Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çirkin saldırıya Suriyeli muhaliflerden tepki

Suriye'nin Azez bölgelerinde provokatör bir grubun Türk bayrağına yönelik çirkin saldırısı; Suriyeli siyasi muhaliflerin çatı kuruluşları ve birçok yerel askeri yetkili tarafından lanetlendi.
Çirkin saldırıya Suriyeli muhaliflerden tepki
12 Ağustos 2022 16:40:47
Suriye'nin Azez bölgelerinde provokatör bir grubun Türk bayrağına yönelik çirkin saldırısı; Suriyeli siyasi muhaliflerin çatı kuruluşları ve birçok yerel askeri yetkili tarafından lanetlendi.

Türkiye’nin Suriye’deki terör gruplarına yönelik harekat hazırlığı terör yandaşlarını rahatsız etti. Irak Zaho’da 9 sivili katleden provokatörler bu kez de Suriye Azez’de ortaya çıktı.

Olayla ilgili Özgür Suriye Ordusu-ÖSO (Şimdiki adıyla Suriye Milli Ordusu)’nun yaptığı resmi açıklamanın yanı sıra Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı, SMDK gibi Suriyeli siyasi muhaliflerin çatı kuruluşları ve birçok yerel askeri yetkili tarafından lanetlendi.

İLK AÇIKLAMA ÖSO’DAN

Suriye’de yapılmak istenen provokasyonlara karşı bölgeden ilk açıklama Suriye Milli Ordusu tarafından yapıldı. "Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Suriye devriminin bayrağı gibi, gururun simgesi, zaferin unvanı, büyük bir halkın amblemidir ve yeri kahramanların başlarının ve şehitlerin bedenlerinin üzerindedir. Haddi aşanlardan hesap sorulacak" Suriye Geçici Savunma Bakanlığı; “Türk bayrağına saygı gösterilmesini isterken “Türk bayrağı, toprağımız üzerinde kanı dökülen Türk halkı ve ordusu için bir kutsal bir semboldür. Bu nedenle devrimin değerlerini temsil etmeyen bazı önyargılı ve cahil insanların saldırdığı bu kutsal sembole ve mahremiyete saygı göstermeliyiz. Bazı kesimler, Suriye ve Türk halkları arasındaki kardeşlik ve kan bağını düşmanların çıkarları uğruna istikrarsızlaştırmayı hedeflemektedir.” şeklinde açıklamada bulundu.

SURİYE’DEN TÜRKİYE’YE DESTEK MESAJLARI

Diğer yandan Suriyeli siyasi muhaliflerin çatı örgütü SMDK’ ve diğer yerel komutanlardan da provokasyona karşı kınama mesajları geldi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada yapılan eylemleri kabul etmediklerini ifade etti. “Protestolar esnasında meydana gelen bazı ihlalleri ve teröre karşı mücadelede kanları kanlarımıza karışmış, yaklaşık 4 milyon Suriyeli koruyan kardeş bir ülkenin bayrağının yakılmasını kesinlikle tasvip etmediğimizi ve bu tasarrufları reddettiğimizi ifade etmek istiyoruz” denildi.