Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2436.31
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çocuk kitabında pedofili skandalı!

Günışığı Kitaplığı'nın tercüme edip yayınladığı 'Çıtır Çıtır Felsefe' adlı set kitapta skandal ifadeler yer aldı.
Çocuk kitabında pedofili skandalı!
11 Kasım 2021 08:15:27
Günışığı Kitaplığı'nın tercüme edip yayınladığı 'Çıtır Çıtır Felsefe' adlı set kitapta skandal ifadeler yer aldı.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Küresel sapkın çetenin kurduğu tuzaklar bitmek bilmiyor. Özellikle çocuk kitaplarını hedef alan sapkınlar, toplumu ifsad edici LGBT’nin yanı sıra pedofili içeren hikâyelerle de eğitici kitaplar adı altında çocukların zihinlerine bulandırmaya çalışıyor. Daha önce de yüzlerce yerli ve yabancı çeviri yayında rastlanan çocuk istismarı temalı kitaplara baskı aşamasında herhangi bir yaptırım uygulanmaması da büyük tepkiye neden oluyor.

Bu kaçıncı skandal!

Büyük yayınevlerinin çevirdiği yabancı çocuk kitaplarında yaşanan skandallara bir yenisi eklendi. Günışığı Kitaplığı’nın ilkokul çocukları için tercüme edip yayınladığı Fransız Brigitte Labbé’a ait ‘Çıtır Çıtır Felsefe’ adlı 31 setlik kitapta pedofili ifadeler içeren bir hikâye yer alıyor. Hügo adlı çocuk, bindiği arabanın arka koltuğunda çıplak bir erkek tarafından cinsel organı tutturulmak suretiyle istismara uğruyor. Türkiye’de birçok kere baskı yapan, istismar ve pedofili sapıklara karşı uyarı mahiyetinde yazılan hikayede skandal anlatımlar bulunan ‘Çıtır Çıtır Felsefe, Küçükler ve Büyükler’ adlı skandal kitap öğretmenler tarafından öğrencilerine tavsiye ediliyor, adına okuma günleri düzenleniyor. Serinin ‘Özgür Olan ve Olmayan’ kitabında da uyuşturucuyu tepki çeken şu sözlerle anlatıyor: ‘Liseli Tara uyuşturucunun tehlikelerinin farkındaydı ama yine de almak istiyordu. Kendisi özgür bir seçim yaptı, denedi.”

felsefe_f117d44aedfbf6419b7f881155b2090f.jpg

Satış sitelerinde de tepki var

‘Çıtır Çıtır Felsefe’nin satıldığı online satış sitelerinde okuyucu yorumları da kitabın içeriğini ortaya koyuyor. Kitabı temin eden ve hikâyelerinin çocuklar için uygun olmadığını belirten bir kullanıcı, çocuğuna asla okutmayacağı bir kitap olduğunu ifade ederken bir başka yorumda ise batı kültürüne özgü olan kitap setinin Türk toplumunun değerlerine oldukça ters olduğunu belirtiyor.

tepki_66058a5e121b3a038bc06745e8661578.JPG

Ya LGBT ya pedofili propagandası

İçinde çocuk istismarı içeren ‘Çıtır Çıtır Felsefe’ adlı sözde çocuk kitabını CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun da kızının okuduğu kitaplar arasında video olarak paylaştığı ortaya çıktı. Pedagoglar ebeveynlerin çocuklarına okuttuğu kitaplarda çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor. Zira çocuk kitaplarında yazılan skandal cümleler sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Zümrüt Apartmanı isimli kitapta, pedofiliyi överken Epsilon Çocuk Kulübü tarafından yayınlanan yazar Dee Shulman’ın "Polly Price'nin Çok Gizli Günlüğü" kitap serisinde de küçük bir kız çocuğunun annesinin sevgilisiyle yaşadığı cinsellik çocuklara sunulduğu ortaya çıkmıştı. İki liseli erkek çocuğunun eşcinsel hikayesini anlatan ve Yabancı Yayınları’ndan çıkan Kalp Çarpıntısı serisi de vatandaşın büyük tepkisini çekmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Yorumlar (1)

Ahmet
Sigara, içki, fuhuş ve uyuşturucuya özendirme konularında da Netflix'in eline kimse su dökemez. Aman dikkat!
2 yıl 5 ay önce Yanıtla