Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2324.55
BIST 100
9142.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP heyetine rehberlik eden kişi Reyhanlı'daki saldırıların planlayıcısıdır

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırılarla ilişkisi olan isimlerin bağlantılarını açıkladı.
CHP heyetine rehberlik eden kişi Reyhanlı'daki saldırıların planlayıcısıdır
28 May 2013 14:44:00
Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırılarla ilişkisi olan isimlerin bağlantılarını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, güvenlik ve istihbarat birimlerinin tespitlerini açıkladı.

"İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi, hem Reyhanlı saldırısını hem de kamplara yönelik bombalama, öldürme ve kaçırma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisidir" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Hatay'da gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı karanlık şahısların ajanlık derecesindeki, vatana ihanet derecesindeki faaliyetleri tespit edilmiştir. Bunlar tutuklanarak yargıya teslim edilmiştir. Maalesef bu şahısların CHP içindeki bazı milletvekilleriyle irtibatları da tüm delilleriyle, belgeleriyle tasdiklendi. Örneğin CHP'ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi, ajanlık yaptığına dair çok bariz delillerle şu anda tutuklanmış durumda."

Reyhanlı ziyareti

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Reyhanlı ziyaretindeki kalabalığa ilişkin söylediği "bindirilmiş kıtalar'' ifadesini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "O sizin meşrebinizdir, mizacınızdır. Bizim bu tür toplantı anlayışlarımızda bindirilmiş kıta anlayışımız yoktur. Bindirilmiş kıtalarla kendimizi aldatmayız. Reyhanlı, AK Parti'nin yüzde 72 oy aldığı bir ilçedir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu istifa etmeli

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın ahlaksızca, edepsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karanlık olaylarla ilgili irtibatı örtmeye, karartmaya yetmez. CHP bu meseleyle, bu irtibatlarla ilgili derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır. Hatta CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir. Çünkü CHP'ye gönül verenler de bu Genel Başkan'dan kurtulmalıdır" dedi.

Alkol düzenlemesi yaşam tarzlarına müdahale değildir

Yeni alkol düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Bunu inancı gereği yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor" şeklindeki eleştirileri hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor."

Yeni alkol düzenlemesini tarihi bir adım olarak nitelendiren Erdoğan, ''Biz bu düzenlemeyi milli, manevi değerleriyle huzur ve güvenlik içinde insanımızı geleceğe baksın diye yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin" diye konuştu.

Erdoğan söz konusu düzenlemenin Meclis'ten geçmesine destek veren MHP'ye teşekkür ederek, "Bu düzenleme bir yasak değildir. Bu düzenleme yaşam tarzlarına müdahale değildir" vurgusunu yaptı.

Biz hiçbir şeyi yasaklamadık

Günlerdir yurt dışında ve içinde "alkol yasaklandı" diye propaganda yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu söyleyenler, bunu yazıp çizenler, bunu yurt dışında ve yurt içinde yayanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. 10,5 yıldır kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan