Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2501.97
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhuriyete Genel Yayın Yönetmeni oldu

Cumhuriyet gazetesinde Utku Çakırözer'in yerine Can Dündar getirildi.
Cumhuriyete Genel Yayın Yönetmeni oldu
09 Şubat 2015 15:00:00
Cumhuriyet gazetesinde Utku Çakırözer'in yerine Can Dündar getirildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Utku Çakırözer'den boşalan Yayın Yönetmenliği görevine Can Dündar getirildi.

CUMHURİYET'İN YENİ GYY'Nİ CAN DÜNDAR

Yayın yönetmenliği için Aydın Engin ve Murat Sabuncu gibi deneyimli gazetecilerin de ismi geçiyordu. Dündar, son dönemde Cumhuriyet'e yazı dizileri hazırlıyor ve gazetede köşe yazıları kaleme alıyordu. Cumhuriyet Gazetesi'nde Utku Çakırözer'den boşalan Yayın Yönetmenliği görevine Can Dündar getirildi.

CHARLIE HEBDO OLAYINDAN SONRA ÇAKIRÖZER'LE YOLLAR AYRILMIŞTI

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanması sonrası gazetede daha da göz önüne çıkan görüş ayrılıkları sonrası Utku Çakırözer'le yollar ayrılmıştı. Çakırözer'in ardından Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazıişleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç da istifalarını sunmuştu. Murat Sabuncu ve Aydın Engin'in de isimleri yayın yönetmenliği için geçerken gazete yönetiminin kararı Can Dündar oldu.

GAZETEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinden yapılan açıklama şöyle;

"Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulunun oybirliğiyle aldığı karar uyarınca Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine gazetemiz yazarı Can Dündar atanmıştır. Vakıf yönetim kurulu önerisi doğrultusunda Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulunca alınan karar uyarınca da Genel Yayın Yönetmeninin yardımcılığına Tahir Özyurtseven atanmıştır. Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz"