Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP’li İBB sesimizi birileri ölünce mi duyacak?

CHP’li İBB yönetiminin işten çıkardığı emekçiler 102 gündür yağmur, soğuk demeden İBB önündeki eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, “Sesimizi duymaları için illa birileri mi ölmeli? Çok vahim durumdayız, ev sahibi kapının önüne koyuyor, eşler boşanıyor, çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz” diyorlar.
CHP’li İBB sesimizi birileri ölünce mi duyacak?
06 Aralık 2019 00:02:00
CHP’li İBB yönetiminin işten çıkardığı emekçiler 102 gündür yağmur, soğuk demeden İBB önündeki eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, “Sesimizi duymaları için illa birileri mi ölmeli? Çok vahim durumdayız, ev sahibi kapının önüne koyuyor, eşler boşanıyor, çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz” diyorlar.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir mesajla işten çıkardığı yaklaşık 7000 İBB çalışanına kulak tıkamaya devam diyor. Belediye binası önünde eylem yapan işçiler 102 günü geride bıraktı. Yağmur, soğuk demeden İBB binası önünde hakkını aramaya devam eden emekçiler yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. Sağanak yağmur altında seslerini duyurmak için bekleyen mağdur işçilerle uğradıkları haksızlığı, içinde bulundukları durumu ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerini konuştuk.

İlla birileri mi ölmeli!?

İSFALT’taki işinden bir SMS’le atıldığını belirten Ahmet Belge, “Yağmurda, soğukta akşamın geç saatlerinde bile eylemimiz devam ediyor. Bizler ekmeğimizin davasındayız. Tüm mücadelemiz işimize geri dönmek için. Artık bu zulme bir son verilsin. Aramızda maddi durumu çok kötü olan mağdur insanlar var. Biraz olsun sağduyulu olsunlar. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Ben 44 yaşındayım. İşsiz kaldım. İşsizlik maaşı da alamıyorum. Kiramı ödeyemiyorum. Mağduriyetimiz had safhada” dedi.

Kızlarımın yüzüne bakamıyorum

Eylem başladığından beri 102 gündür İBB önünde olduğunu ifade eden Ahmet Çetinkaya, “Ben de İSFALT’tan atıldım. Seçimlerden önce bize dokunulmayacağını söylediler. Biz alt kademeyiz yani çalışanız. Akşama kadar direksiyon sallıyordum, şofördüm. Amirlerim, memurlarım vardı. Her sabah işe girerken akşam da işten çıkarken kartımızı basıp imza atıyorduk. Benim iki kızım var. Yüzlerine bakamıyorum çünkü eve ekmek götüremiyorum. Her gece burada belediyenin önünde yatıp kalkıyorum” diye konuştu.

CHP’ye oy verenlerin çoğu pişman

İşine son verilmeden önce İSFALT’ta boyacı ustası olarak çalıştığını söyleyen Muhammed Furkan Doğan, “Biz burada çok zor durumda olduğumuz halde işimize geri dönebilmek için bekliyoruz. Sadece Vezneciler’de 7-8 günde 100 bin imza topladık. CHP’ye oy verenler çok pişman olduğunu ifade ediyorlar. ‘Size böyle bir haksızlık yapılacağını bilmiyorduk, CHP’ye oy verdiğimiz için çok pişmanız’ diyenler var. Ben amirlerime en ufak bir hakarette bulunmadım, uyarı cezası almadım. Saygılı bir şekilde çalışma saatlerine riayet ederek çalışan bir işçiydim. Buna rağmen neden işten çıkarıldık anlamak mümkün değil. Burada çok kötü durumda olan, evinin kirasını, faturalarını ödeyemeyen, çocuğuna üç kuruş para veremeyen insanlar var” ifadelerini kullandı.

Durumumuz çok vahim

Zaruri masraflarını bile karşılayamadığını kaydeden mağdur işçi Mustafa Bilgen, “İşten çıkarılmadan önce İSFALT’ta iş makinası operatörüydüm. Durumumuz çok vahim. İşimize tekrar dönmeyi istiyoruz. Burada çok kötü durumda arkadaşlarımız var. Eşi göğüs kanseri olup ameliyata giren, ev sahibi tarafından eşyaları ile beraber kapıya konan, eşi tarafından terk edilen ve boşanmak zorunda kalanlar mevcut. İşimiz, paramız olmadığı halde burada kendi aramızda para toplayıp birbirimize yardım etmeye çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu sözünü tutmadı. Biz Türkiye vatandaşı değil miyiz? Ekrem İmamoğlu’nun bahsettiği 16 milyonun içinde değil miyiz? Bir an önce bu duruma çözüm bulsunlar. Sıkıntımız büyük. 100 gündür gece gündüz, ailemizden, çoluk çocuğumuzdan uzak, burada İBB önünde bekliyoruz” şeklinde konuştu.