Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2300.39
BIST 100
9048.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Destan yine zirveye kuruldu

Ekranların yeni fenomeni 'Destan', merakla beklenen on dördüncü bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu ve gördüğü büyük ilgi ile sosyal medya ve reytinglerde zirvede yer aldı.
Destan yine zirveye kuruldu
09 Mart 2022 19:01:19
Ekranların yeni fenomeni 'Destan', merakla beklenen on dördüncü bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu ve gördüğü büyük ilgi ile sosyal medya ve reytinglerde zirvede yer aldı.

#DestansıSevdamız etiketiyle sosyal medyada ses getiren ‘Destan’, Türkiye ve dünya gündeminde yer alırken, reytinglerde de tüm rakiplerini geride bıraktı. Destan’, on dördüncü bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 7.26 reyting,16.61 izlenme payı, 20+ABC1 kategorisinde 6.25 reyting, 13.60 izlenme payı elde ederek salı gününün en çok izlenen yapımı ve dizisi oldu.

DESTAN3_b3f5b3ec1d554dd4b3bff84805614c1c.jpeg

Destan’ın on dördüncü bölümünde, Batuga ve Akkız’ın küçük göçer obasını basan Alpagu Han Sırma’yı vurduktan sonra alplarına saldırı emri verdi ancak Batuga ve Akkız böyle bir saldırıya hazırlıklıydılar. Bozkırda yıllarca tuzak kurup Gök kervanlarını yağmalayan Akkız, şimdi de kendilerini Gök Hanlığına karşı savunmak için bir tuzak kurmuştur. Tuzağa düşen Alpagu Han, Batuga’nın kılıcını Kaya’nın boynuna dayaması ile durur. Batuga’nın “At kılıcını! Oğlunun canına karşılık pazarlık talep ederim!” sözleriyle Alpagu Han Batuga ile pazarlığı kabul etmek zorunda kalır. Akkız ve Batuga’nın şartlarını kabul etmek zorunda kalan Alpagu Han, oğlu Batuga’nın içinde intikam ateşiyle yanan asi bir çapulcu mu yoksa avucunda kan pıhtısıyla doğan bir han mı olduğunu anlamak için “Kıymetli oğlum pazarlık şartlarını yerine getirmek için gitsin. Elinde bir Han bir Ayguci rehin kalsın! diyerek oğlu Kaya yerine kendisini rehin bırakır.

DESTAN2_7728056d60a5bcce4b9be50cfeb06e96.jpeg

Sırma ve Yaman’ı teslim edip Akkız ve Batuga’nın elinden Mei Jin’i kurtaran Taizu’yu Gök Saray’da Zhao karşılar. Zhao “Ulu Ece Temur Teginle Sarı Türgiş obasına gitti Prensesim. Çiçek salgını yayılmaya başlamış” sözleri Mei Jin’i sevindirir. Türklerin zayıf düşeceği haberi Mei Jin’i sevindirirken Taizu “Onlara ya Çin’in iti olursunuz ya ölürsünüz demiştik. Madem ölmeyi seçerler, Çin sözünü tutar! diyerek Türk obalarına çiçek salgınını kendisinin getirdiğini itiraf eder.

Pazarlık sonucu Alpagu Han’ın elinden kurtardıkları bir araba dolusu Dağlı köle kız, Tutkun ve çiçek mikrobu bulaşmış Esen’le Akkız ve Batuga Dağ Obasına gelirler. Akkız gözleri dolu dolu obasına yurduna bakarken halk Batuga Teginin önünde diz vurup, bağır basıp onu çok sevilen bir Han gibi karşılanmıştır. Batuga’yı Dağ Obasında amcası Balamir beklerken Batuga, amcası Balamir’le de yüzleşir. Amcası Balamir’in birlikte hareket etme teklifini Batuga “ben yurdumu bölmek isteyenle bir yola girmem!” diyerek reddeder. Balamir’in “O halde gayrı düşman olmamız yakındır yeğenim. Çünkü ordum Batı Gök Kağanlığını kuşatmıştır. Ben Batı Gök Kağanlığını alacam!’’ sözleri karşısında Batuga’nın emri ile Saltuk kılıcını çekip Balamir’in boynuna dayar. Balamir, topladığı orduya gün batmadan dönmemesi halinde Dağ Hanlığına saldırması emri verdiğini söyler. Akkız’ın “Hiçbir yere gidemezsin. Çiçek hepimize bulaştı. Dağ’a bulaştırdık” sözleriyle Balamir şoka uğrar.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek…

DESTAN

Yapım

Bozdağ Film Yapım

Yapımcı

Mehmet Bozdağ

Proje Tasarım

Mehmet Bozdağ

Yönetmen

Metin Günay

Senaryo

Ayşe Ferda Eryılmaz - Nehir Erdem

Oyuncular

Ebru Şahin (Akkız), Edip Tepeli (Batuga), Selim Bayraktar (Alpagu Han), Kanbolat Görkem Arslan (Saltuk), Teoman Kumbaracıbaşı (Balamir), Deniz Barut (Ulu Ece), Elif Doğan (Tutkun), İpek Karapınar (Çolpan), Burak Tozkoparan (Temur), Buse Meral (Sırma), Burak Berkay Akgül (Kaya), Osman Albayrak (Vargı), Şahin Ergüney (Kün Ata), Ahmet Olgun Sünear (Yaman), Alper Düzen (Danış Ata), Ecem Sena Bayır (Günseli), Meltem Pamirtan (Yibek), Esra Kılıç (Mei Jin), Evren Erler (Çalayır), Hilal Uysun (Tılsım), Bilgi Aydoğmuş (Kırçiçek), Faruk Aran (Kuzubeg), Müge Duygun (Tilbe), Mehmet Sertakan (Tayangu Yalvaç), Aysel Yıldırım (Kam Kadın)

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan