNG

Girişimciler İstiklal’deki tarihi binada çalışacak

İstiklal Caddesi, Mis Sokakta bulunan 5 katlı tarihi bina restore edilerek tamamen Beyoğlu Uydu Kuluçka Merkezi’ne ayrıldı. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında bakanlık onayına bağlı olarak kurulan merkezin giriş katında Beyoğlu Belediyesi’nin özellikle genç girişimciler için hazırladığı tanıtım alanı yer alıyor. 1’inci kat ve 2’nci kat kuluçka aşamasındaki girişimlerin çalışılabildiği, 3’üncü ve 4’üncü kat post kuluçka aşamasındaki girişimlerin çalışılabildiği, 5’inci kat ise ön kuluçka aşamasındaki girişimlerin çalışılabildiği ve terasta sosyalleşebildikleri alanlarından oluşuyor.