Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2489.22
BIST 100
9531.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çevre Yönetimine Dair Bilinmesi Gerekenler: Alanları ve Uygulamaları

Çevre Yönetimine Dair Bilinmesi Gerekenler: Alanları ve Uygulamaları
30 Mart 2023 13:18:03

Dünya, gitgide artan sanayileşme ve kentleşmeyle birlikte ciddi bir çevre sorunuyla karşı karşıya. Kurumsal firmalar, bu anlamda atıklarını, karbon ayak izlerini doğru çevre politikalarıyla aşmaya çalışıyor. Çevre yönetimi hizmeti, içerdiği uygulamalarla işletmelerin mevzuata uygun bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sunduğu prosedürler çerçevesinde, çevre yönetimi hizmetlerinde öne çıkanlar bu şekildedir…

Kimyasal Yönetimi

İşletmelerin üretim için kullandığı kimyasalların mevzuata uygun olması, kimyasal yönetimi ile sağlanır. Tedarikçilerden gelen kimyasal malzemelerin güvenlik bilgi formlarının yanı sıra tesis içi kimyasal kullanım sürecinin uygunluğu da bu kapsamda yönetilir. Kimyasal malzemelerin, bakanlık yetkililerine bildirimleri uygun şekilde yapılmalıdır. Kimyasal yönetimi hizmetiyle işletmeler bu süreci profesyonel şekilde yürütebilir.

Beyan Hizmetleri

Çevre danışmanlık hizmetinde, kimyasal maddelerin bildirimi dışında farklı ürün grupları için bildirim hizmeti de sağlanıyor. Çevre yönetimi https://www.artemisaritim.com/cevre-yonetimi öncü markası Artemis Arıtım bünyesinde sağlanan hizmetler şu şekildedir:

Bekra bildirimi

Kimyasal kayıt sistemi

Atık yönetim planı hazırlama

Ambalaj beyanı

Toprak kirliliği ön bilgi formu doldurma

Çevre Yönetim Sertifikalarının Alınması

Özel sektör firmalarının çevre politikaları alanında sahip olması gereken önemli belgelerin başında, çevre yönetim sertifikasının alınması geliyor. ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi işletmeler adına önemli bir sertifikadır. Bu kapsamda işletmeler çalışma modellerini kontrol ediyor, geliştiriyor ve sürekli olarak iyileştiriyor. ZDHC, SEDEX ve BRC gibi denetim yapıları, özel sektöre çevre yönetim sertifikası verme yetkisine sahiptir. Alacağınız profesyonel danışmanlıkla, çevre yönetimi alanında sertifika sahibi olabilirsiniz.

Karbon Ayak İzi Hesaplaması

Çevresel sorumluluğa sahip markalar için, sıfır karbon felsefesi önemini gitgide artırıyor. Sektör liderleri, 2030 gibi uzun vade hedeflerinde sıfır karbon ayak izi hedeflerini birer birer açıklıyor. Ancak bunun ilk adımı bir işletmenin karbon ayak izini hesaplamasıdır. Sera gazı emisyonlarının hesaplanması hizmeti, işletmelerin emisyonlarını kontrol altına alması adına önemlidir. ISO 14064-1:2007 standardına uygunluğu kolay hale getirecek sera gazı ölçümü hizmeti işletmeler adına bundan dolayı önemlidir.

Karbon ayak izi hesaplaması, çevre yönetim sertifikası alınması ve kimyasal yönetimi gibi süreçlerde profesyonel bir destek almak istiyorsanız, Artemis Arıtım’a destek formu üzerinden ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz.