Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2497.17
BIST 100
9447.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu kaçıncı saldırı? Yeter artık!

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Milletvekilimiz Dindar'a yönelik saldırıya sebebiyet verenleri şiddetle kınıyorum. Bu, bir değil iki değil, artık yeter diyoruz. Saldırıya maruz kalırsak da kusura bakmasınlar, herkes gereken cevabı alır bundan sonra' dedi.
Bu kaçıncı saldırı? Yeter artık!
09 Temmuz 2013 00:00:00
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Milletvekilimiz Dindar'a yönelik saldırıya sebebiyet verenleri şiddetle kınıyorum. Bu, bir değil iki değil, artık yeter diyoruz. Saldırıya maruz kalırsak da kusura bakmasınlar, herkes gereken cevabı alır bundan sonra' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Şırnak Miletvekili Mehmet Emin Dindar'a yönelik saldırıya sebebiyet verenleri şiddetle kınadığını belirterek, "Bu, bir değil iki değil, artık yeter diyoruz. Herkesle, muhatap olduğu dilden muhatap olacağız ama biz bunu yaparken yasal ve Anayasal çerçevede bunu yaparız. Saldırıya maruz kalırsak da kusura bakmasınlar, herkes gereken cevabı alır bundan sonra" dedi.

Aydın, CHP'nin, siyaset üretememenin, politika geliştirememenin verdiği acziyet içerisinde, çırpındıkça batan bir görüntü içerisinde olduğunu savundu. "CHP; sadece ve sadece hakarete ve küfre dayalı, seviyeyi son derece aşağı çeken ve aynı zamanda saldırganlaşan bir tutumun içerisinde" diyen Aydın, bunun da CHP'nin siyasi acziyetinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Aydın, CHP'nin; siyaset kananıyla sorunların çözümü yerine bilakis sorunları derinleştiren, yeni sorunlar üretmeye çalışan, adeta sorun üretme mekanizmasına dönüştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: "CHP, özellikle tabandan da aldığı tepkinin etkisiyle müthiş bir hırçınlığın içerisinde. Biz muhalefeti, özellikle de Anamuhalefeti demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak görüyoruz. Ama onların da sorumlu siyaset yapmasını istiyoruz. Sadece biz değil halkımız da istiyor. Muhalefetin, toplumun bir kesiminin sorunlarının çözümü, toplumun beklentileri doğrultusunda hareket etmesi lazım ama CHP, sokaktaki en ufak basit bir adli olayın arkasına sığınarak ve bunu Meclis'e taşıyarak gerginliğe sebebiyet veren bir üslup izliyor. Böyle bir hırçınlık var, böyle bir gayret var. Bu manada da CHP bu gidişle Anamuhalefet görevini de yitirebilir. Çünkü halkımızın tasvip etmediği bir tutum sergiliyor.

24. Dönem'de CHP'nin hakaretlere varan üslubunu çok gördük; kürsü işgallerini, Meclis Başkanlık Divanı işgallerini gördük, hakaret ve küfürlerine maalesef şahit olduk. Bu da yetmiyormuş gibi Sayın bakanlarımıza ve milletvekilerimize saldırı düzeyinde girişimlerine şahit olduk. Bunu kabul etmemiz mümkün değil, kimse hiç kusura bakmasın. Biz Meclis'i sorunların çözüm yeri olarak görüyoruz ve milletin sorunlarının çözümü noktasında Meclis'in itibarını zedelemeden, üslubunu koruyarak, yasal ve denetim işlemlerini yapmaya çalışıyoruz. Ancak CHP bu saldırgan tutumuna devam ettiği takdirde hak ettiği muameleyi görecektir. CHP'li milletvekillerinin kalkıp seçilmiş bakana 'meşru değilsin' demesi, sorulan soruların daha cevaplarını almadan bakan, komisyon sıralarına yönelik hırçınca bir tavır içerisine girmesi, arka tarafta miletvekilimiz Emin Dindar'a çullanmak suretiyle... Ciddi bir yara aldı, yerdeyken bile tekmelemek suretiyle adeta terör estirdiler. Milletvekilimiz Dindar'a yönelik saldırıya sebebiyet verenleri şiddetle kınıyorum. Bu, bir değil iki değil, artık yeter diyoruz; bundan sonraki süreçte de herkesin tutumunu gözden geçirmesi lazım. Hiç kimsenin ettiğinin bundan sonra yanına kar kalmaması lazım. Herkesle, muhatap olduğu dilden muhatap olacağız ama biz bunu yaparken yasal ve Anayasal çerçevede bunu yaparız. Saldırıya maruz kalırsak da kusura bakmasınlar, herkes gereken cevabı alır bundan sonra."

"Ama bunu bu halk yemez, bunu AK Parti Grubu olarak biz de yemeyiz. Hiç kimse kusura bakmasın, herkes hak ettiği muameleyi görecektir" diyen Aydın, "Bundan sonraki süreçte herkesin kendi tutum ve davranışlarına dikkat etmesi lazım. Kürsüde biz her türlü eleştiriye saygılıyız ama hakaret, küfür olmaması lazım. Saldırgan hiç bir tutumu bundan sonraki süreçte kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla herkesin kendini çek etmesi lazım" ifadelerini kullandı.