Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2426.00
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Değişen Dinamiklerde TOTEM VE AHL\u00c2K...

Değişen Dinamiklerde TOTEM VE AHL\u00c2K...
23 May 2014 11:32:00

YAZARLARIMIZDAN Doç. Dr. Mustafa Tekin, yeni bir kitaba daha imza attı. "Değişen Dinamiklerde Totem ve Ahlak" ismini taşıyan kitap, "değişim", "ahlak" ve "totem" anahtar kavramları üzerinden Türkiye analizleri yapmaya çalışıyor. Özellikle değişimin merkeze alınarak Post/Modern dünya ile hesaplaşmaya girilmeden meşrulaştırıldığı bir zaman diliminde, son bir yıllık süreç içerisinde Türkiye'de gelişen olaylar farklı boyutlarıyla yorumlanmaya çalışılıyor. Gezi Parkı olaylarından, çözüm sürecine; kadın meselesinden ilahiyat ve felsefe tartışmalarına kadar gündem, gündelik tartışmaların köpüğünden uzaklaşılarak derin arkaplanlara ulaşma çabasını gösteriyor.

Günümüz dünyasında da "hakikat" artık kitlelerin duy(a)madığı, hatta duymak istemediği bir unsur olarak sloganların arkasında kayboluyor. Çünkü insanlar hakikati değil, öyle olduğunu bilseler de büyülü ve süslü yalanları daha çok tercihe şayan bulabiliyorlar. "Hakikat"in yukarıya davet edici dili ve içeriği ile gündelik yaşamın sıradanlaştırıcı önerileri arasında kaldığınızda, kendi içerinizde ciddi bir gerilim yaşarsınız. Çünkü bunlar, birbirlerini kesin nakzeden ve mutlaka birini tercih etmeniz gereken iki ayrı kutuptur. Fakat hakikat yalnızlaştırır; giderek konuşmak ve yazmak tahammül etmek anlamına geliverir. Elde ettiğiniz bilgiler, kitaplarda durduğu gibi durmaz; sizden bir tercih, hayata farklı bir bakış, her şeyi aslına irca ve en önemlisi yaşam(an)ın anlamı üzerinde sürekli düşünmeyi ister. Sıradanlıktan ve sıradan ilişkilerden sizi gittikçe uzaklaştırır.

Kitap, yaşananlar karşısında konformizmi ve sıradanlığı değil; huzursuzluğu yaşam tarzı edinenler ve hakikate saygı duyanlar için yazılmış.