Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2434.80
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çocuklarımız tehlike altında

'Ekşi Sözlük' isimli sitede, gençleri intihara teşvik eden ve çarpık ilişkileri özendiren içerik büyük tepki topladı. Konuya ilişkin konuşan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin beyinlerini zehirliyorlar. Bu küresel operasyona acil müdahale edilmeli ve sorumlular hesap vermeli" dedi.
Çocuklarımız tehlike altında
02 Ekim 2020 11:00:00
'Ekşi Sözlük' isimli sitede, gençleri intihara teşvik eden ve çarpık ilişkileri özendiren içerik büyük tepki topladı. Konuya ilişkin konuşan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin beyinlerini zehirliyorlar. Bu küresel operasyona acil müdahale edilmeli ve sorumlular hesap vermeli" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

Ahlakdışı ve kışkırtıcı başlıklar açmasıyla dikkat çeken ve her fırsatta Türk milletinin milli-manevi değerlerini hedef alan Ekşi Sözlük adlı site yeni bir skandalla gündeme geldi. Google’ın arama motoruna “tek başına yapılabilecek aktiviteler” yazıldığında Ekşi Sözlük adlı siteden derlenmiş olan maddeler kullanıcıların karşısına çıktı. Bu maddelerin 1. sırasında “intihar” başlığı dikkat çekerken, diğer maddelerde ise cinsel içerikli akıl almaz ifadeler yer aldı. Tıklanma uğruna gençleri intihara teşvik eden, çarpık ilişkileri özendirerek beyinlerini zehirleyen ve toplum ahlakını adeta hedef alan Ekşi Sözlük, yayınladığı bu içerik nedeniyle sosyal medyada büyük tepki topladı. İnternetin, çocuklar ve gençler için tehlikeli bir yer olabileceğine dikkat çeken uzmanlar ise yetkili mercilerin acil harekete geçmesi gerektiğine vurguladı.


Gençlerin beynini zehirliyorlar!

Konuya ilişkin Milat’a konuşan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, internetin denetimsiz bir ortam olduğunu dile getirdi. Ercan, “Çocuklar ve gençler için bu denetimsiz ortamda kültürel kodlarımıza ve ahlaki normlarımıza uygun içerikleri bulmak gittikçe zorlaşıyor. Bu sosyal ağlar ve arama motorları ısrarla Türkiye’de temsilcilik bulundurmayı ve ülkemizin kanunlarına uymayı reddediyor. Söz konusu içeriğe baktığımız zaman Google’a bir genç veya bir çocuk ‘tek başına yapılabilecek aktiviteler’ yazdığında karşısına Ekşi Sözlük’ten derlenmiş ‘tek başına yapılabilecek en mükemmel aktiviteler’ çıkıyor. Evlerimizde daha çok vakit geçirdiğimiz bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla pandemiden sonra insanlar evlerinde tek başına yapılabilecek aktiviteleri internet üzerinden daha çok aramaya başladı. Fakat Google’da bu aramayı yaptığımızda ise birinci sırada ‘intihar’ çıkıyor. Bu içeriğe komik bir şekilde ‘en mükemmel aktiviteler’ yazmışlar ve birinci sıraya da intiharı koymuşlar. İkinci sıraya ‘siber seks’ üçüncü sıraya ise ‘kız arkadaşının iç çamaşırlarını giymek’ maddelerini sıralamışlar. Bu artık işi başka bir boyuta getirdiklerinin anlamına geliyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın beynini böyle zehirliyorlar.” diye konuştu.


“Acil müdahale edilmeli”

İnternet ortamının çok acil bir şekilde denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Ercan, “Biz bu sitedeki söz konusu olayı bulduk ama belki bunun gibi yüzlerce madde var. Çocukların, gençlerin karşısına kim bilir daha neler çıkıyor ve maalesef artık arama motorları tek öğrenme yöntemi haline geldi. İnsanlar kitaplardan ziyade her şeyi arama motorlarına yazıyor ve teknik olarak genellikle de aradıkları şeyi yüzde 80 birinci sayfada buluyor. İkinci sayfaya ise yüzde 20’si geçiyor. İnsanlar birinci sayfada hangi bilgi ya da içerik veriliyorsa onu alıyor. Maalesef bu içerikte intihar sempatik gösteriliyor. Son dönemde Türkiye’de ve dünyada intihar oranları çok fazla yükseldi. Her ay dünyada yüz binden fazla intihar var. Türkiye’de ise son dönemde 15 ve 18 yaşlarında iki gencimiz intihar etti. Youtube’da da intihara yönelik videolar ön plana çıkmaya başladı. İntihar bu mecralarda teşvik ediliyor. Cinsiyet dönüşümünü çok konuştuğumuz bir dönemde bir erkeğin kız arkadaşının iç çamaşırlarını giymesi isteniyor. Ben bunun bir küresel operasyon olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili Türkiye’deki kanun koyucuların ve yetkili mercilerin acil harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Sorumlular bunun hesabını vermeli!” ifadelerini kullandı.