Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2434.77
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Köpekleri şehirden toplayan belediyeye ceza

Türkiye'nin dört bir yanından köpek saldırısı haberleri gelirken, Çorum'da şaşırtan bir karar alındı. Başıboş köpekleri şehir merkezinden toplayan Sungurlu Belediyesi'ne ceza kesildi.
Köpekleri şehirden toplayan belediyeye ceza
23 Nisan 2022 16:10:11
Türkiye'nin dört bir yanından köpek saldırısı haberleri gelirken, Çorum'da şaşırtan bir karar alındı. Başıboş köpekleri şehir merkezinden toplayan Sungurlu Belediyesi'ne ceza kesildi.

Çorum'da, sahipsiz köpeklerin kent merkezindeki çöp toplama alanına bırakılmasıyla ilgili Sungurlu Belediyesine 40 bin 860 lira idari para cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan raporun valilik tarafından değerlendirildiğini, incelemenin ardından ilgili yasa gereği Sungurlu Belediyesine 40 bin 860 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Çorum'da geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde resmi plakalı bir kamyondan merkeze yakın bir noktada başıboş köpeklerin doğaya bırakıldığına ilişkin görüntünün belediyeye ulaşması üzerine Valilik talimatıyla DKMP Şube Müdürlüğünce inceleme başlatılmıştı.

DKMP Şube Müdürlüğü ekipleri, köpeklerin Sungurlu Belediyesine ait araçla bölgeye bırakıldığını tespit etmiş, konuyla ilgili hazırlanan rapor Valiliğe sunulmuştu.

Vatandaş mağdur, çözüm bekliyor

Öte yandan vatandaşlar artan başıboş köpek saldırılarından şikayet ediyor ve çözüm istiyor. Bursa'da 8 köpeğin saldırısına uğrayan çocuğun annesinin bu konudaki mağduriyeti gözler önüne serdi. Köpek grubunun saldırısı sebebiyle 2 hafta hastanede tedavi gören 10 yaşındaki Ömer Efe'nin annesi Fatma Elikesik, bu süreçte karşılarına 5199 sayılı yasanın çıktığını söyleyerek ''Çocuğumun hakkını nerede arayacağım? Isırıldığıyla mı, parçalandığıyla mı, öldüğüyle mi kalacak çocuklarımız?" dedi. Ömer Efe ise yaşadıklarını anlatırken ''Lütfen çocuk haklarını biraz düşünün'' diyerek önemli bir noktaya dikkat çekti.

'Köpeklere önlem alınsın'

Denizli'de oyun oynarken köpek saldırısına uğrayan Mert Tunçkın'ın ailesi de yetkililere aynı çağrıyı yaptı. Başıboş köpek meselesinin çözülmesini isteyen Elveda Tunçkın, "Allah’tan küçük yaralarla kurtulduk. Daha kötüsü olabilirdi. Köpek olayları arttı bir önlem alınsa iyi olacak." ifadelerini kullandı.

SALDIRGAN KÖPEĞİ BİLE TOPLAMIYORLAR haberi için tıklayın