Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.06
BIST 100
9091.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cansuyu yetişti!

Cansuyu, Etiyopya'daki savaş mağdurlara yönelik yardım çalışması başlatan ilk uluslararası kuruluş oldu. 15 bin savaş mağduru Etiyopyalıya 1 aylık gıda yardımı yapıldı. Cansuyu, bu ülkeye yardım götüren ilk uluslararası kuruluş oldu.
Cansuyu yetişti!
16 Ocak 2022 12:00:00
Cansuyu, Etiyopya'daki savaş mağdurlara yönelik yardım çalışması başlatan ilk uluslararası kuruluş oldu. 15 bin savaş mağduru Etiyopyalıya 1 aylık gıda yardımı yapıldı. Cansuyu, bu ülkeye yardım götüren ilk uluslararası kuruluş oldu.

CANSUYU Derneği, Etiyopya'da savaş mağdurlarına yardım elini uzattı. Derneğin Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 23 farklı alanda gerçekleştirdiği yardımları, gerçek muhtaçlara ulaştırmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi.

Nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen dernek, son olarak Doğu Afrika’nın en büyük ve en kalabalık 2. Ülkesi olan Etiyopya’daki muhtaç aileler için acil yardım organizasyonu düzenledi.

İç savaş sonrası

Dernek, 1 yıldır merkezi hükümet ve ordu ile ülkenin kuzey eyaletlerinden biri olan Tigray’da devam eden iç çatışmalar sonrası; evlerin, araçların talan edildiği ve halkın büyük bir mağduriyet yaşadığı Etiyopya’ya ulaştı. Bir yılı aşan çatışma ve savaş döneminde bölgeyi yakından takip eden ve farklı eyaletlerden sivil kuruluşlar ile sürekli irtibatta olan Cansuyu Derneği, gerekli hazırlıklar sonrası bölgeye bir acil yardım ekibi göndererek ülkede savaştan etkilenen sivillere yönelik çalışma başlatan ilk uluslararası kuruluş oldu.

cansu2_b1d0c3ab997315f0fa3ad18097fe73b0.jpeg

YETİMLERİN yüzü güldü

BÖLGEDEKİ yardım çalışmaları gıda dağıtımları ile sınırlı kalmayan Cansuyu, Wollo Bölgesi’ne bağlı Kombolcha ve Bati şehirlerinde iç savaş mağduru onlarca yetimin yüzünü güldürdü. Türkiye’deki bağışçıların emanetleri olan ayakkabı ve kıyafetlerden oluşan hediyelerle yetim çocuklar giydirildi.

Wollo bölgesinde Türkiye’den hayırseverlerin emanetleri olan adak, akika ve şükür kurbanları da kesilerek etleri bin muhtaca dağıtıldı.

9 bin Etiyopyalı fakire ulaşıldı

ACİL insani yardım kapsamında gıda paketleri dağıtıldı 1 ailenin 1 aylık ihtiyacını karşılayacak gıda paketleri, Wollo bölgesinde bulunan Dessie, Kombolcha ve Bati şehirlerinde zor şartlar altında yaşayan 9 bin Etiyopyalıya ulaştırıldı.

Şifalı bitkiler kısa filmlere konu oldu

BİNLERCE yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarının zengin bitki örtüsünün kozmetik sektörüne olan katkısı beyaz perdede yeşerecek. Anadolu bitkilerinin güzellik ve sağlığa katkılarının konu edildiği, Türkiye de bir ilk olan 3. Iva Natura Kısa Film Yarışması Galası, 24 Şubat tarihinde İstanbul Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 3.sü gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren filmler yurt dışında da ülkemizi temsil edecek… Ödüllerin sahibini bulacağı gala gecesinde, Derya Manaz “Karakılçık”, Gökmen Küçüktaşdemir “Can Nene “, Gül Merve Ekinci “Hevsel” adlı kısa filmleri ile dereceye giren finalistler arasında yer alıyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan