Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çalışmaların sonucu sandıkta alacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'CHP hem yerelde, hem genel de en iyi sonucu almak için uzun zamandan beri planlı, programlı bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmaların sonucunu sandıkta alacağız' dedi.
Çalışmaların sonucu sandıkta alacağız
14 Haziran 2013 18:50:00
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'CHP hem yerelde, hem genel de en iyi sonucu almak için uzun zamandan beri planlı, programlı bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmaların sonucunu sandıkta alacağız' dedi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'de Türkçe yayımlanan "Posta 212 Gazetesi"nin sorularını yanıtladığı belirtildi.

Gezi Parkı odaklı olayları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Gezi Parkı olayları dediğiniz haklı direniş, halkın, özellikle gençlerin '11 yıllık AKP iktidarının baskılarına, sosyal yaşama ve özel hayata müdahalelerine dur demelerinin, 'yeter artık' diye karşı çıkmalarının ifadesidir" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve dalga dalga Türkiye'nin bütün illerine yayılan halkın eylemi, haklılığı ve meşruiyeti evrensel değerlerden yana herkes tarafından kabul edilen bir sivil halk hareketidir. Halkın, gençlerin bu eylemini kabul edilemez olay haline getiren, iktidarın emrindeki polisin şiddete başvurması, aşırı güç kullanması, şarkılarla türkülerle çadırlarında yatan gençlerin çadırlarını sabaha karşı yakması, gençlere biber gazı, tazyikli su sıkması ve coplamasıdır. 11 yıldan beri halkın ne yiyip ne içeceğinden, kaç çocuk doğuracağına, parkta nasıl oturacağından, televizyonlarda nasıl veya hangi dizileri seyredeceğine karar veren, özel hayata müdahaleyi alışkanlık haline getiren, basılmamış kitabı bile toplatan AKP iktidarının karşıt fikir veya tepkiye tahammülsüzlüğü çevre ve doğaya sahip çıkma kaygısıyla harekete geçen gençlerin 'çapulcu', 'ayyaş' ve 'terörist' diye damgalanmasıyla sonuçlandı. Her zaman olduğu gibi AKP iktidarı saldırganlığı, halk ise baskı ve zulme karşı direnmeyi seçti. Bu çok anlamlı, etkili ve saygın bir halk eylemi ve direnişidir."

Başbakanın erken seçime gitmek istemeyeceğini de ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de seçime, seçimlere en hazırlıklı parti CHP'dir. En iddialı parti de CHP'dir. CHP hem yerelde, hem genel de en iyi sonucu almak için uzun zamandan beri planlı, programlı bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmaların sonucunu sandıkta alacağız. Türkiye'yi demokrasi özürlü, hukuk özürlü, kardeşi kardeşe kırdıracak şekilde komşularıyla savaşma noktasına getirmiş olan AKP iktidarından kurtaracağız."