Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2435.72
BIST 100
9805.3
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyanet Yayınlarından 3 güzel eser daha

Diyanet Yayınları, 'Küresel Terörizm ve Neoselefilik', 'Kayıp Medeniyetin İzinde' ve 'Bozuk Satıh'ı yayımladı.
Diyanet Yayınlarından 3 güzel eser daha
31 May 2021 01:00:51
Diyanet Yayınları, 'Küresel Terörizm ve Neoselefilik', 'Kayıp Medeniyetin İzinde' ve 'Bozuk Satıh'ı yayımladı.

Süleyman Karakulluk

teror_53e8e0e90fa84c3f185b23ae0d58bddf.jpg

Küresel Terörizm ve Neoselefilik

Gazeteci yazar ve sosyolog Yusuf Kaplan abimiz, Neoselefileri, "İslam dünyasının püsküllü belâsı" olarak nitelendiriyor. Ne yazık ki bu püsküllü belâ son yıllarda sadece Türkiye'de değil, Balkanlarda, Türkî Cumhuriyetlerde, Afrika'da ve Avrupa'da adeta "ışık hızıyla" yayılıyor.

Diyanet Yayınlarından çıkan "Küresel Terörizm ve Neoselefilik" isimli kitap, işte bu tehlikeye dikkat çekiyor.

Neoselefilere göre, toplumdaki her türlü kötülük, ahlaki bozulma ve dini gevşemenin sebebi, tasavvuf yoluyla giren bidat ve hurafelerdir. Aslında bu bakış açısı yanlış değil. Ama neosefiliğin dikkat edilmesi gereken asıl teorisi şudur: "Batı kaynaklı, modern ve seküler yapılar, kanun ve normlar haramdır. Bunlara ittiba edenler kafirdir, gerektiğinde en sert şekilde cezalandırılabilir. Dini metinlerin yalnızca lafzi manaları, ilk anlamları geçerlidir. Selefiliği reddeden kafirdir"

En iyisi siz bu kitabı bulup buluşturun ve okuyun...

---------------------

kayip.jpg_ee30cdbf324a12f74ba277a535cbd44f.png

Kayıp Medeniyetin İzinde

DİYANET İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan KAYIP MEDENİYETİN İZİNDE isimli kitap, 17 değerli insanın 17 ayrı makalesinden oluşuyor. İslam medeniyetinin nasıl çıktğı, bu medeniyetin temel taşları, İslam Bilim tarihi, İslami bilginin batı bilimine tesirleri, medreselerin medeniyetimizdeki yeri ve önemi, medeniyetin yitik nesillerinin sessiz çığlıkları, medeniyetimizin iki önemli anahtarı: İlim ve Tefekkür.

***

bozuk_f2a6d58630445656b2bdee3cc8da8914.jpg

Bozuk Satıh

Adnan Bülent Baloğlu'nun Diyanet Yayınları arasında çıkan risale ebadındaki BOZUK SATIH isimli kitabı, bir anlamda Doğu Batı Okumalarından oluşuyor. İslâm dünyasının son bir kaç asırdır, bozuk bir satıh üzerinde düşe kalka yol almaya çalıştığını belirten Baloğlu, bu minik kitapçıkta buharlaşan evrensel değerlerden bahsediyor.

Son günlerde, Ayasofya Camii'nde bir hocamızın okuduğu Bakara Süresi'nin 114. ayeti kerimesini çarpıtarak, "Atatürk'e hakaret edildi" iddiası, işte bu BOZUK SATIH'ta kaybolup gidenlerin bakış açısıdır... Hülasa, müslümanların Bozuk Satıh'ta bozulmamaları için bu kitaba bir göz atmaları gerekiyor.