Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2238.56
BIST 100
8738.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dibi buldu!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, meclis çatısı altında yaptığı ahlak dışı el hareketiyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi iyice düşürdü. Milat'a konuşan siyasetçiler, "Çürümüşlüğün dibini gören Kılıçdaroğlu milletimizden derhal özür dilemeli" ifadelerini kullandılar.
Dibi buldu!
08 Aralık 2021 09:32:25
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, meclis çatısı altında yaptığı ahlak dışı el hareketiyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi iyice düşürdü. Milat'a konuşan siyasetçiler, "Çürümüşlüğün dibini gören Kılıçdaroğlu milletimizden derhal özür dilemeli" ifadelerini kullandılar.

Ezgi ÇelikAnkara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Meclis’in çatısı altında büyük bir skandala imza attı. Meclis Genel Kurulunda 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine partisinin adına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdiği esnada hızına alamayarak ahlak dışı bir el hareketi yaptı. Gerilimi bir anda yükselten Kılıçdaroğlu’na AK Parti’li vekillerden tepki gecikmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde davrandı. İç tüzük 160’a göre kaba ve yaralayıcı sözler yapmaktan kınanması gerekiyor” diyerek Kılıçdaroğlu’nun ceza almasını istedi. Kılıçdaroğlu’nun ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise bu ahlaksız olaya çok sert sözlerle yüklendi. Oktay, “Milletin kürsüsünden hareket çekenlere, millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz” dedi.

“Milletimizden derhal özür dilemeli”

Milat’a konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışmalara neden olan hareketine tepki gösterdi. Kişinin üslubunun kimliğini ve karakterini yansıttığına dikkati çeken Etyemez, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun, birçok kadın milletvekillinin de bulunduğu meclis genel kurulunda konuşurken, yaptığı bu edepsiz el hareketi asla kabul edilemez. Bu hareket siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir. Üslubunuz kimliğinizdir, üslubunuz karakterinizdir. Ben inanıyorum ki; milletimiz bundan önceki her seçimde olduğu gibi bu harekete hak ettiği cevabı yine sandıkta verecektir. Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ sözlerini hatırlatıyorum. Ve onu ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyorum. Kılıçdaroğlu’nu edeple ve siyasi ahlakla bağdaşmayan bu hareketinden dolayı milletimizden derhal özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

v1_5f2279b7c8379dd322017c0e5b804d92.jpeg

“Siyasi çürümüşlüğün dibi”

AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner ise şunları dile getirdi:

“Utanılacak bir davranış. Tevili o davranıştan bin kat daha utanç verici. Herkes içindekini dışa vurur. Milletin meclisinde çok şey gördük. Utandığımız ve üzüldüğümüz pek nahoş hadiseler oldu. Ama böylesi bir utanç hiç görülmedi. Siyasetin düşürüldüğü bu konum her anlamda kaygı verici. Dizginsiz ve kuralsız bir düşmanlığa indirgendi siyaset. Yalanın bini bir para. Tehdit ve hakaret normalleştirilmek isteniyor. Devlet kurumlarını baskına gider gibi teftişe gidip bürokratları korkutmaya ve sindirmeye çalışmak, normal bir hakmış gibi gösterilmek isteniyor. Bir de üstüne bu çirkin ve nahoş el hareketi siyasi çürümüşlüğün artık dibi. Ülkemiz adına utanç verici. Çok yazık!” dedi.

v2_99548bff20b3e29bb19e5e5553c59de2.jpeg

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan