Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2290.47
BIST 100
8976.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çocuk ailesinden gerçek dışı hadiselerle alınamaz

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türk ailelerden rızaları dışında alınan çocuklarla ilgili, "Biz aileden çocukların subjektif, gerçekçi olmayan nedenlerle alınmasına karşıyız" dedi
Çocuk ailesinden gerçek dışı hadiselerle alınamaz
02 Haziran 2013 00:00:00
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türk ailelerden rızaları dışında alınan çocuklarla ilgili, "Biz aileden çocukların subjektif, gerçekçi olmayan nedenlerle alınmasına karşıyız" dedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Lyon'da çocukları istekleri dışında kendilerinden alınarak koruyucu aileye verilen iki aileyle görüştü.

İlk olarak Zehra ve Mahmut Ulubaş çiftiyle bir araya gelen Bozdağ, 7 aylıkken kendilerinden alınan ve şu anda 19 aylık olan oğulları Salih Ulubaş'la ilgili süreç hakkında aileden bilgi aldı.

Görüşme sonrasında basın mensuplarına konuşan Bozdağ, küçük Salih Ulubaş'ın aile tarafından doktora götürüldüğü zaman şiddet uygulandığı düşüncesiyle aileden alındığını; fakat şiddet uygulama hadisesinin bulunmadığını belirtti.

Edindikleri bilgiye göre çocuğun düştüğünü; fakat doktorlar ve mahkemenin şiddet uygulandığı yaklaşımı içerisine girdiğini söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bunun sübjektif bir yaklaşım olduğunu anlatımlardan da anlıyoruz. Çok açık. Tabii bunun mahkeme tarafından değerlendirilmesi lazım. Yani bilirkişi raporuyla, gerçekten şiddet mi uygulanmış, yoksa düşme sonucunda mı kırıklar meydana gelmiş, onun tespitinde fayda var.

Mahkeme şu aşamaya kadar karar vermiş, temyiz noktasına gelmiş ama mahkemenin bu noktada doktorların beyanının dışında ayrı bilirkişiye göndermemiş olması fevkalade bir eksiklik. Temyiz aşamasında bir bilirkişi raporu istenmiş olmasını önemsiyorum. İnşallah bu rapor olumlu şekilde gelir."

Türkiye olarak bu tür hadiseleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Bozdağ, bu konuyla da başkonsolos ve yetkililerin ilgilendiğini belirtti. Bozdağ, "Biz de ayrıca mahkemeden önce bir girişimde daha bulunarak, evladınızın size verilmesi konusunda bir çaba gösteririz" dedi.

AİLE MÜŞAVİRLİKLERİ GELİYOR

Aile sorunları konusunda Fransa'da ne tür çalışmalar yapılabileceğine ilişkin bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin yurtdışındaki vatandaşlarının çeşitli sorunları ile ilgilenmek için aile müşavirlikleri kurma kararı aldıklarını belirterek, bu konuda önümüzdeki günlerde TBMM'den yasa çıkacağını ifade etti. Bozdağ, "Biz ailelerden çocukların sübjektif nedenlerle alınmasına karşıyız. Alındığı zaman da çocuğun öncelikle ailenin onayladığı bir bakıcı aileye verilmesini, ailenin bu işte esas olmasını istiyoruz" diye konuştu. "Çocuklar yetiştirilirken de ailenin sahip olduğu kültürel değerler dikkate alınarak yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz" diyen Bozdağ şunları kaydetti: "Eğer çocuk aileden alınmışsa, o ailenin sahip olduğu kültürel değerlerin gözetilerek bakıcı ailelere verilmesinin, orada yetiştirilirken veya devlet gözetiminde başka bir yerde yetiştirilirken de bu kültürel değerlerin korunmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan