Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2510.87
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Doğu ve G.Anadolu kalkınacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Allah'ın izniyle bu süreç (çözüm süreci) bittiği zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu büyük bir ekonomik kalkınmanın içine girecektir. İnşallah bunu da hep beraber sağlamış olacağız'
Doğu ve G.Anadolu kalkınacak
13 Nisan 2013 20:23:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Allah'ın izniyle bu süreç (çözüm süreci) bittiği zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu büyük bir ekonomik kalkınmanın içine girecektir. İnşallah bunu da hep beraber sağlamış olacağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin, "Allah'ın izniyle bu süreç bittiği zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu büyük bir ekonomik kalkınmanın içine girecektir. İnşallah bunu da hep beraber sağlamış olacağız" dedi.

Kurtulmuş, Kırklareli Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm sürecini, yeni Türkiye'nin inşası yönünden çok önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye'nin ayağındaki prangaların çözüleceğini belirten Kurtulmuş, sürecin kısa sürede önemli değişikliklere neden olduğunu ifade etti.

Çözüm sürecinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırım girişimlerini artırdığına işaret eden Kurtulmuş, "Şimdiden Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, terörle yaralanmış o illerimizde, insanların saat 6-7 olduğu zaman evlerine kapandığı şehirlerde, ara sokaklarda, en ücra yerlerde bile insanlar gece 11-12'lere kadar sokaklarda şen şakrak oynuyorlar. Daha ortada somut bir adım yok. Adı bile yetti. Allah'ın izniyle bu süreç bittiği zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu büyük bir ekonomik kalkınmanın içine girecektir. İnşallah bunu da hep beraber sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Türk ve Kürtlerin arasına uluslararası terör siyasetinin fitne sokmaya çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, Türk ve Kürtlerin 1071'den bu yana Müslüman bir milletin fertleri olarak bu coğrafyada yaşadıklarını belirtti.

Terör sorununun çözümü için siyasi akla ve cesarete ihtiyaç olduğunu belirten Kurtulmuş, sorunun çözümü konusunda önemi adımlar attıklarını söyledi.

"Bir tek kişinin dahi burnu kanamayacak"-

"Bu memlekette bir tek kişinin dahi burnu kanamayacak" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bir tek memleket evladının bile canından olmasına müsaade etmeyeceğiz. Şundan emin olunuz ki Türkiye'de çoğunluk istemediği sürece bölünme olmaz. Yani Türkler, 'Biz ayrılmak istiyoruz. Hadi Ankara'nın doğusunu verelim' demediği sürece bu memlekette bölünme olmaz. Bunu da bu memleketin hiçbir ferdi istemiyor."

Kurtulmuş, Türkiye'nin geleceğini etkileyecek en önemli seçimin, 2014'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirtti.

Bu seçimlerde, ikinci tura kalmadan, birinci turda çok büyük bir çoğunlukla Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını seçmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Bunu gerçekleştirmek zorundayız. Bu reformların tamamlanması için, Türkiye'de terör sorununun, fukaralık meselesinin bitmesi, Türkiye'de ekonomik gücün halkın elinde olması, Türkiye'de bir tek Allah'ın kulunun dahi bundan sonra ihtilal yapmayı aklının ucundan geçirememesi için önümüzdeki süreçte, 2014'te cumhurbaşkanını birinci turda en yüksek oyla seçmek zorundayız" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda sistemin demokratikleşmesi bakımından önemli adımlar atıldığını vurgulayan Kurtulmuş, darbelerin sonuçlarıyla mücadele edildiğini, 12 Eylül ve 28 Şubat dönemleriyle ilgili mahkemelerde davalar açıldığını kaydetti.

Toplantının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda, Kırklareli'ne özgü "dibek kahvesi" içip vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, daha sonra İstanbul'a hareket etti.