Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2440.05
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Densizliğin ta kendisi'

'Densizliğin ta kendisi'
05 Nisan 2013 00:00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Akil İnsanlar Komisyonu'nu Damat Ferit zamanının Heyet-i Nasiha'sına benzetmek densizliğin ta kendisidir" diye konuştu. Çelik CHP ve MHP'nin komisyona üye vermeyeceklerini açıklaması üzerine de 'Süreç komisyonuna üye veren partilerle işi götürürüz. Böyle bir dayatmaya gelmeyiz' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında Akil İnsanlar Komisyonu'yla ilgili soruları yanıtladı. Çelik, "Şimdi size liste hazırlayın desem buradaki insan sayısı kadar liste çıkar ortaya. Bu bir örneklemdir. Tabii ki Türkiye'de akil insanlar 63 kişiden ibaret değildir.

CHP ve MHP'nin araştırma komisyonuna üye vermeyeceğini açıklamasını değerlendiren Çelik, 'Süreç komisyonuna üye veren partilerle işi götürürüz. Böyle bir dayatmaya gelmeyiz.' dedi.

Öte yandan efendim bu "Damat Ferit zamanının Heyet-İ Nasiha'nın bir benzeriymiş" bunu da iddia etmek densizliğin ta kendisidir. Osmanlı'daki bütün tamlamalar müennestir. Siz daha neyii nasıl yazacağınızı bilmezken, bol keseden ahkam keserek memlekete vereceğiniz aklı kendinize saklayın. Bu insanlara hakaret etmek, densizlik budur. Bu şapla şekeri karıştırmaya benzer. Şapla şeker birbirine benzer ama aynı şeyler değildir. Hamaset memleket zararınadır. Herkesi bu meselede sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Biz realist iyimseriz."