Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2507.16
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

DEPREM BÖLGELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bugün sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından deprem bölgelerinde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinde okulların 1 hafta tatil edildiğini duyurdu.
DEPREM BÖLGELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
06 Şubat 2023 11:57:45
Bugün sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından deprem bölgelerinde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinde okulların 1 hafta tatil edildiğini duyurdu.

Bugün sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından deprem bölgelerinde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinde okulların 1 hafta tatil edildiğini duyururken bir açıklama da YÖK'ten geldi.

Yaşanan depremden sonra öğrencilerden birçoğu okulların tatil olup olmayacağını araştırıyor. Arama motorlarına yönelen ebeveynler çocuklarını okula gönderip göndermeyeceğini öğrenmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin açıklamalar yaparken okullara da 1 hafta ara verildiğini duyurdu. Bazı illerde ise tatil 2 hafta olarak açıklandı. Yapılan açıklamalar sonrasında hangi illerde okulların kaç gün tatil edildiği merak ediliyor. Okulların tatil edilmesi ile ilgili açıklamalar sürerken bir son dakika haberi de YÖK'ten geldi. YÖK ikinci bir karara kadar okullara ara verildiğini duyurdu.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Okulların tatil edilmesiyle ilgili yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar hangi illerde okullar tatil edildi sorusuna yanıt aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yaptığı okullar tatil açıklamasından sonra bir diğer açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Özer bazı illerde okullara iki hafta ara verildiğini duyurdu. Sabah saatlerinde yaşanan deprem Adana, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay'ı etkiledi. Depremden etkilenen on ilde eğitime ara verildi. Fuat Oktay, yaptığı açıklamada okullara bir hafta ara verileceğini sonrasında ise durumun yeniden değerlendirileceğini belirtti. Oktay konuşmasında; "Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bakanımızla değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

deprem_7a9d207dfc4cd4adcaca1bca3445ac1f.jpg

DEPREM BÖLGELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

10 farklı ilde yaşanan sarsıntı sonrasında deprem bölgelerinde eğitime ara verildi. Dört il için eğitime iki hafta ara verildiğini açıklayana Milli Eğitim Bakanı konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada; "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz." ifadelerine yer verdi.