Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2432.66
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bir çocuktan Türkiye tanıtımı

Ailesiyle ABD''nin San Diego kentinde yaşayan Arden Pala, İngilizce yazdığı ve ''''Nuh''un Uçan Arabası''nın Maceraları- Türkiye''ye Seyahat'''' isimli kitabında, İstanbul (Ayasofya, Yerebatan Sarayı), Kapadokya, Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi Türkiye''nin en güzel yörelerini, kültürümüzü tanıtıyor.
Bir çocuktan Türkiye tanıtımı
12 Ekim 2019 14:41:00
Ailesiyle ABD''nin San Diego kentinde yaşayan Arden Pala, İngilizce yazdığı ve ''''Nuh''un Uçan Arabası''nın Maceraları- Türkiye''ye Seyahat'''' isimli kitabında, İstanbul (Ayasofya, Yerebatan Sarayı), Kapadokya, Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi Türkiye''nin en güzel yörelerini, kültürümüzü tanıtıyor.

San Diego Francis Parker Okulu 5. Sınıf öğrencisi Arden Pala, ailesiyle geçen yıl Türkiye'de bulunduğunu, çok kapsamlı bir turla farklı kültür, tarihi doku ve turistik yerleri gezdiğini, çok beğendiğini ifade etti. Satışından elde edilecek gelirin büyük bir bölümünü, İzmir'de yaşayan dedesi emekli Emniyet Müdürü İdris Pala aracılığıyla Türkiye'deki yoksul çocuklara aktaracağını dile getiren Arden Pala, ''Kitap gelirinin çok küçük bir bölümünü ABD'de sokak hayvanları yaranına kullanılmasına fon oluşturacağım. Türkiye'ye biraz olsun katkım olabilirse ne mutlu bana'' diye konuştu. (SELAMİ ÇELEBİ-İZMİR)

*****

Küçük trollerin BÜYÜK ZAFERİ!

12 yaşındaki Nilsu Köse, çok beğendiği kitabın tanıtımını Youtube’ta yaparken, kitaptan övgüyle bahsetti ve yaşıtlarına hararetle tavsiyede bulundu.

ALTIN Kitaplar’dan piyasaya çıkan “Ünsüz Youtuberın Günlüğü Troller” isimli kitabı bir solukta okudum. Miyase Sertbarut’un son derece sürükleyici, neşeli ve heyecan veren eserini herkese genç yaşlı tavsiye ederim. Son yıllarda çocukların müptelası olduğu internet dünyasında, aslında iyi kullanıldığında güzel işler çıkarılabileceğinin göstergesi bu kitap. Ezgi isimli çocuk ve zıpır arkadaşlarının macerası. Hele hele Sinyal’i çok sevdim ben… Son derece zeki bir çocuk.

Annesi aday olursa

Ezgi, Sinyal ve arkadaşları, Ezgi’nin annesinin hiç hesapta yokken Belediye başkanlığına aday olduğunu öğrenirler ve ondan sonra da onu seçtirmek için kolları sıvarlar. Ve başarırlar tabii ki… Reklam, youtobe ortamı, facebook ve twitter sayfaları işin içine girince hiç şans tanınmayan (hatta kocasının bile şans tanımadığı bir kadının) birinin başkan seçilebileceğine şahit oluyoruz.

İddiacı Ethem amca

İddialı bir reklamcı olan Ethem Amca’nın ve Ezgi’nin annesinin yıllar önce başından geçen olaylar, yıllar sonra kendilerine farklı bir intikam ortamı sunuyor ve onlar da bunun keyfini çıkarmaya azmediyor. Bu arada, kitapta şunu da öğreniyoruz ki; bilgisayarlarımızın, telefonlarımızın tabletlerimizin içine, birileri isterse girebiliyor, hatta bizi gözetleyebiliyor. O yüzden internet ile uğraşırken çok dikkatli olmak gerekiyor.

Teşekkürler Miyase hanım

192 sayfalık kitabı siz de benim gibi bir solukta okuyacaksınız, bundan eminim. Miyase Sertbatur hanımefendinin kalemine yüreğine sağlık. Ezgi ve arkadaşları ile rakiplerinin karşılıklı trolleşme mücadelesi, bir yandan güldürürken bir yandan da reklâmların ve tanıtım kampanyalarının hayatın her alanında insanların algısını nasıl değiştirdiğine şahit oluyoruz!..

*****

Minibüsle çocuklara kitap taşıyorlar

Şanlıurfa'da sınıf öğretmenliği yapan Abdülkadir Korkmaz ile Nusrettin Biçer, başlattıkları "Okumak Yolda Olmaktır Projesi" kapsamında kütüphane olarak tasarladıkları bir minibüsle köy köy gezerek çocukları kitap, zeka oyunları ve sanat atölyeleriyle buluşturuyor. Abdülkadir Korkmaz, "Ortaokul ve ilkokul düzeyinde 10 bin öğrenciye ulaşmayı, gelecek yıl da bu sayı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" derken, Sınıf öğretmeni Nusrettin Biçer de projede görev aldığı için çok mutlu olduğunu, gittikleri köylerdeki çocuklardan güzel tepkiler aldığını söyledi.

*****

Al Baraka-Türk yayın hayatında

Albaraka Türk, uzun yıllardır banka bünyesinde sürdürdüğü ve birçok prestij eseri okuyucu ile buluşturduğu yayın faaliyetlerini “Albaraka Yayınları” çatısı altında çok daha kapsamlı bir şekilde devam ettirecek. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenlendi. Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Bugüne kadar Tarihten mimariye, çocuk edebiyatından sanata, seçkin birçok eserin neşrini gerçekleştirdik” dedi. Albaraka Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Faruk Çağlar ise önümüzdeki dönemde düşünce geleneğimize değer katacak eserleri yayın hayatına kazandıracaklarını söyledi. Yeni dönemde Robert Shiller’den Jens Beckert’e, Jane Dutton’dan Richard Boyazis’e, Mustafa Özel’den Sabri Orman’a dünyada ve Türkiye’de, alanında duayen pek çok ismin kitabı Al-Baraka’dan çıkacak. Hayırlı uğurlu olsun.

*****

Ay Vakti Dergisi 182. sayıya geldi

ŞEREF Akbaba yönetiminde çıkan AY VAKTİ Dergisi’nin 182. Sayısı okuyucularıyla buluştu. Derginin bu sayısında şiirleriyle; Alaaddin SOYKAN, Nurettin DURMAN, Özcan ÜNLÜ, Nurullah GENÇ , Recep GARİP Selami ŞİMŞEK, Semra SARAÇ, Ali Yaşar BOLAT ve Ferhat ÖKSÜZ yer aldı.

Necmettin EVCi, Mustafa ÖZÇELİK, Mustafa UÇURUM, Erdoğan MURATOĞLU, ve Şeref AKBABA DENEME YAZILARIYLA, Mehmet Nuri YARDIM ve Fahri TUNA İle Adem ERDOĞAN ise söyleşileriyle bu sayıya katkı verdi. Ayrıca Behçet GÜLENAY’ın inceleme yazısı, Naz, Nurşah KARACA , Ömer ESKİ ve İbrahim KAYA’nın öyküleri, Abdullah Ömer YAVUZ’un sinema yazısı ve Ahmet Mahmut Şen’in gezi yazısı yer aldı dergide. www.ayvakti.net’i ziyaret edin…

*****

Çocuk yazardan ikinci hikaye kitabı

Kahramanmaraş'ta 4. sınıf öğrencisi Taha Yağız Yalçın, öykü yarışmasında birincilik elde ettikten sonra başladığı yazarlıkta ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

9 yaşındaki Taha Yağız Yalçın, ilk olarak "Mert ve Gariplikler" adlı hikâyesini bastırdı. Kitap çok beğenilince bu yıl yeni bir hikâye yazımına girişti.

Taha, "Yeni kitabımda da arkadaşlığı anlatıyorum. Kitapta arkadaşlar, eskiye, dinozorlar devrine gidiyorlar. Kitabımdaki tüm resimleri de ben çizdim” dedi.

Tebrikler Taha…

*****

Göz Diyeti

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Alçelik’in, Hat Baskı Sanatları’ndan çıkman GÖZ DİYETİ isimli kitabı, gözümüz ve göz hastalıklarıyla ilgili bilmemiz gereken ne varsa mündericatına almış. Kitapta, gözle ilgili yeni bilgilerin yanı sıra doğal yöntemlerle göz tedavileri hakkında kullanılan bazı reçeteler de anlatılıyor. Gözle ilgili tüm hastalıklar ve tedavileri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, Dr. Turhan Alçelik’in bu kitabını okumanızı tavsiye ederim.

*****

Yolcu Dergisi 97. turunda!

SAMSUN’dan Türkiye’ye yayılan yolculuk, giderek kalabalık hale geliyor. Mustafa Öner’in Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü olduğu, Ömer İdris Akdin’in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı ve Ahmet Usta’nın danışman olduğu ve Ferhat Kalender’in görsel tasarımını yaptığı dergi, her geçen yıl “yolcu kapasitesini” artırmaya devam ediyor. Dergide Mustafa Everdi “Bulunmaz Hint Kumaşı ve İngiliz hinliğine” değiniyor. Gökhan Akçiçek ise Kayıp Şair Selim Saraç’ı anlatıyor. Ali Korkmaz’ın “Alironik Yazıları” bu sayıda ‘Adaletin Bu mu Dünya?’ üzerinden devam ediyor. Tebrikler YOLCU’lar!