Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2435.74
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu Ülkenin Çimentosuyuz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'Biz AK Parti olarak kendimizi bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünü çimentosu olarak görüyoruz. Bunun için hayatımızı ortaya koyuyoruz. En ileri adımları atıyoruz' dedi.
Bu Ülkenin Çimentosuyuz
19 May 2013 00:00:00
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'Biz AK Parti olarak kendimizi bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünü çimentosu olarak görüyoruz. Bunun için hayatımızı ortaya koyuyoruz. En ileri adımları atıyoruz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Atalay, Habertürk televizyonunda yayımlanan Basın Kulübü programında soruları yanıtladı. "İmralı'da ne değişti? Ne oldu da yıllar sonra bugün bu sürece katkı verip çözüm ve barıştan yana oldu" sorusu üzerine Atalay, herkesin Türkiye'de terörle varılacak bir nokta olmadığını bildiğini söyledi. Türkiye'nin büyük bir geleceğe doğru yürüdüğünü vurgulayan Atalay'ın konuşmalarından satır başlıkları

TÜRKİYE BUNA MÜSAADE ETMEZ:"Burada insanların Türkiye'yi bölmek, parçalamak gibi falan, terörle varmak istediği haince sonuçlar varsa Türkiye ona müsaade etmez. Türkiye'de bugün devlet de çok değişti. Devlet kendisiyle hesaplaşıyor. Ben geçmişte hangi hataları yaptım da vatandaşlarımın bir kısmının güvenini kaybettim. Devlet, pek çok kesimin güvenini kaybetmişti, devlet benim de güvenimi kaybetmişti."

BÜTÜN RİSKLERİ ALIYORUZ:"Biz AK Parti olarak kendimizi bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün çimentosu olarak görüyoruz. Bunun için hayatımızı ortaya koyuyoruz. Başbakanımız bunun için bütün riskleri alıyor, hükümet bunun için bütün riskleri alıyor. En ileri adımları atıyoruz. Terör bitsin, Türkiye'nin eğer hala çözülmemiş, halledilmemiş demokrasi sorunları varsa veya Kürt kökenli kardeşimin hala başka sorunları varsa siyaset kurumu bir araya gelecek, herkes siyasetini yapacak ve bunları öyle çözecek. Bu işin geleceği budur"

AKİL İNSANLAR HEYETİ: "Sivil bir göz olarak devletle vatandaş arasında müthiş bir iş görüyorlar. Akil insanların toplantılarına tepki gösterilmesinin normal olduğunu ancak şiddet kullanılmasını doğru bulmuyorum. Onlar toplumun büyük kesiminin düşüncesini iletiyor. Ve bundan çok faydalanıyoruz"

SURİYE KONUSU: "Bizim zaten Rusya ile görüşmelerimizde bir kesiklik yok. Oradaki ifadesinden, bu konuda görüşmeler biraz daha önem kazanacak. Öyle anlaşılıyor ki yani bugüne kadar Suriye konusunda bir anlamda farklı bakan Rusya ve Çin'in üzerine daha fazla gidilecek ve onlarla gerek Amerika'nın, gerek Cenevre platformunun, gerek Türkiye'nin kısa sürede görüşmeler olacak, onu anlayabiliriz"

BAŞBAKAN'IN ZİYARETİ:"Amerika ziyareti başbakanımızın, gerek Amerika'nın Türkiye'yi algılaması ve Türkiye'nin liderine, başbakanına gösterdiği misafirperverce ve çok ileri tavır, gerek konuşmaların özü, bizim beklentilerimizi şu haliyle çok karşılayan bir ziyarettir bu. Sayın Başbakan'ın Gazze ziyareti ise El-Fetih ile Gazze'yi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Zaten devlet başkanını yanına alarak beraber Gazze'ye gitmek gibi bir planı vardı. Yani buradaki esas amaç Filistin'de birliği sağlamak. O Türkiye için önemli bir hedef. Doğrusu ciddi şekilde gündemimizde olan bir konu "

KILIÇDAROĞLU'NUN BRÜKSEL'DEKİ AÇIKLAMALARI: "Önümüze çıkan bir tablo var. Bir Washington tablosu, bir de Brüksel tablosu. Vatandaşlarımız görsün, mukayese etsin. Liderlik nedir, Türkiye'yi büyütmek nedir, Türkiye'nin menfaatlerini korumak nedir bir görsün"