Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2508.43
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Biz üst aklı yendik, yine yeneriz

ABD merkezli Siyonist örgüt B’nai B’rith ve alt kollarının dünya siyasetindeki etkisine dikkat çeken Murat Akan, “Bu örgütlerin de yenilebileceğini unutmayalım. Bunların oluşturduğu Üst Aklı biz 15 Temmuz’da yendik. Projeleri olan Gezi’de de istediklerini elde edememişlerdi” dedi.
Biz üst aklı yendik, yine yeneriz
09 Ekim 2018 11:14:00
ABD merkezli Siyonist örgüt B’nai B’rith ve alt kollarının dünya siyasetindeki etkisine dikkat çeken Murat Akan, “Bu örgütlerin de yenilebileceğini unutmayalım. Bunların oluşturduğu Üst Aklı biz 15 Temmuz’da yendik. Projeleri olan Gezi’de de istediklerini elde edememişlerdi” dedi.

SÖYLEŞİ: ÖZLEM DOĞAN

Son yıllarda sıkça bahsedilen ‘Üst Akıl’ kavramı her ne kadar soyut bir söylem olarak düşünülse de kelimin altının tarihten beri karanlık güçler tarafından doldurulmuş olduğu ortaya çıkıyor. Küresel sermaye baronları, kurmuş oldukları örgütlerle dünya siyasetine, ekonomisine ve paraya istedikleri gibi yön veriyorlar. Boyun eğmeyen ülkelere de gerek ekonomik, gerek siyasi, gerekse terörle boyun eğdirmeye çalışıyorlar. ‘Üst Akıl’ ve gizli örgütleri ‘Derin Şifreler, Kozmik Karargâh, Üst Akıl ve Nato’nun İslam’la Savaşı’ kitaplarının yazarı Murat Akan’la konuştuk.

Son yıllarda sürekli tartışılan ‘Üst Akıl’ kimdir?

Üst Akıl küresel ve toplumsal mühendislik faaliyetidir. Bunlar da örgütler aracılığı ile gerçekleşir. Dünyayı yöneten Siyonist örgüt B’nai B’rith illuminati gibi soyut bir örgüt değil. Üzerine ciddi anlamda yazılmış bir kitap ya da yazı yok. Olanları da sildiriyorlar. ABD’de B’nai B’rith aleyhine kalem oynatamazsınız. Aksi takdirde tanımadığınız insanlar evinizi taşlar, kolunuzu bacağınız kırarlar.

Bu bir komplo teorisi değil

Bu bahsettiğiniz örgüt, anlatılara dayanan gizlemli bir yapı mı yoksa reelde mevcut mu?

Gizemli ya da kanıtlanmamış bir örgütten bahsetmiyoruz. Daha önce New York’ta şimdi ise Washington’da bir binası, bir başkanı, üyeleri ve yedi kıtada örgütlenmiş bir oluşumdan bahsediyoruz. Türkiye’de Beyoğlu’nda 11. Bölge locası var. Bu bir komplo teorisi değil.

B’nai B’rith’in anlamı nedir?

İbranice ‘Ahitin Çocukları’ anlamına gelen B’nai B’rith 1843’te New York’ta kurulmuştur. ABD’ye göç eden Yahudiler için bir yardımlaşma derneği olarak faaliyete geçmiş. Örgüt gittikçe büyüdükçe amaç da değişmiş. Bu örgüte girebilmenin tek şartı Yahudi olmak. Daha sonra ilk şubesini Almanya’da açmış. Ayrıca Hitlerin kapatamadığı tek örgüt B’nai B’rith’tir. Bu örgüt şu an İran’da bile faaliyet gösteriyor.

Gizli toplantılarda karar alıyorlar

Yani sivil toplum kuruluşu adı altında faaliyet gösteriyorlar, doğru mu?

STK gibi çalışıyorlar. Bazı toplantılarını panel ve konferans şeklinde halka açık gerçekleştiriyorlar. Bunun yanında ‘süprem konsey’ diye adlandırdıkları gizli toplantılarında üst düzey yönetim kurulu isimlerini toplayıp kararlar alıyorlar.

BM Genel Sekreterini onlar seçer

Bu örgütün legal olan uluslararası örgütlerle bağlantı kuruyor mu?

Siyonist olduklarını inkâr etmeyen B’nai B’rith, İsrail’i kuran örgüttür. 1800’lü yıllarda Kudüs’te şube açmıştır. Ortadoğu siyasetini Word Center’den yönlendiriyorlar. Dünyanın çeşitli yerlerinden din adamları getirerek tek bir dünya bakışı, anlayışı oluşturmak için çaba sarf ediyorlar. Ayrıca BM’de çok etkinler. B’nai B’rith’in izni olmadan hiç kimse BM Genel sekreteri olamaz. STK adı altında dünyanın her bölgesinde çalışıp Kudüs merkezli hegemonik tek bir dünya devleti oluşturmak istiyor.

FETO ile de görüştüler

B’nai B’rith’in FETÖ ile ilişkisi var mı peki?

FETÖ’nün ABD’de barınmasına referans olan örgüt B’nai B’rith’tir. 28 Şubat sonrası 1998’de 52 Yahudi lobisinin başkanından oluşan heyet Türkiye’ye gelerek Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Çevik Bir ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le görüştü. Bu görüşmeden bir yıl sonra da Gülen ABD’ye yerleşti.

Bu örgütün ABD’de etkisi nedir?

Hollywood tamamen B’nai B’rith örgütünün kontrolü altında. Örgütün alt kolu Anti-Defamation League (ADL)’in bilgisi olmadan hiçbir film çekilemez. Tüm üniversitelerde de örgütlüler. Tıpkı FETÖ gibi. Zaten FETÖ’yü çözmek için B’nai B’rith’i iyi anlamak lazım. Bunlar her ülkede dini yapılanmaları besleyip büyütür, sonra da idealleri doğrultusunda kullanır. Vatikan da bunun içinde. FETÖ’nün projesi olan dinlerarası diyalog da yine B’nai B’rith’e ait bir proje.

Bir de Türkiye’de adı sürekli geçen illuminati ve sembolleri var. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Lise çağındaki çocuklarımızın aklına illuminatiyi soktular. Somut örgüt B’nai B’rith’in adını gizlemek için illuminatiyi gündemde tutuyorlar. Meşhur üçgen göz simgesi B’nai B’rith’e aittir. Yahudi felsefesidir, Tevrat’ta yer alır.

Üç Osmanlı büyükelçisi bu örgütün adamıydı

üOsmanlı’yla da bağlantıları oldu mu?

Teodor Hertz B’nai B’rith örgütü adına çalışıyordu. Osmanlı büyükelçilerinden Henry Morgenthau ve Abraham Elkus da bu örgütün üyesiydi. Bunların Osmanlı’nın yıkılışında büyük rolleri var. Osmanlı’yı ilk hedef haline getirenler Evanjelistlerdi. Küçük dini gruplar şeklinde Türkiye’ye gelerek Anadolu’nun en ücra köşelere kadar yayılıyorlardı. Hristiyanları protestanlaştırmaya çalıştılar. Daha sonra Alevi ve Ermenilere el attılar. Ermeni isyanlarını da örgütleyenler de bu evanjelistlerin okullarında eğittiği kişilerdi.

Bu gücü nasıl elde ettiler?

1860 yılında Paris’te kurulan Alliance İsraelite Okulları, Sultan Abdülaziz’e karşı başlayan muhalif hareketlerle örgütünün Osmanlı’da faaliyete geçmesi aynı dönemde oldu. Yahudi öğrencileri okutup geliştirmek adı altında gelişip kural değiştirerek Müslüman çocukları da eğitime aldılar. Osmanlı coğrafyasını ahtapot gibi sardılar. İnsanların kültürünü ve bilincini değiştirdiler. Sultan Abdülhamid’i deviren isimlerden biri olan Mahmut Şevket Paşa ile Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanlarında Celal Bayar da bu okullardan mezundur.

Bu örgütler de yenilebilir

Her şeyi gizli örgütlere bağlamak doğru mu?

Tüm hadiseleri gizemli bir güce bağlamak doğru değil fakat varlığından haberdar olduğumuz bu örgütlerin de yenilebileceğini de unutmayacağız. Bunların oluşturduğu Üst Akıl 15 Temmuz’da yenilmiştir. Gezi’de de başarılı olamamıştır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıda da parmakları var öyle değil mi?

Bu örgütlerin büyük bir sermayesi var. Bu küresel sermaye medyayı, STK’ları yönlendiriyor. Finansı kontrol ediyorlar. Fitch, Moody’s gibi küresel kurumlar da bu şeytani düzenin içinde. İstedikleri gibi yönlendiremedikleri ülkeleri ekonomik olarak sıkıştırıyorlar.

Ortadoğu’da güçlü devlet işlerine gelmez

B’nai B’rith ve bunun gibi örgütler Suriye’deki savaşın neresinde?

Ortadoğu’da güçlü devlet istemiyorlar. Olanları da küçük parçalara bölüp İsrail’e tamamen yer açmak istiyorlar. Türkiye’nin güneydoğusunu işgal edilmiş gibi harita üzerinde gösterip zihinleri alıştırmaya çalışıyorlar. Arz-ı Mevud İsrail’deki Likud Partisi’nin programında vardı. Suriye’deki savaşı bu temel üzerinde değerlendirmek lazım.

Kendi yazılımımızı yapmamız şart

Teknolojik açıdan değerlendirdiğimizde sosyal medya gerektiğinde bir silaha dönüşür mü?

Üreticileri sosyal medya ürünlerini insanlara bedavadan hayır olsun diye kullandırmıyor. Kendi amaçları doğrultusunda tüm bilgilerimize sahip oluyorlar. Ülke olarak teknolojinin yazılımını yapmadığımız sürece hiçbir gelişme elde edemeyiz. Alt yapımızı oluşturmak için kendi yazılımımızı kendimiz üretmeliyiz.

MURAT AKAN KİMDİR?

1969 yılında Gümüşhane/Kelkit’te doğan Murat Akan Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Özel Okan Üniversitesi’nde Yüksek Lisans öğrenimi ve 2008 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin açmış olduğu ‘Siyaset Okulu’ kursunu da tamamlayarak, siyaset sertifikası aldı. Yazar, fiili olarak üniversite yıllarında başladığı gazetecilik mesleğinde, ulusal basının birçok görsel ve yazılı yayın organlarında 11 yıl Polis- Adliye muhabiri olarak çalıştı. Derin Şifreler, Kozmik Karargâh, Üst Akıl ve Nato’nun İslam’la Savaşı kitaplarının yazarı Akan evli ve üç çocuk babasıdır.