Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2500.87
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Bu millet izin vermez!

Darbe imalı emekli amiral bildirisini Milat'a değerlendiren uzmanlar, "Türkiye'de maalesef darbeci zihniyetin ölü taklidi yaparak pusuda beklediğini görüyoruz. Bunlar fırsat kollayan vesayet sistemi artıklarıdır. Unutulmamalıdır ki bu millet 15 Temmuz'da hainlere ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermiştir. Bundan sonra sadece bu 103 amiral değil, kim olursa olsun gereken dersi verecektir" dedi.
​Bu millet izin vermez!
06 Nisan 2021 01:03:27
Darbe imalı emekli amiral bildirisini Milat'a değerlendiren uzmanlar, "Türkiye'de maalesef darbeci zihniyetin ölü taklidi yaparak pusuda beklediğini görüyoruz. Bunlar fırsat kollayan vesayet sistemi artıklarıdır. Unutulmamalıdır ki bu millet 15 Temmuz'da hainlere ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermiştir. Bundan sonra sadece bu 103 amiral değil, kim olursa olsun gereken dersi verecektir" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

Emekli 103 amiralin gece yarısı yayımladıkları darbe imalı bildiri tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Bildiriye devletin zirvesinin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinden peş peşe tepkiler geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 103 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Darbe imalı bildirinin perde arkasını Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğlu ve Emekli Albay Arif Çelenk Milat’a değerlendirdi.

“Vesayet artıkları hortladı”

Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğlu, “Türkiye’de maalesef bu darbeci zihniyetin ölü taklidi yaparak pusuda beklediğini görüyoruz. Bunlar fırsat kollayan vesayet sistemi artıklarıdır. Huylu huyundan vazgeçmez. Dolayısıyla Türkiye’nin yeniden ayağa kalkmasını ve güçlenmesini istemeyen iç ve dış odaklar iş birliği halinde saldırılarını sürdürüyorlar. Darbe hevesinde olduklarından hiç şüphe yok. Fakat ülkemizde milli iradeye ayar verme devri kapandı. Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz 2016 tarihinde, milletimiz ve devletimiz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan; başarısız hain darbe girişimi ile gereken dersi verdi. Bundan sonra da sadece bu 104 amiral değil, kim olursa olsun gereken dersi verecektir. Bu konuda hiçbir endişeye mahal yok” dedi.

Mustafa Hacımustafaoğlu_234af638a2edcd2b1a6cc663dd268052.jpg

“Türkiye düşmanlarının çocukları”

ABD merkezli düşünce kuruluşu RAND Corporation'ın yayınladığı rapora dikkat çeken Hacımustafaoğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu: “RAND Corporation, ABD’nin dünyaya şekil verme örgütlerinden birisidir. Yayınladığı raporda, Türkiye’ye yönelik ortaya konulan fikir ve hedefler var. Muhalefet veya askerlerin iktidara gelebileceğinden, Türkiye’de bir yönetim değişikliğine gidilebileceğinden bahsediliyor. Bu bir darbe imasıdır. Bu bir hedef göstermedir.

Türkiye’de iş birliği yapabilecekleri odaklara mesaj göndermedir. Bu mesajı alan ekiplerden birisi de bu 104 sözde emekli amirallerdir. Bunlar dışarıdan gelen talimatla onlarla iş birliği halindedir. Şu an bunlara karşı hukuki işlem başlatılmış durumda. Birilerinden ‘Türkiye bizim çocukları tutukluyor veya baskı altında tutuyor’ diye ses gelebilir. Çünkü bunlar Anadolu çocukları değil, Türkiye düşmanlarının çocuklarıdır” ifadelerini kullandı.

“Yalnız değiller!”

Darbe imalı bildiriye imza atan 104 amiralin tek tek incelenmesi gerektiğini vurgulayan Hacımustaoğulları, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu hainler Türk milletine hiçbir söz söyleme hakkına sahipte değildir. Bu darbe heveslisi 104 emekli amiral yalnız da değildir. Bu kişiler ayrıntılı bir şekilde araştırılmalıdır. Ayrıca bu tür eylemler her zaman yoklama niteliğindedir. Bunun arkasını getirmek isteyeceklerdir. Şu an kimler nasıl tepki verecek diye nabız yokluyorlar. Muhalefet zaten bunlarla beraber. Tayyip Erdoğan gitsin, isterse darbe olsun kafasındalar. Başta CHP olmak üzere muhalefet partileri bu durumdan büyük memnuniyet duyarlar. Bu 104 amiralin yapmış olduğu hainliğe de hiçbir tepki vermediler. Bence muhalefet de bu işin içerisinde. Zaten bu sözde emekli amirallerin içerisinde kendi partilerine üye olanlar var. Bunlar hain bir şebeke. Türkiye için hiçbir geçerliliği ve anlamı olmayan saçma sapan bir ahmaklık vesikası var karşımızda” diye konuştu.

Arif Çelenk_b69a76c370b06fc6840a8c2e91fb950f.jpg

“15 Temmuz’dan ders almamışlar”

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Arif Çelenk “Ulusalcı ve FETÖ’cü bir grup vesayetçi amiral, gece yarısı bildirisi ile siyasete akıl, millete ve orduya ayar vermeye kalkışmışlardır. Belli ki bu müptezeller 15 Temmuz’dan ders almamışlar. Milli iradeyi hedef alan darbe imalı bildiriye imza koyanların kimlere uşaklık yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. PKK ve PYD’nin inlerine girildiği, Mavi Vatan’da bayrağımızın dalgalandığı bir süreçte, Kanal İstanbul’u engellemek adına ağa babalarına yarenlik yapan bu vatan haini maşalara milletimizce hadleri bildirilecektir” ifadelerini kullandı.