Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2423.82
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Şehir Hastanelerini marka yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde 'her şehir hastanemizi uluslararası düzeyde marka haline getireceğiz' dedi.
Erdoğan: Şehir Hastanelerini marka yapacağız
28 Eylül 2022 14:43:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde 'her şehir hastanemizi uluslararası düzeyde marka haline getireceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Beşeri sermayemizle teknolojik imkanları en üst seviyede birleştirerek her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin başka ülkelerdeki hiçbir şeye gıpta ile bakmayacakları gelişmişlikte bir Türkiye'yi inşa edene kadar bize durmak yok. Sağlık ordumuza katılan her doktorumuzu, asistanımızı, hocamızı akademik statü ve özlük hakları bakımından destekleyerek markalaşma sürecini hızlandıracağız. Türkiye'nin kaybetmeyi göze alacak tek bir evladı yok. Bilaistisna her insanımız potansiyeli, enerjisi, kabiliyetiyle ülkemiz için değerlidir, kıymetlidir."

Millet ve hükümetin ortak hayali

Cumhurbaşkanı hükümete gelirken verdikleri sözlerden bahsederek "Bundan 20 yıl önce hükümete gelirken milletimize, ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, emniyet üzerine yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Ardından ulaşım, tarım, enerji, diplomasi, dış politika bu konularda dünyanın sayılı ülkesi olacağımızın sözünü vermiştik. Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi işte bu sözün gereğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir. Tabi Ankara'da sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadık. Aynı büyüklükte bir de Bilkent'i kurduk. O da yine 4 bin 50 oda ve yatak, aynı şekilde burası da 4 bin oda ve yatak. Dünyada bu hastanelerimiz örnek. Türkiye yıllar yılı buna hasretti. Bunu başardık mı? Başarır mıyız? Eyvallah, biliyorsunuz hayalim olarak gördüğüm şehir hastanelerinin her birini ve her aşamasını bizzat takip ettim. Milletimizin her hayali gibi bu ortak hayalimizin 20. eserini bugün hizmete sunmaktan büyük bir bahtiyarlık ve gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin şehir hastanelerine çamur atsalar da pek çok ülke tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Bununla beraber şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye 20. şehir hastanesine de kavuştu. Halen inşası süren 13 ve proje aşamasındaki 2 şehir hastanemizle birlikte bu sayıyı inşallah 35'e çıkartacağız. Şehir hastanelerimizin bir kısmı Etlik'te olduğu gibi kamu-özel ortaklığı ile bir kısmı da genel bütçeden hayata geçiriliyor. Milletimize en verimli en etkin, en hızlı, en yüksek standartta hizmeti ne şekilde verebileceksek o yöntemi devreye alıyoruz. Her ne kadar muhalefet çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor. "

Eski Türkiye'nin sağlık sektörünün acınası durumu

"Alt yapıları artık iyice eskiyen ve yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerin sağlık konusunda nasıl acınacak bir durumda oldukları salgın döneminde tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Öyle ki pek çok ülke sağlık hizmetlerini telefonla verecek derecede çaresiz kalmış adeta vatandaşlarını ölüme terk etmiştir. O dönemde hastanelerden, yaşlı bakımevlerinden yansıyan insanlık adına yüz kızartıcı manzaraları hepimiz gayet iyi biliyoruz. Savaş Ay'ın programını izlemiş miydiniz? Orada bay Kemal'in Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başı olarak nasıl bir sefalette olduğunu görmüş müydünüz? Bay Kemal'den bu ülkeye hayır gelir mi? Gelmez, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başında sen ne yaptın ki bu ülkede ne yapacaksın?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı muhalefetin derme çatma yapılara muhtaç etmeden sağlık krizlerini alnının akıyla yönettiklerini belirtti.

Adana halinden bahsederek şunları dedi:

"Türkiye hem mevcut yaygın ve güçlü sağlık alt yapısı hem de hızla devreye aldığımız şehir hastaneleri sayesinde bu salgını en üst düzey sağlık hizmetleri veren bir ülke olarak geride bırakmıştır. Son asrın en büyük sağlık krizini milletimizi muhalefetin sahra hastanesi diyerek reklamını yaptığı derme çarpma yapılara muhtaç etmeden hamdolsun alnımızın akıyla yönettik. Ne yaptı bu CHP, Adana'da hali biliyorsunuz değil mi? Tuttular bunlar hali şehir hastanesi diye benim milletime kasmaya çalıştılar. Utanmadan, sıkılmadan bay Kemal oranın açılışını yapmaya gitti. Öyle çadırdan hastane olur mu? Ama bay Kemal'e sorarsan olur. Çünkü hayatı böyle geçti.

Kendi vatandaşlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sunarken 161 ülke, 12 uluslararası kuruluşa da tıbbi yardım malzemesi gönderdik. Bugün dünya ile rekabet edebilecek seviyedeki kamu ve özel hastanelerimiz becerileri ve çalışkanlıkları herkesçe takdir edilen doktorlarımızla hizmet kalitesini yükselten alt yapımız ve nitelikli personelimizle sağlığın küresel yıldızı haline geldik."

Yorumlar (1)

HACI
Doğru Reis ama randevuları geciktiriyorlar bu işte bir iş var.
1 yıl 6 ay önce Yanıtla