Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2506.28
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bilim, İslam'ın içinde

Server Vakfı'nda yapılan eğitim programının konuğu, alanında 20 kitabı bulunan Fizikçi Yazar Taşkın Tuna oldu. Dünyada en çok okunan kitabın Kur'an-ı Kerim olduğunu vurgulayan Tuna, 'Asırlardan beri ilgi ile okunan Kur'an'ın aynı ilgi ile okunmaya devam edecek' dedi.
Bilim, İslam'ın içinde
27 Mart 2013 15:10:00
Server Vakfı'nda yapılan eğitim programının konuğu, alanında 20 kitabı bulunan Fizikçi Yazar Taşkın Tuna oldu. Dünyada en çok okunan kitabın Kur'an-ı Kerim olduğunu vurgulayan Tuna, 'Asırlardan beri ilgi ile okunan Kur'an'ın aynı ilgi ile okunmaya devam edecek' dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

Alanında 20 kitabı bulunan Fizikçi Yazar Taşkın Tuna Server Vakfı'nda eğitim ve bilgilendirme programı yaptı. Slayt gösterisi üzerinde sunum yapan yazar, dakikalar geç tikçe ilimle bilimin ayrılamaz bir bütün olduğunu açıkça gözler önüne serdi. Kainatın Yaratılışı konulu konuşmada gezegenlerin sırasıyla oluşum, aşamalarını tek tek ele alarak anlattı.

Ayetlerden örnek verdi

Tuna, İslam'ın Bilime verdiği önemi ayetler ile gözler önüne serdi. Tuna, "Bilimle ilmin buluşma noktası olarak nitelendirdiğim sunumun, Ayetlerle perçinlenmesi bilimin ilimle buluşma noktasındaki karışıklığa ışık tutacak nitelikteydi. (Zariyat surasi 7. Ayet) Yine, Ali İmran suresi 191. Ayetini örnek vererek konuşmasına devam eden yazar, Yaratılan her şeyin üzerinde düşünmenin ve konuşmanın bir ibadet olduğunu vurguluyor" diye konuştu.

Kur'an'da bilim

Tuna, programda şu noktalar üzerinde durdu: "Dünyanın kendi ekseninde ve Güneşin ekseninde dönerek Gün ve Yılı tamamladığı gerçeği eksik bilgi olarak nitelendirilirken, Atomların patlamasını, bir ses, bir bomba patlaması gibi olmadığı yokluktan varlığa geçiş olduğu anlatıldı. Patlamayla oluşan gezegenlerin sanılanın aksinde uzay boşluğunda ilerlediği ve bu ilerlemenin ışık hızıyla gerçekleştiği, insanın bu durumu algılamaktan aciz olduğu belirtildi. 'İki günü bir olan ziyandadır' Hadisi Şerifine atıfta bulunularak yaratılan her şeyin bir noktadan bir başka noktaya yürüdüğü ifade edilirken, her şeyin bir biriyle ilintili olarak yaratıldığı ve yalnızca gezegenlerin değil gezegenlerin içinde bulunduğu oluşumunda bir bütün olarak ilerlemiştir."

Ayet ve Hadislerle sunum

Ayet ve Hadislerle desteklenen sunumda, Evrenin genişleyerek ilerlemesinin devam edeceğini, doğal afetler örnek alınarak "kıyamet yaklaştı" sözlerini, "biz kim oluyoruz ki kıyametin yaklaştığına dair bir hüküm verebiliyoruz" cümlesi ile eleştirilirken insanoğlunun, varlık karşısındaki acziyetini açıkça ortaya serdiğinin üzerinde duruldu.

HZ. Resulün (SAV) izinde

Yazar, "Ey Resulüm sen olmasaydın alemi yaratmazdım" hatırlatarak Peygamberimiz Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV) tam anlamıyla anladık diyemeyiz. O son Peygamber olarak bize Sırat-ı Müstaku00eem'in ne olduğunu anlatmıştır. O'nun Sünnetini Farz namazlarından sonra kılınan sünnet olarak algılayamayız O'nun "iki günü bir olan ziyandadır, Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim" sözü tam sünnetidir. Kısaca evrenin eksiksiz yaratıldığı gerçeğine vurguda bulunan yazar, her şeyin aslına döndüğünü belirterek konuşmasına son verdi.