Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2434.57
BIST 100
9774.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Brezilya'da 'Ben Varım' dedi!

Bir Dünya Kupası maçından farkı yoktu, kaybedene yazık olacaktı... Yıllarca unutulmayacak bir düelloya sahne olan eşleşmede, Cristiano Ronaldo'nun Portekiz'i, 1-0'ın rövanşında Zlatan Ibrahimovic'in İsveç'ini 3-2 yenerek Brezilya vizesi aldı.
Brezilya'da 'Ben Varım' dedi!
20 Kasım 2013 12:38:00
Bir Dünya Kupası maçından farkı yoktu, kaybedene yazık olacaktı... Yıllarca unutulmayacak bir düelloya sahne olan eşleşmede, Cristiano Ronaldo'nun Portekiz'i, 1-0'ın rövanşında Zlatan Ibrahimovic'in İsveç'ini 3-2 yenerek Brezilya vizesi aldı.

Dünya Kupası Elemeleri Play-off turunda şüphesiz herkesin gözü bu maçtaydı. İlk maçta evinde 1-0 kazanan Portekiz, unutulmaz bir maçın ardından İsveç'i deplasmanda da 3-2 mağlup etti ve Brezilya 2014 vizesini almayı başardı.

İki maçta 4 gol atan Portekiz'in tün gollerine imzasını atan Cristiano Ronaldo, adeta tek başına takımını Dünya Kupası'na taşıdı.

Ev sahibi İsveç, maça tutuk başladı. 35'de gelişen Portekiz atağında ceza sahası dışından vuran Ronaldo, Isaksson'a takıldı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra sağ taraftan bindiren Joao Pereira, ceza sahasına yerden kesti. Gelişine çok sert vuran Cristiano Ronaldo üstten auta yolladı.

Konuk takım Portekiz'in baskısı, devrenin son bölümünde iyice arttı. 39'uncu dakikada Ronaldo, ceza sahası içinde çok şık hareketlerinin ardından, arka direkteki Almeida'ya orta yaptı. Almeida'nın kafa vuruşu ise yan ağlarda kaldı.

Devrenin sonunda ise hem Ronaldo, hem de Zlatan Ibrahimovici'in ceza sahası içindeki gol denemeleri, üstten auta giden toplarla sonuçlandı.

Maçın ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı ise gol pozisyonlarıyla başladı. Önce 47'de Cristiano sol çaprazda karşı karşıya kalmasına rağmen kaleciyi geçemedi, daha sonra ise Ibrahimovic'in son anda çevirdiği topta oluşan karambolün ardından yüzde yüzlük bir gol kaçtı.

Bu tehlikelerden 2 dakika sonra Cristiano Ronaldo'nun golü geldi. Orta sahada topla buluşan Joao Moutinho'nun, muhteşem ara pasına hareketlenen Ronaldo, hafif soluna çektikten sonra köşeye çok sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra İsveçli oyuncular toparlandı. Ibrahimovic, 68'de Ronaldo'ya cevap verdi. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Zlatan Ibrahimovic, skoru 1-1'e getirdi ve yeniden takımını umutlandırdı.

72'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta da topun başına geçen Zlatan, çok sert bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. İsveç'in Brezilya vizesi almasına bu golün ardından, sadece 1 gol kaldı.

Ancak henüz Cristiano Ronaldo, son sözünü söylememişti. Önce 77'nci dakikada Almeida'nın pasıyla İsveç savunmasının arkasına sarkan Ronaldo, muhteşem bir deparın ardından yine sol ayağıyla köşeyi gördü ve skora yeniden 2-2'lik eşitliği getirdi.

İsveç'in umutlarını bitiren Cristiano Ronaldo, 78'de ise skoru 3-2 yaparak hat-trick yaptı. İlk golün asistini yapan Moutinho'nun pasına hareketlenen Ronaldo, kaleciyi de geçerek fileleri havalandırdı ve Brezilya 2014 vizesini Portekiz'in cebine koydu.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Portekiz, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında İsveç'i deplasmanda da 3-2 mağlup etti ve Dünya Kupasına katılma hakkını elde etti.

KAYNAK: NTVSPOR