Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2501.00
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bilinçli genç olmak

Ramazan'la buluşmak ne güzel... Bir Ramazan'a daha kavuşup, gençlerle hasbihal etmek ne güzel...
Bilinçli genç olmak
14 Nisan 2021 01:00:00
Ramazan'la buluşmak ne güzel... Bir Ramazan'a daha kavuşup, gençlerle hasbihal etmek ne güzel...

İnançlı, başarılı, erdemli genç olmak... Yarının hem bilinçli, hem inançlı, öğretmeni askeri mühendisi, doktoru, işvereni, , fabrikatörü, makinisti, aktörü, başkanı, serdarı, yazarı, hatibi, spikeri olmak, bilmek okumak, araştırmak, kılmak, tutmak için, bu millet, bu ümmet için yükseleceksiniz...

Bugünden yarının; Ömeri, Alisi, Musabı, Yunusu, Mevlanası, Ahmed-i Hanisi, İdris-i Bitlisisi, Fatihi, Yavuzu, Selahaddini, Şeyh Şamili, Akşemseddini, Akifi, Necip Fazılı, Serdengeçtisi, Cemil Meriçi olacaksınız.. Ve dahası Kur’an ve sünnete, dört elle sarılıp, bütün “muvahhid” sancaklarını “tevhid” bayrağının gölgesinde, İttihad-i İslâm (İslam Birliği) sarayında dalgalandıracaksınız.

Pençen yerin derinliklerinde, gözün uzayın ufuklarında, gönlün Efendimizin(asm) sevdasında, davasında olmak için şöyle haykıracaksınız: “Ey eski çağların cihangir Asya ordularının kahraman fedailerin evlat ve torunları olan genç arkadaşlarım, din kardeşlerim! Ve Ey âlem-i İslâm! Uyan, sünnet rehberliğinde Kur'an'a sarıl; İslâmiyet’e maddî ve manevîbütün varlığınla müteveccih ol! Ve ey Kur'an'a bin yıllık tarihinin şehadetiyle hâdim olan ve İslâmiyet nurunun yeryüzünde nâşiri bulunan yüksek ecdadın asil nesli! Kur'an'a, sünnete yönel ve onu anlamaya, okumaya ve onu anlatacak, iman hakikatlerini mütalaa etmeye çalış. Dilinle, Kur'an'ın âyetlerini âleme duyururken, hal ve tavırların ve ahlâkın da onun manasını yaysın, hal dilin ile de, Kur'an'ı oku. O zaman sen dünyanın efendisi insanlığın kurtuluşuna huzura kavuşmasına vesile olursun.”

Gençler, bilmek, okumak o kadar güzel ki, Yüce Rabbimizin; ilk ilahi mesajı; "oku!" sonra bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" buyururken, Efendimiz de (asm): "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz" demekle ne güzel buyurmuş.

Ermiş Yunus'muzda;

İlim ilim bilmektir,

İlim kendin bilmektir,

Sen kendini bilmezsin,

Ya nice okumaktır! derken…

Bir başka bilgemiz de, eğitimle ilgili orijinal bir projesiyle bilginin iki kanadını şöyle ortaya koyar: "Vicdanın ziyası (ışığı) dini ilimler, aklın da nuru medeniyet fenleri... (Fizik, kimya, matematik, biyoloji, teknoloji, astronomi jeoloji vb.) İkisinin imtizacı ile ( birleşmesiyle) hakikat tecelli eder. "

Genç ve dinç arkadaşım unutma, gençlik demek güç demek, bir milletin kuvveti ve geleceği demek!

Unutma genç yoldaşım; Kosova Muradını, İstanbul Fatihini, Mısır Yavuzunu, Kafkas Şeyh Şamilini, Kudüs önce Ömerini sonra Selahaddinini bekliyor!

Ramazanınız hayırlı; sağlığınız, sevinciniz, başarınız ve sevabınız bol ve daim olsun.

MEHMET KAYA

[email protected]